Второ действие - ACCEPT с оркестър в пловдивския Античен театър

20 май 2019, 07:38 ч. 2405 / 9 16
пред./следв.

   Неделният ден на 19 май се оказа рекордно топъл и в Пловдив термометърът достигна 31 градуса през деня, което осигури много комфортна температура за втория концерт на ACCEPT в Античния театър.

   Този ден публиката беше очаквано по-малобройна, но не отстъпваше по сърцатост и гръмогласност. Сетлистът беше идентичен на този от съботната вечер, така че който е нямал възможност да посети и двата концерта, няма поводи да съжалява. А който е имал възможност да си достави това двойно удоволствие, можеше спокойно да обърне повече внимание на детайлите. Въпреки че цигулката ѝ на моменти не се чуваше, присъствието на истинската Princess of the Dark - Ava-Rebekah Rahman не оставаше нито за миг незабелязано. Приятно впечатление правеша ентусиазираният диригент на оркестъра на Пловдивската филхармония Димитър Косев, две от цигуларките, явно фенки на групата, и тромпетистът, който в паузите между партиите си дирижираше публиката с фенерчето на телефона си.

   Истинска концертна метъл атмосфера владееше Античния театър два часа, през които музикантите се раздадоха до край, а и публиката не се пестеше - почти непрекъснато на крака по време на композициите на ACCEPT, беше истинско удоволствие да се чуе как целият амфитеатър припява по време на "Fur Elise", вплетена като втора част на великолепната "Metal Heart". От началото до края - огромно удоволствие!

   Кадри и от 18, и от 19 май ще бъдат включени в предстоящо DVD на ACCEPT, чрез което и присъствалите и тези, които не са гледали на живо събитията, ще могат да ги съпреживеят отново.

 

Ava-Rebekah Rahman

още за:

AcceptBgtsc


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Viena 23.05.2019 22:47:03 отговори + 1 0
Сори за правописа,дебели пръсти-дребни букви ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Viena 23.05.2019 22:44:02 отговори + 3 0
Нор си бяхме в сектора,вратите бяха още затворени и почти нямаше хора,като питахме има ли значение на кой вход ще се редим за съответният сектор-отговорът неше,че "няма значение".Ние бяхме на 4-ти ред,сектор С,но за това удоволствие се редихме час и половина на опашка,докато другите се редиха на опашки по барчетата за водки и бири и 7 без 10 се сетиха,че са дошли ма концерт.Беше уникално!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 20.05.2019 18:38:50 отговори + 9 6
Съседът по писоар ме хвана за слушател:
- От 81-ва слушам Accept. Приятели ме подмамиха да дойда. Такава порнография не бях гледал!
Спестих му, че от 92-ра ходя по концерти и това е един от най-въздействащите, на които съм бил или ще бъда. Получи се превъзходна комбинация от музика, музиканти, публика, време и най-вече място. Убеден съм, че на всяко друго място този концерт се усеща съвсем различно.
Е, за едно съм склонен да се съглася с него - това не е Accept. Вчера това беше Шоуто на Wolf!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 20.05.2019 20:52:03 + 11 0
Можеше да му кажеш как да се сдобие с билети за "Шоуто на Слави" - кеф ти кеф ти музика, кеф ти култура, кеф ти философия в изобилия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 20.05.2019 15:34:26 отговори + 14 4
Уникален концерт, уникален спектакъл, прекрасен звук, себеразпадаване ! Бях и на 2та концерта, база за сравнение няма ! Първата вечер беше уникална, античния театър претъпкан, мексикански вълни, еуфория, скачане, по принцип БГ публиката е апатична , но в този концерт лудницата бе пълна, предполагам почти цялото ДВД ще е от първата вечер. В неделя- огромен отлив и безразличие, което бе жалко за самите музикантите, които се раздадоха, но така е....пълно щастие няма...Въпреки, че за мен Хелоуин е най-голямата немска метъл банда, смятам, че нямат китарист от ранга на Волфман, истински феномен ! Гениален ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dark 20.05.2019 17:32:06 + 13 4
Човече, имал съм щастието да посетя доста концерти в България и чужбина и искам да ти кажа, че по всеотдайна публика от българската няма. Не знам къде си я видял тази апатичност, но дълбоко си се объркал. Нали се сещаш, че доста групи предпочитат да си снимат ДВД-тата в България, предимно заради феновете и атмосферата която създават. Припомни си и Сонисфиър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 20.05.2019 10:25:41 отговори + 16 0
Спомням си втората вечер на Хелоуин - пак бяха същите хора от първата, залата пълна. Аксепт заслужават същото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


just a fan 20.05.2019 10:22:15 отговори + 10 4
Ако знаех, че ще има втора вечер още при обявяването на първата, щях да я предпочета. Избягваш блъсканицата и скандалите за липсващи места в секторите и се отдаваш изцяло на емоцията от концерта. Дезорганизацията скапа настроението на доста фенове в събота. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сещай се 20.05.2019 10:29:15 + 5 3
И нямаше ли време да си смениш билета/ите от събота за неделя? Или просто не сети? Или просто трябва да мрънкаш? Беше пълно с желаещи да са на първия концерт, а не на втория. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

just a fan 20.05.2019 10:54:17 + 8 4
Не бях само аз, за да си сменя билета. Как се сменят няколко билета и ангажиментите на хората с тях? Можеше всички да се насладим на концерта, ако имаше по-сериозна организация, а не да се тъпчим като сардели в сектора пред сцената, където който не беше се натиснал, той не беше отишъл! Отиваш няколко минути след отварянето на вратите и вече си на горния край, защото куцо и сакато се е намъкнало там с незнайко какви билети! Ето за това говоря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.......... 20.05.2019 11:00:12 + 4 1
*****, само аз ли успях и двете вечери да си седна в сектора, никой да не ме притеснява, никой аз да не притеснявам, да съм сравнително близо до сцената и да си строша костите... Странна работа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.05.2019 13:53:09 + 8 0
Ти нали се сещаш, че е твърде възможно и организаторите да не са знаели от самото начало, че ще направят два концерта? Първият беше близо до разпродаване, когато обявиха втория. За какво точно недоволстваш?
Прочее, аз бях на най-горния ред на сектор C, за където ми беше билетът. Виждах идеално, чувах идеално и си ми беше широко, и стигнах до там, без да притеснявам когото и да било. За първия концерт това, на втория не можах да отида, понеже трябваше да се връщам в София.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сещай се 20.05.2019 14:56:07 + 6 2
Много ясно, че отначало не са били предвидени 2 концерта. И с Хелоуийн, и с Лакуна Койл и с др., ако е имало, все така става. Но нашенските мрънкачи трябва да мрънкат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

just a fan 20.05.2019 15:13:35 + 5 3
Не мрънкам за това, че не са обявили двете дати едновременно, а за организационния хаос на първата вечер. Ако някой все още не е разбрал. Без табели кой вход за кой сектор е, без проверка на билетите пред секторите, без гривни за централните. От години ходя на концерти в Античния театър и такова чудо никога не е било. Вярно, че симфоничните досега се правеха от други хора, но не е нужно да откриеш топлата вода, за да се сетиш за тези неща. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 22.05.2019 16:35:07 + 1 0
Не знам къде е била тази дезорганизация. И във вчерашната статия някой я спомена. Беше ясно написано - вратите отварят в 7, концерта започва в 8. Настина в събота хората бяха много повече - концерът беше разпродаден, а не пред разпродаване и за това обявиха втора вечер. Пък и не само за това мисля...,а също и за да има достатъчно материал за монтаж и за изрязване - нали ще е официално ДВД все пак. Не може от край до край само едната вечер да е снимана. Както и да е. Наистина се получи сбутване при влизането на толкова хора в събота, но първо никой не остана навън до започването на концерта /както останах аз на Мейдън в София на Локомотив и се появих сигурно на втората песен, въпреки че бях там два часа преди концерта - е там наистина беше тотална дезорганизация/. Но..., първо никой не остана навън, второ наистина бях се притеснил че няма табелки с номерата на секторите както друг път, но пък вътре имаше стюарди, които упътваха всички и съвсем лесно си намерих сектора. Имаше и места в сектора и то близо до сцената /въпреки, че както казах концертът беше разпродаден/, така че не видях особен хаос и дезорганизация. Шоуто си започна точно в 8, преди това хората си бяха седнали, бяха в настроение, скандираха А-а-л-е-е-е, а-а-л-еее, А-а-к-с-ее-пт, Аа-кс-ееепт, правиха мексикански вълни и се смееха, а не мрънкаха. Дори аз не мрънках, а съм професионален мрънкач нещо като не ми е наред с организацията. Всичко си беше точно. Аз това видях... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.......... 20.05.2019 09:16:04 отговори + 13 0
След втората вечер вече имам нужда от ортопед... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".