Втори рунд - Demonaz и Horgh в спор за името на IMMORTAL

4 авг 2020, 17:17 ч. 1238 / 6 8
пред./следв.

   През 2014 г. бившият фронтмен на норвежките блекметъли IMMORTAL Abbath загуби спора с Harald "Demonaz" Naevdal и Reidar "Horgh" Horghagen за името на бандата, което бе присъдено на вторите от Патентното ведемство на скандинавската държава.

   Почти шест години по-късно обаче самите Demonaz и Horgh са влезли в конфликт и са имали спор кой да притежава марката. През юли 2019-а Demonaz е успял да запази името ексклузивно за себе си, като регистрацията му е била одобрена. След това Horgh е обжалвал решението. Магистратите са отсъдили в полза иска на барабаниста и сега името IMMORTAL не е ексклузивно на Demonaz.

   Ударникът коментира, че той не е и подозирал, че е възможно китаристът да постъпи така и на него и през ум не би му минало да направи нещо подобно.

  Demonaz подчертава пред норвежки вестник, че не е съгласен с поделянето на правата и че е единственият член на групата, който участва във всичките ѝ състави. Сега съдът е решил, че името принадлежи на бандата като цяло, а не на отделни музиканти.

 



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


maxXx 6.08.2020 11:16:27 отговори + 0 0
Аз си дъня "To War" на Абат в колата и изобщо не следя какво става с Имортал вече! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 5.08.2020 13:36:52 отговори + 0 0
Дано се разберат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 5.08.2020 01:17:03 отговори + 3 0
Тези са орел, рак и щука. Жалко за бандата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Manthorn Schatten 4.08.2020 18:52:16 отговори + 13 4
Тоя нагляр Demonaz явно напълно е забравил колко толерантна беше групата към него. Когато се разболя и не можеше да свири повече на китара Immortal го оставиха в групата като текстописец. Не го изгониха и го смятаха за пълноправен член дълги години, въпреки, че от един момент нататък нямаше никакъв принос в музикално отношение. Той на практика не беше в групата. Едни от най-добрите албуми на групата са без него като музикант. Сега дошъл и тръгнал да гони и да съди всички и да иска името само за себе си, от къде накъде. Не знам какъв е тоя съд дето отсъжда в полза на такива. Заради самозабравили се жалки и нагли типове, като тоя, се разпаднаха (и тепърва ще се) доста големи групи. Ако някой еднолично заслужава името Immortal това, естествено, е Abbath. Обаче, стана пределно ясно, че никой еднолично не може да пресъздаде подобаващо Immortal. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 4.08.2020 23:03:02 + 4 0
Изключително правдиво изказване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Главен Редактор 4.08.2020 17:41:47 отговори + 12 0
Wero-ци, не зная кой е превеждал статията (която между другото е старичка), но от нея излиза, че Horgh е участвал във всички състави на групата, а не Demonaz, а то е точно обратното ! Horgh е от 1996 г в Immortal ! Уточнявам просто ! Иначе в интервюто самия Horgh казва, че въпреки всичко се надява да свирят един ден с Immortal на живо...! А за кликата...то е ясно.....всичко е за "пуста парица..."! Жалко за добрата банда, но случая не е прецедент сред метъл обществото !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Главен Редактор 5.08.2020 10:02:21 + 1 1
Благодаря за корекцията...сега е ясно ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даниел 4.08.2020 17:33:15 отговори + 9 0
Тия съвсем изтрещяха и те Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".