Всенародните любимци HELLOWEEN и GAMMA RAY покориха и "Арена Армеец" на 15 март

16 мар 2013, 10:38 ч. 1085 / 13 78
пред./следв.
Някои групи никога няма да омръзнат на българските метъл фенове. Колкото и пъти да идват, публика на концертите им винаги ще има. HELLOWEEN са точно такъв пример и затова едва ли някой ще се изненада от факта, че във вечерта на 15 март, над 4000 души присъстваха в зала "Арена Армеец", за да видят и чуят любимците си. За седми път! Май по този показател немците са абсолютни рекордьори у нас. Е, ако не броим фигури като John Lawton и Glenn Hughes, разбира се. Така или иначе, седем концерта на шест отделни турнета, на които всеки път има достатъчно зрители, е нещо, което е достойно за уважение. За наша радост, този път групата дойде и с още една обичана от родната публика формация - GAMMA RAY, предвождани от съоснователя на HELLOWEEN Kai Hansen. Не че и това не се беше случвало вече. През 2007-а именно тези две банди напълниха почти до краен предел Зимния дворец на спорта в столицата ни. Явно още тогава и мениджмънт, и музиканти, са разбрали, че тази комбинация е печеливша и не беше трудно да се досетим, че турнето "Hellish Rock" неизбежно ще има втора част, София ще бъде задължителна спирка по пътя му, а Weikath, Grosskopf и Hansen отново ще ни изненадат с някое общо изпълнение. Но, всичко по реда си...

   В 19:55 ч. светлините в залата угаснаха и от колоните зазвуча блексабатската "Iron Man". Секунди по-късно SHADOWSIDE бяха на сцената, за да открият концерта. Бразилският квартет, предвождан от фронтдамата Dani Nolden, заложи на сет, насочен основно към последния им албум "Inner Monster Out" (от 2011 г.) Въпреки че имаха неблагодарната задача да подгряват концерт, на който публиката е дошла основно за другите две групи, SHADOWSIDE дадоха най-доброто, на което са способни, за да може пауър метълът им с траш заемки (върху които акцентът на живо беше още по-тежък) да звучи адекватно и в контекста на бандите, с които деляха една сцена. На парчето "Inner Monster Out" зад микрофона помагаше активно и китаристът Raphael Mattos, защото в оригинала на тази песен участват цели трима гост вокалиста - Niklas Isfeldt (DREAM EVIL), Bjorn Strid (SOILWORK) и Mikael Stanne (DARK TRANQUILLITY). Сред пиковете в сета на групата се открояваха още "Highlight" и "Waste of Life", които видимо повдигнаха градуса на настроението. От друга страна, кавърът на "Ace of Spades" спокойно можеше да бъде спестен, защото въпреки, че беше издържан инструментално, вокално звучеше доста беззъбо и направо си плачеше за мъжки, изшкурен от уиски, тембър. С други думи: този на Lemmy. Разбира се, за публиката това беше легендарно парче и тя го прие относително радушно. Като цяло, 35-те минути на бразилците изтекоха бързо, след което те се прибираха зад сцената, а малко по-късно се появиха на щанда за мърч, където се снимаха и раздаваха автографи на всеки желаещ.


   Паузата беше кратка, сцената - "префасонирана", а в дъното й бе спуснато огромно пано с обложката на излизащото точно на 15 март EP на GAMMA RAY "Master of Confusion". В 20:45 ч. интрото "Welcome" огласи залата и веднага след него Kai Hansen (вокали, китара), Henjo Richter (китара), Dirk Schlachter (бас) и Michael Ehre (барабани) откриха с "Anywhere in the Galaxy". Сетлистът на "Лъчевите" се оказа пряко инспириран от последното им концертно издание "Skeletons & Majesties Live" и включваше основно песни на GAMMA RAY, които са изпълнявани рядко на живо в миналото. Така хората, които гледаха за първи път дружината на Kai Hansen, бяха лишени от възможността да чуят най-известните им песни, но пък се насладиха на някои ценни диаманти от дискографията на хамбургската четворка. А и не трябва да забравяме, че за групата това беше пети концерт в България и подборката на сета бе глътка свежест за феновете, които вече са ги гледали неколкократко. В началото групата страдаше от технически проблеми, защото китарата на Kai глъхнеше, но това беше коригирано бързо. По-сериозната пречка за доброто изпълнение обаче се оказахa вокалите на хер Hansen. Още след второто парче ("Men, Martians and Machines") той побърза да се извини за проблемите, които има с гърлото си в последните дни и до края на шоуто се постара да звучи на ниво. На места вокалните му спънки бяха явни, но GAMMA RAY имат един неоспорим коз, който при изпълнения на живо винаги играе в тяхна полза. А именно, поведението им на сцената. Нахилената физиономия на Henjo Richter, безспирната активност на Dirk Schlachter и страхотният позитивизъм, лъхащ от Kai Hansen, зареждаха публиката и лесно стапяха негативизма дори на най-отявлените критици. Не бива да забравяме и новото попълнение Michael Ehre, който звучеше напълно на нивото на дългогодишния, но вече бивш ударник на GAMMA RAY Dan Zimmermann.

   След като заби две парчета от албумите с Ralf Scheepers (съответно "The Spirit" от "Sigh No More" и кавърът на BIRTH CONTROL "Gamma Ray" от "Insanity and Genius"), квартетът представи и двете основни песни в новото си EP - "Master of Confusion" и "Empire of the Undead". И докато втората не блестеше особено, то първата се оказа композиция издържана в духа (и структурата) на "I Want Out" - със зарибяващ основен китарен мотив и припев, създаден за пеене по концети. Групата се придържаше стриктно към подборката песни, която изпълнява на цялото турне досега, и за интересуващите се от сетлистове изненади нямаше. За останалите обаче със сигурност беше любопитно, че в тази вечер "Future World" прозвуча не изсвирена от HELLOWEEN, а в изпълнение на GAMMA RAY и логично (при все, че повечето публика беше дошла за "Тиквите") се превърна в пиковия момент от техния сет. Редовната сесия по облъчване приключи с "To the Metal" - песен, която GAMMA RAY очевидно си харесват, но монотонността и липсата на размах в припева й по-скоро я поставят под класата на много други техни парчета. Слад кратък отдих за бандата и неуморни няколко минути на скандирания и ръкопляскания от страна публиката, Hansen и компания се завърнаха на сцената в приповдигнато настроение за едно последно изпълнение - утвърдената като вече класически GAMMA RAY финал "Send me a Sign". Естествено, последва дежурното раздаване на перца и палки и бандата се оттегли за почивка. Защото по-късно щеше да й се „наложи" да посвири още малко.

   Сетлист на GAMMA RAY:
- Intro: Welcome
01. Аnywhere in the Galaxy
02. Men, Martians and Machines
03. The Spirit
04. Gamma Ray (BIRTH CONTROL cover)
05. Master of Confusion
06. Empire of the Undead
07. Empathy
08. Rise
09. Future World (HELLOWEEN cover)
10. To the Metal
Бис:
11. Send Me а Sign


   Седмата инвазия на HELLOWEEN по нашите земи започна в 22:15 ч., когато на сцената последователно се качиха Daniel Loble, Markus Grosskopf и Andi Deris, за да дадат началото на чисто новата "Wanna Be God", посветена на покойния Freddie Mercury. В края на композицията към тях се присъедини и китарната машина Weikath/Gerstner, връхлитайки ни с първите акорди на "Nabataea" - една от най-добрите песни, записани от групата в последните поне десетина години. Парчето е избрано за сингъл на излезлия съвсем наскоро четиринадесети студиен албум на HELLOWEEN "Straight Out of Hell", но за жалост в София чухме съкратената му радио-версия. Това бе донякъде компенсирано с любимата на всички "Eagle Fly Free", датираща от славните времена, в които вокалист все още беше Michael Kiske. Ударното начало на концерта нямаше как да остави феновете безучастни и няколко хиляди гърла започнаха мощно да припяват на любимците си. Със сигурност, не всеки ден се случва HELLOWEEN да свирят пред толкова отдадена и обичаща ги публика. Музикантите оцениха това и си личеше, че те искрено се забавляват на сцената и изпитват истинско задоволство от реакциите на зрителите.

   "Straight Out of Hell" подсказа, че забавяне в темпото скоро няма да има. Michael Weikath и Sascha Gerstner както винаги бяха във вихъра си и през целия концерт не спираха китарните дуели и опитите единият да надсвири другия. Този концерт беше може би най-трудният за Weikath от всичките му досегашни гостувания у нас - забраната за пушене на обществени места няма как да се отрази благотворно на човек, който винаги е с цигара в устата си, но китаристът стисна зъби и удържа лошия си навик настрана до края на вечерта. Сетлистът бе доминиран от песни, чийто вокалист в студийните записи е Andi Deris, като новият албум на бандата бе представен с цели шест композиции. Именно различните сетлисти, които немците изпълняват на отделните турнета, са една от причините концертите им да не омръзват на родните метъл фенове. Разбира се, има песни, без които не може и групата е наясно с това - ерата "Michael Kiske" бе достойно представена. Подкрепян силно от публиката, Daniel Loble отново ни разтресе с мощно соло на барабани, чийто финал даде началото на "I’m Alive" от христоматийния албум "Keeper of the Seven Keyes".

   Не можем да не признаем, че често Andi Deris има леко неадекватно поведение на сцената и обича да преиграва, докато разпява множеството пред себе си. И този път той не направи изключение в това отношение. Зрителите в залата отново бяха разделени на две половини, а Deris, който за радост на всички се е възстановил от болестта си и беше в сравнително добра форма, ги призоваваше да повтарят "Live Now!" в средата на едноименното парче. Веднага след него настъпи и моментът за задължителната балада. В конкретния случай, това беше съвсем нелошата композиция "Hold Me In Your Arms", но проблемът с този тип песни при HELLOWEEN е, че когато дойде време за тяхното изпълнение, всеки фен на групата би искал да чуе единствено и само класиката "A Tale That Wasn't Right". През 2006-а имахме щастието да се насладим именно на нея, като онова изпълнение дори влезе в DVD-то "Live On 3 Continents". Въпреки липсата й снощи, по време на "Hold Me In Your Arms" залата отново бе озарена от безброй телефони и запалки, а зрителките с по-нежни души дори попяха заедно с Deris. След нея по програма трябваше да чуем "Falling Higher", но благодарение на колегата ни от радио "Z-Rock" Краси Москов това не се случи. Два дена по-рано музикантите от HELLOWEEN гостуваха в неговото предаване и тогава той няколко пъти им намекна, колко обичана песен е "If I Could Fly" у нас. Накрая на интервюто Sascha Gerstner и Markus Grosskopf бяха принудени да обещаят, че щом толкова харесваме парчето, то те ще помислят дали да не го включат в сетлиста специално заради българските фенове. Така и стана. Краси, благодарим ти!
   След това лирично отклонение темпото отново бе увеличено осезаемо, за да може основната част на концерта да завърши така, както започна - "Hell Was Made in Heaven" и "Power" уж дадоха края на концерта, а петимата музиканти получиха освен многобройни аплодисменти и заслужена, кратка почивка. Първият бис започна с въпрос на Andi към публика, който бе зададен и при предишното гостуване на HELLOWEEN у нас, през 2011-а: "Are You Metal?" Над четири хиляди човека отговориха утвърдително, след което запяха песента за умопомрачения доктор Stein. Беше дошло време да се случи онова, което всички чакаха с огромно нетърпение и за бис номер две HELLOWEEN излязоха на сцената заедно с Kai Hansen, подарявайки на феновете си близо десет минутно медли, в което бяха включени едни от най-обичаните тeхни песни. И понеже винаги трябва да сме недоволни от нещо, точно тук ще отправим и своите забележки (макар че няма кой да им обърне внимание). Чухме изключителната "Halloween", но защо само до края на първия куплет? И не можеше ли Deris леко да преглътне егото си и да преотстъпи микрофона на Hansen за изпълнението на "How Many Tears"? Е, няма да се сърдим на "Тиквите" за дребните прегрешения, още повече, че веднага след тези две изпълнения те стовариха върху ни "Heavy Metal (Is the Law)"! На сцената се качиха Henjo Richter и Dirk Schlachter от GAMMA RAY и шоуто приключи с очакваната от всички "I Want Out". А споменахме ли, че "A Tale That Wasn't Right" не беше изпълнена? Ако не друго, то поне я чухме на запис докато музикантите си взимаха довиждане с публиката и напускаха сцената. С което метъл празненствата в столицата ни (поне засега) не приключват. Само след два дни, на 18 март, в зала "Универсиада", на фона на швейцарски фолк метъл изпълнен от ELUVEITIE, ще пристигне танковата бригада SABATON. До тогава!

   Какво каза китаристът Michael Weikath в обширното интервю дадено само за читателите на "Metal Katehizis", ще можете да прочетете скоро на нашия сайт, а ето и пълен сетлист от концерта на HELLOWEEN, състоял се на 15 март 2013 г. в зала "Арена Армеец", София:
- Intro: For Those About to Rock (We Salute You) (AC/DC)
01. Wаnna Be God
02. Nabataea
03. Eagle Fly Free
04. Straight Out of Hell
05. Where the Sinners Go
06. Waiting for the Thunder
07. Steel Tormentor
- Drum Solo
08. I'm Alive
09. Live Now!
10. Hold Me in Your Arms
11. If I Could Fly
12. Hell Was Made in Heaven
13. Power
Бис 1:
14. Are You Metal?
15. Dr. Stein
Бис 2:
16. Medley (with Kai Hansen):
- Halloween
- How Many Tears
- Heavy Metal (Is the Law)
- Halloween
17. I Want Оut (with GAMMA RAY)
- Outro: A Tale That Wasn't Right
Ози, Whiplash


   В галериите ни вече може да разгледате над 50 висикокачествени снимки на HELLOWEEN, GAMMA RAY и SHADOWSIDE.


Коментари   (78)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 6.04.2013 16:55:58 отговори + 0 0
май ти трябва да отидеш на лекар като гледам истеричните ти коментари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Александър 6.04.2013 10:49:06 отговори + 2 0
До всички , които смятат , че Дерис е слаб вокал, препоръчвам топло да отидат на ЛЕКАР... В класи по-добри вокали, да не говорим за текстопис... Най-добрите албуми на "Helloween" са с Анди... вижте сетлистата и ми кажете какво мислите за тази:

1. "Sole Survivor"
2. "We Burn"
3. "Steel Tormentor"
4. "Wake Up the Mountain"
5. "Falling Higher"
6. "Why"
7. "Hey Lord!"
8. "Power" Weikath 3:28
9. "Forever and One (Neverland)" Deris 3:54
10. "Before the War" Deris 4:33
11."Revelation"
12. "I Can"
13. "Secret Alibi" Weikath 5:49
14. "Perfect Gentleman" Weikath 5:09
15. "In the Middle of a Heartbeat"
16. "If I Knew"
17. "If I could fly"

И ако някой си мисли , че музиканти от такава класа са довилни на 4000 човека в зала за 15 000 , или преди това в мини зали, където имаше по 6000 човека.... значи нещо се е объркал..вижте концерта им High Live '96... и вижте за какво става въпрос...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Александър 6.04.2013 10:23:01 отговори + 1 0
Господа, ЛАИЦИ,

за което благодарите ??? ~ че благодарение на този ваш "колега" групата е премахнала едно от най-мелодичните и успешни парчета от сигурно най-добрия им албум "Better than Raw" ... Спрях да ходя на концертите на Helloween, а смея да се определя като един от най-верните им фенове, поради това, че не свидят песни от 3те им най-силни албуми - "Master of the Rings", "Time of the Oath" и "Better than Raw". Защо вашия Z-Rock "експерт" не им намекна да сменят "Eagle fly freee" Или някоя от другите песни, които сме ги слушали на всичките им концерти ? Това не е ли по логично, а вадите една от най-добрите им песни...добре че отидох отново .... If I could Fly е уникална песен, но да се свидят едни и същи песни и да се слуша "ерата на Киске" и безличните им нови албуми след 2000 .... е просто ANTI-HELLOWEEN ... просто нямам думи .....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кикк4о 20.03.2013 01:26:27 отговори + 0 0
За пореден път се убедих,че това е една от най-великите групи стъпвала в България. Представиха се страхотно,а и публиката бе уникална.Да се надяваме в близко бъдеще отново да ни зарадват с поредния си страхотен албум и концерт след това!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mrs.Pumpkin 19.03.2013 16:05:22 отговори + 0 0
Евала на hellraze II за изказването! До tom и tom, единствените палячовци тука сте вие чеда мой! Нали ако не беше Анди Helloween сега НЯМАШЕ да има, педерасти такива! По ли щеше да е хубаво да ви пее някой дето дори не стъпва на малкия пръст на диапазона на Анди? Смешници! Това, че той не е Киске и, че са двама напълно различни вокалисти не означава, че Анди не може да пее неговите песни. Я вземете си пуснете Pink Cream 69 - Take Those Tears на живо и тогава ми говорете, че не можел да пее. Нямал сценично поведение! Да не би да стои като никролог на сцената, както правят някои които са дори по - млади от него! Като не разбирате и грам от музика затваряйте си мутрите преди да останете без тях! Дяволите ще го вземат всеки, който оплюва таланта въпреки, че не го познава, множко станахте! Long Live the Pumpkins! \m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


lapurovski 19.03.2013 01:09:51 отговори + 0 0
Великоооо бешеее!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellraze II 18.03.2013 20:21:46 отговори + 0 0
До tom и tom и обратно - вие двамата сте просто едни киликанзери!!! Смешни сте! Helloween са по-живи от всякога! И не знам ако не беше Анди, къде щеше да бъде тази група! Ей абе много прост народ ходи по тази свещена земя!!! Tom до Tom и до тях техни събратя тъпанари!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Живко 18.03.2013 20:14:27 отговори + 0 0
Концертът беше уникален! Повече от щастлив съм, че Helloween изпяха If I Could Fly. На нея куфея най-много Все още ме държи емоцията от това уникално преживяване - концерта на любимите ми групи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до tom 18.03.2013 15:55:00 отговори + 0 0
Абе за залата не си съвсем прав, добра си е залата, отговаряща на съвремието за балканската ни държава. Иначе, кво, старите соц залички дето едвам се крепат и никъв звук не дават..А за Дерис си прав, палячо без глас, когато пее Хелоуийнските песни от златната им ера. Неговите си ги пее, ама са посредствени песни.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tom 18.03.2013 12:35:33 отговори + 0 2
Трагичен концерт в зала неставаща за концерти. С ужасно осветление отвън. Да беше друмнало едно заметресение да видим кой щеше да успее да излезе през малките вратички, отворени наполовина.
Страшна навалица - не ме кефи да гледам изпълнителите от 30-40 метра. Дерис никога не е можел да пее, нито е имал сценично поведение, ако не броим клишираните му ръкомахания. Странно как те бяха обявени за хедлайнер - Хелуин загинаха през 20-ти век.
Стана ми кеф чак като запяха Халуин на биса, което пък се оказа "китка песни".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Лучия Петканска 18.03.2013 10:49:19 отговори + 0 0
Концертът беше много добър, звук-прекрасен, настроение-отлично.Какво му трябва на човек???? .
Любима група, добра музика и компания от приятели, споделящи голямото удоволствие.
Бъдете здрави , до следващия купон - който и да е той.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уейлън 18.03.2013 09:43:04 отговори + 0 1
Концерт без блек и Смоука,
причинява единствено болка!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nikson 18.03.2013 09:32:13 отговори + 0 0
Концерта беше феноменален! Бразилчетата ги провали скапания им саунд.А саунда на Helloween беше убийствен просто.A Helloween изпълняват Heavy Metal is the Law с Кай Хансен,откачаш си главата и си заминаваш брат.Лудница Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellraze II 17.03.2013 23:17:56 отговори + 0 0
hellraze ти наистина си **************!!! Повтарям - уникален!!! Е че не можах да те срещна някъде на концерта, за да ти набия тъпата кратуна в някоя от касите на Дани...и удри, удри - той момчето знае как! Па да се надяваме че ще ти дойде малко акъл - а дано, ама надали!!! Концертът беше убийствен, като и трите групи се представиха блестящо! Каква страхотна равносметка - няма го Киске, и това не липсва вече на хората! Те бяха там за да почетат истинските великани - Анди, Вайки, Саша, Маркус, Дани и Кай!!! Осталото са дребни подробности!!! Long Live Helloween!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2013 21:48:25 отговори + 0 0
Не. И на мен. Цуцнах точно 8 бири. Когато на следващия ден сметнах колко съм дал за осем пъти по 400 грама разредена водица ми стана лошо )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Котарак в мрака 17.03.2013 18:30:10 отговори + 0 0
А само на мен ли 3те лева за бира ми се виждаха множко? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr. Stein 17.03.2013 17:24:54 отговори + 0 0
Blakiee - 2013-03-17 11:28:50
СТИГА СТЕ ХЕЙТВАЛИ-всичко беше супер,само не ми е ясно защо бяхме само 2ма маскираните...
Аз също се питам това. Очаквах да сме повече, но уви видях само още 1 друг Dr. Stein
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2013 16:57:55 отговори + 0 0
Pump the Upkins! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

A Tale that wasn' 17.03.2013 16:40:15 отговори + 0 0
If I could fly сама по себе си е страхотна песен! Това, че радиата я пускат до повръщане е друг въпрос. Такава е и I want out! Кво всички хвърлят плюнки, че не са им изпели любимите песни, а са пяли If I could fly...
И аз страшно много се кефя на Perfect gentleman, I live for your pain и In the middle of the heartbeat, ама не мрънкам като путка. Концертът беше умопомрачително добър и всеки фен се изкефи...Рекцията на хората го показа!
Хубав ви ден, мрънкачи! Евала за изказването на Mrs.Pumpkin - 2013-03-17 16:11:10
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2013 16:30:22 отговори + 0 0
Няколко човека по-долу споменаха, да кажа и аз - реакцията на публиката по време на If I Could Fly ясно показва, че тези, които не я искат, са точно една шепа хора. Така че, хейтвайте си колкото искати, а ние, останалите няколко хиляди се изкефихме. И браво на Хелоуин, че се съобразиха с нас, а не с вас )))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Mrs.Pumpkin 17.03.2013 16:11:10 отговори + 0 0
hellraze по - голяма глупост не можа ли да кажеш бе чадо? Хубаво, не те интересуват Helloween, но това, че Анди беше болен преди броени дни не го спря да пее нито негови песни НИТО на Киске! И мамка му стара, защо винаги го има това ''Дерис неможе да пее песните на Киске''. Духайте супата, Анди е къде - къде по-интересен! И това че вие, авторите на репортажа не знаете какво е истински шоумен на ниво не означава, че Анди преиграва. Нали бях там, знам че просто показва, че публиката не е без значение. На Helloween се изкефих максимално, а и Gamma Ray много ме изненадаха, Кай много кефи! Колкото до Shadowside, добри са, по - скоро певицата им е добра, могат и по-добре. Наистина е тъжно, че не пяха Falling Higher, след като (с извинение) заебаха Master of the Rings отвсякъде, но и If I could Fly е много добра, говорим за The Dark Ride. А шлагерите няма какво да ги коментираме, слушали сме ги 100 пъти, но наистина забиха супер яко с парчетата от новия албум като Waiting for the Thunder, но мисля, че най-голям кеф ми беше на Steel Tormentor. Пак ги чакам, а до тогава - ей, хейтърите! Затваряйте си плювалниците защото ми се драйфа от вас! Up the pumpkins! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellraze 17.03.2013 15:57:26 отговори + 0 0
Никой не хленчи, а всеки си казва мнението! А ти по-добре не словоблудствай, а си седни на задника и прочети какво са написали хората! Или искаш като теб всички да са доволни и доволни да си блеят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анти-ревла 17.03.2013 14:45:06 отговори + 0 0
Абе само хленчите като некви примадони,аз пък се изкефих на If i could Fly.На мен пък ми е писнала I want out що не я махнат нея,аман от мрънкачи,а гама рей и да дойдат като хедлайнъри ще свирят в рбф сигурно така че ае стига циврили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellraze 17.03.2013 14:20:14 отговори + 0 0
Концерта беше як! Говоря за GAMMA RAY! Проекта Вейкат/Дерис не ме интересува! Само мога да кажа, че Дерис никога не може да се справи със старите песни на Хелоуийн! Жалко наистина! По -добре да си свирят песните от 1994 насам и ще са ОК! За голямо съжаление GAMMA RAY свириха по-малко от предишния път. Заслужават много повече! Дано дойдат пак като хедлайнъри! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 17.03.2013 13:38:53 отговори + 0 0
new mission unlocked: да се намери Краси Москов... Как е могъл да направи такава дивотия !!! Как може да говори за тази банална песен, и кой го пита за мнението му !!! А на тия къде им е акъла да махнат точно Falling Higher от сетлиста си, и вместо нея да направят If I Could Fly !!!!

Обичам ги, много пъти съм ги гледал на живо, и концерта беше хубав, но много ме заболя, като не си чух песента, заради която всъщност бях отишъл. Оказа се, че много хора сме били така...

If I could fly...не ги е срам, как можаха...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


milena 78 17.03.2013 12:11:44 отговори + 0 0
Убийствен спектакъл на великите легендиии!!!
Поздравлеине за организаторите, особено и за това, че направиха концерта в Арената.Представям си къв ад щеше да е , ако беше в консервената коробучка с тенекиени стеин и стъклария и антиакустика- Фестивална...
Удоволствието беше неимоверони времето излетя като миг.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kimbo 17.03.2013 11:58:45 отговори + 0 0
Страхотон беше, смазахме се от кеф и емоции- искам пак и пак и пак...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blakiee 17.03.2013 11:28:50 отговори + 0 0
СТИГА СТЕ ХЕЙТВАЛИ-всичко беше супер,само не ми е ясно защо бяхме само 2ма маскираните... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CARCASS 17.03.2013 11:26:32 отговори + 0 0
Е голяма радост те тия през 2 години са тук... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2013 10:48:53 отговори + 0 0
Залата е много хубава... групите се раздадоха докрай... концертът беше жесток!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Samael 17.03.2013 10:32:21 отговори + 0 0
?????? - 2013-03-17 02:01:44
Айде хейтове, вън!
Идват наред SABATON!

абе я бегай оттук с тея метро-сексуални фешън военни със слънчеви очила и бронирани тениски пауър маршировачни метъли
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Messi 17.03.2013 08:18:45 отговори + 0 0
Само ще кажа - следващият път пак сме там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?????? 17.03.2013 02:01:44 отговори + 0 0
Айде хейтове, вън!
Идват наред SABATON!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2013 00:14:14 отговори + 0 0
Абе нз ама в тва хале умрях от студ!!! Как да се отпусне човек като му е студено?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Acceptor 16.03.2013 22:38:05 отговори + 1 0
Не съжалявам, че дойдох от 500 км. на поредния концерт. Беше си супер. Залата е хубава и въпреки, че се пушеше не се усети кой знае колко, ако беше друга зала щеше да е много зле. Единственото което не ми хареса беше проблема със звука, оправи се чак когато излязоха Helloween. От това което чета оставам с убеждението, че се дължи на мястото където бях-на десет метра от ляво срещу колоните. За всички които пишат тук ще кажа, че няма нищо по-хубаво любима банда да издаде хубав албум и веднага след това да дойде на концерт. Преди години не съм си го и мечтал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


darkana 16.03.2013 22:29:43 отговори + 0 0
Happy , Happy Нelloween... искам пак!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

heavyman 16.03.2013 21:53:19 отговори + 0 0
Прекрасен концерт, готина зала, убийствено як мърч на нормални и дори евтини , за некои неща цени, приветливи и отдадени групи, но малко позаспали -част от феновете...около 5 000 бехме,а поне половината реагираха по-емоционално само на по-популярните песни.
Английският Ейл беше чудно хубав, макар да очквах да епо-високоалкохолен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

glorfindel 16.03.2013 21:41:23 отговори + 0 0
Уникално изживяване, великолепни емоции, тотално раздаване на бандите, весела и купонджийска атмосфера, яко power на мах, смазах с еот кеф!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта 16.03.2013 21:38:56 отговори + 0 0
Аз съм фен на Гама Рей и отидох основно заради тях.
За първи път стъпвам в Армеец-доволен от видяното и от залата.
Концертът си беше екстра от сЕкъде!
Останах много приятно изненадан от звука на концерта.
Тиквите свириха жестоко-признавам.
Според мен,Дерис е посредствен вокал.Никога не съм го харесвал.Изпял е и някои добри парчета но...като цяло не ме кефи.Смятам,че песните на Киске,би трябвало да ги пее малко по-отговорно и да не преиграва.Труден глас е Киске,но може да се пеят негови неща и то-хубаво!
Организацията на концерта беше добра.
Видях хора,които пушеха истински-не електронни!-цигари.Мога да им кажа само едно-айде да си запазите провинциалния манталитет за някой концерт на мегданя у вилиджа дет сте дошлЕ !
Гама Рей са невероятна банда!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

electrified 16.03.2013 21:14:00 отговори + 0 0
Този който преиграва е автора на тази статия.
Който казва че звукът е бил кофти явно е бил пред сцената - там звука винаги е кофти - най-добър е звукът малко след половината от разстоянието до пулта(и на самия пулт разбира се).
На мен лично ми е писнало от A Tale That Wasn't right и If I could Fly и честно да си призная ми олекна като видях сетлиста на турнето и че тия две песни ги няма. Но не би. Единствения минус за мен беше че нямаше песни от Master Of The rings
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.03.2013 20:56:29 отговори + 0 0
Абе "Гошо", ти на кой концерт си бил на АЗИСА ли !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гошо 16.03.2013 19:57:52 отговори + 0 0
Звукът на Helloween беше под всякаква критика. Жалко наистина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дани 16.03.2013 19:35:34 отговори + 0 0
Според мен концерта бе по-слаб от преди 2 години. Но отновно добър. Определено Анди не се представи в най-добрата си светлина.
Факта че публиката яко приветства оспорваното парче е показателен.
НОООООО, този път останах приятно изненадан от мърчандайза .. 30 кинта за мега тениска е направо рядкост.
Озвучаването бе еднакво за всички групи, така че нека си направим сметка за качествата на свирачите и защо на Хелоуин и Гамарей си бе на-ниво.
С по-малка зала е по-задушевен концерта, по качествен звук и т.н. ... ама ависиш поовин час за да пикаш в гнусен кенеф в Христо Ботев ... не ...хареса ми си концертчето.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 18:36:40 отговори + 0 0
Е ти пък. Като сардини ли искаш да сме? При това в някой кънтилник. За това количество хора, залата в случая беше супер. Наистина ме изненада с тоя коментар Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fan 16.03.2013 18:32:59 отговори + 0 0
При все че съм дърт фен, не мога да си обясня как пичове на по 18-25 години, уж млади, уж фенове (отишли са на концерт), колко неможещи са повечето:
Пред мен имаше двама - за 4 часа не си мръднаха глава/ръце и стояха като колци прави...За какво ходиш на концерт и как пък малко не се трогнеш да излезнеш от летаргията и да поклатиш поне ръце в такт...
Иначе концерта беше супер!
Не знам какъв е смисъла да е в такава голяма зала обаче.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


A Tale that wasn' 16.03.2013 17:31:14 отговори + 0 0
Размазахме се цялата компания!
Залата е просто перфектна! Единсвеното нещо, което едвам се изтрая бяха бразилците, но хубавото беше, че минаха бързо. Мадамата много се дра в жалък опит да заглуши китарите...Глупава групичка, нищо особено.
За това пък Gamma Ray се представиха на ниво. Кай както винаги си е усмихнат пичага и пееше прилично (нали уж е болен )
Helloween извадиха много добър звук, квото и да се говори. Анди се доказа за пореден път! Пя зверски! Евала, много добър вокалист! РАЗМАЗВАЩ КОНЦЕРТ! Истински професионалисти!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 17:23:26 отговори + 0 0
айде, 2015та с Киске размазвация!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 16:12:15 отговори + 0 0
НАЙ-ЧЕТЕНО

1 ...............
2 ...............
3 ...............
4 Турнето на HELLOWEEN и GAMMA RAY започна, вижте сетлисти
5 ............
6 HELLOWEEN и GAMMA RAY са вече в София, вижте снимки
7 Всенародните любимци HELLOWEEN и GAMMA RAY покориха и "Арена Армеец" на 15 март
8 Спечелете мийт енд грийт с HELLOWEEN и GAMMA RAY!
9............
10 Последна информация за концерта на HELLOWEEN и GAMMA RAY в петък
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 16.03.2013 16:06:45 отговори + 0 0
До: Tulimyrsky - 2013-03-16 15:20:44

Наистина имаше вялост в публиката и аз лично си го обяснявам с няколко причини...нека ги наречем големи и по-големи...

И така големите са...калпавото социално-икономическо положение като цяло сред масата български народ. Всички имаме проблеми във връзка с калпвави решения на калпави ръководни кадри...Хората са обезверени като цяло, липсва им надежда, липсва пламъкът на концертите отпреди примерно 10 години (сетете се какво беше, наистина).

Отделно и вие сте прави, че публиката малко преяде с баклава, в смисъл, прекалено много концерти за малко време, което принципно е супер, и аз много се радвам, но се оказва, че на моменти има условия за обясним отлив на интереса: "А, пак ли тея...те не идваха ли миналата година ? - Да. - А...еми ще пропусна, те догодина пак ще дойдат "


И много голямата причина за вялостта в публиката беше ...6 часа стояхме прави като колци на тракийски лозя, защото прибраха трибуните - не мога да разбера защо...


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lil 16.03.2013 15:59:09 отговори + 0 0
Объркали сте името на Deris Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.03.2013 15:24:27 отговори + 0 0
Готин концерт. И аз щях да се изкефя на Falling Higher, ама не е толко голяма трагедия. Звукът беше екстра. Зарадва ме, че свириха по несвирени неща. Анди пя супер; жалко, че Кай беше понастинал.
Хубавото е, че около залата има доста улички, в които да пракираш, на макс. 5 мин. пеш. Отдавна спрях да се бутам в смотания паркинг на залата - повече време се излиза след това, отколкото ако отида пеш, докъдето съм оставил колата. Докато не изимисят нещо в тази насока, не мисля да влизам повече. Съветвам същото и вас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 16.03.2013 15:20:44 отговори + 0 0
popfolk_headbanger, странно, защото аз на Хелоуийн бях леко вляво от пулта, няколко метра пред него... Като усилиха звука по някое време, почнаха да се губят китарите, ниските да тътнат, високите да режат...

Grosskopf, и аз наблюдавах нещо като вялост у публиката. Обяснявам си го с това, че последните 5-6 години много повече групи идват у нас (някои и по няколко пъти , хората ходят доста повече и по вестивали в чужбина. А и в мрежата лесно се намират огромен брой професионални и любителски записи. Гледането им вероятно "засища глада" и отнема от емцоята за живите изпълнения.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 16.03.2013 15:01:38 отговори + 0 0
До: Tulimyrsky - 2013-03-16 14:45:45

Звукът наистина го чувах много ясно и добре. Не си фантазирам, и не преувеличавам. Чувах си всеки отделен инструмент, перфектно... нещо, което мноооого рядко ми се е случвало (сега втори път, а първия беше на HammerFall в Универсиада )

И може и разположението да има значение, не знам - аз лично бях на около 2 метра пред пулта, леееееко вдясно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 14:55:20 отговори + 0 0
Луди ли сте??? Реакцията на публиката при първите акорди на "If I Could Fly" показва, че тези, които не я харесват или не искат да я чуят са мега малцинство! Цялата зала се взриви! И нещо, което е по-важно - това, че са я включили, след като са разбрали, че тук я харесваме, говори изключително добре за Helloween. Означава, че им пука за феновете. Жалко е, че не малка част от тях са предимно мрънкачи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 16.03.2013 14:45:53 отговори + 0 0
Баси и аз така се радвах, че досега я няма If I could fly..., и така се надявах да изпълнят Burning Sun, която е велика! Та Краси другия път по-полека с това какво искат и не искат хората от публиката!
Иначе много ме радваше фактът, че изпълняват повече неща от последния албум, почти всичко останало вече сме го чували Както и Gamma Ray, които имат смелостта да свирят не толкова популярни песни. Те обаче от Land of the free 2 сякаш са позагубили форма. Новото EP дава надежди, че нещата не са необратими ))
В залата се пушеше - само със закани не става, трябва и контрол! Публиката беше по-вяла от предишни концерти, явно всички лека-полека остаряваме
Бразилците бяха неудачен избор. Има толкова много млади и свежи банди, които отлично биха подхождали да откриват, а тези дори и студийно звучат зле.
Отвътре залата е отлична като акустика. Но самата тя е едно голямо и скъпо логистично недоразумение.
Надявам се да имам възможност тая година да ги чуя поне още един път
Поздрави...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tulimyrsky 16.03.2013 14:45:45 отговори + 0 0
Звукът бил кристален? Къде точно си бил? До пулта и отзад не беше никак кристален по време на Шадоусайд и поне половината (втората) изпълнение на Хелоуийн. 2-3-ма познати, които са били най-отпред, твърдяха същото. Зависи си от наетата техника явно, щото преди 2 години Хелоуийн бяха с по-добър звук според мен (и група съветски учени :Р) и то в по-калпава зала - предполагам поне, че си водят един и същ озвучител.

Концертът обаче си беше доста хубав, като преживяване.

А тия (тоя?) с яденето и студа - тролове ли сте, орки ли сте, ама сте смешни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аноминен 16.03.2013 14:45:25 отговори + 0 0
Саунда беше перфектен. Купона як. Анди и Кай пяха с настроение. Мнооого яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 16.03.2013 14:35:47 отговори + 0 0
Няма снимки на Сашо. Мрън! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 14:24:56 отговори + 0 0
на мен ли ми се струва така или Кай е започнал да нашишкавява? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lil 16.03.2013 14:15:12 отговори + 0 0
А, вярно, че направиха два последователни миналия път. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MalmSuite 16.03.2013 14:15:08 отговори + 1 0
1.Залата е супер.
2.Има място за паркиране - супер.
А сега основното - коцерта беше жесток. Като предния път, и по- предния път... За германците - каквато им е държавата, такава им е и музиката - безкомпромисна, здрава, размазваща. Утре пак да има концерт - пак ще ида. Ама няма.
Бразилците - стават за клубна банда.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 14:11:40 отговори + 0 0
точно 7-ми концерт им е тва:

02.12.2003 София, Зимен дворец на спорта
29.01.2006 София, Зимен дворец на спорта
25.08.2006 Каварна, стадион Калиакра
18.11.2007 София, Зимен дворец на спорта
23.01.2011 София, зала Христо Ботев
24.01.2011 София, зала Христо Ботев
15.03.2013 София, зала Арена Армеец
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lil 16.03.2013 14:06:22 отговори + 0 0
Да де, но не идват баш за седми път Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 13:45:44 отговори + 0 0
без никакво извинение - ти Анонимен - 2013-03-16 13:37:08 полудиот ли си или кръгъл? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 13:37:08 отговори + 0 0
Наистина беше студено и нямаше храна да похапнем!
Повече никога в Арена Армеец!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tormentor 16.03.2013 13:35:27 отговори + 0 0
Студено ? аз бях по тениска и умрях от жега ! Концерта беше супер ! Искам пак ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гецата 16.03.2013 13:35:20 отговори + 0 0
Ставаше концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 16.03.2013 13:27:37 отговори + 0 0
ДО : Анонимен - 2013-03-16 13:06:52
Бургията - 2013-03-16 12:22:40
Направо съм бесен. Falling Higher е 1000 пъти по-яка от изтърканата до безобразие "Иф Ай Куд Флъ" . Не знаех кой е виновника за това. Е, сега знам.

1000 % си прав.


10 000 % сте прави и двамата ! Концерта беше супер, но наистина и мен ме доядя заради Falling Higher. Но пък пяха Steel Tormentor.

Между другото звука беше ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, кристално чист и много добре балансиран. Аз такова нещо не бях чувал никога. Не разбирам кой знае колко, но чувах отделните тонове на бас китарата, нещо което по принцип на концерт е рядкост.

Освен това Andi много се раздаваше, и гласът му беше в супер форма.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 16.03.2013 13:11:54 отговори + 0 0
Ииииибаси репортажа! Много добър!

Аз нямах възможност да бъда на този концерт, поради логистични причини, но четейки репортажа и слушайки Hell was made in heaven за кратко се пренесох сред тези, които са били снощи!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 13:06:52 отговори + 0 0
Бургията - 2013-03-16 12:22:40
Направо съм бесен. Falling Higher е 1000 пъти по-яка от изтърканата до безобразие "Иф Ай Куд Флъ" . Не знаех кой е виновника за това. Е, сега знам.

1000 % си прав.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Блек съкс - нямаше б 16.03.2013 13:04:27 отговори + 0 0
анонимен - 2013-03-16 11:42:08
Кеф за паларчетата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 13:02:58 отговори + 0 0
Леле ужас - някой отишъл на концерт, който почва в 8 вечерта и свирят всичко на всичко 3 групи и....... умрял от глад. Интересно какъв ще е следващия виц? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бургията 16.03.2013 12:22:40 отговори + 0 0
Направо съм бесен. Falling Higher е 1000 пъти по-яка от изтърканата до безобразие "Иф Ай Куд Флъ" . Не знаех кой е виновника за това. Е, сега знам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 12:12:46 отговори + 0 0
Измрели са от студ и глад онези, които не знаят за какво са били там! Останалите се сцепихме!!!

Хубав репортаж, поздравления.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 12:07:48 отговори + 0 0
Покориха грънци, измрехме от студ и глад! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анонимен 16.03.2013 11:42:08 отговори + 0 0
Кеф за паларчетата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2013 11:39:58 отговори + 0 0
Хора, поправете си заглавието на новината - пише се GAMMA RAY... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 16.03.2013 11:39:46 отговори + 0 0
Хех, сетихте се че хубави снимки се правят от фотографи с техника Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".