"Wacken Open Air 2017" между 3-5 август, увеличават цената на билетите

7 авг 2016, 17:49 ч. 3701 / 4 10
пред./следв.

   Организаторите на германския фестивал "Wacken Open Air" обявиха официално информация за изданието на събитието през 2017 г., цената на билетите и кога ще започне предварителната продажба. Още вчера бяха анонсирани и първите участници за догодина. Това са AMON AMARTH, AVANTASIA, KREATOR, MAYHEM performing "De Mysteriis Dom Sathanas", SALTATIO MORTIS, PARADISE LOST, HEAVEN SHALL BURN, LACUNA COIL, POWERWOLF, CANDLESMASS, SONATA ARCTICA и HAEMATOM.

   В последните години метеорологичните условия през летните месеци се отразяват негативно и на "WOA", и на редица други фестивали. Все повече зрители посещават събитието със собствени автомобили, ванове, микробуси и др. В дъждовно време това прави пътищата по-непроходими, особено за пешеходците. Тази година са били определени шест допълнителни места за паркиране с обща площ над 20 хектара. Организаторите съобщават и за нуждата от инвестиция в укрепването на пътищата около Вакен, които водят до зоната на фестивала. От 2017 г. за всички тежки МПС-та и каравани ще бъде въведана допълнителна такса. В същото време ще бъде увеличена и цената на билетите за фестивала. В замяна на феновете ще бъдат предложени някои екстри. Догодина всички зрители ще могат да пристигнат и да се настанят още в понеделника преди събитието - 31 юли, без да плащат такса. През 2016-а пристигналите в понеделник са заплатили такса 30 евро, а тези във вторник - 20 евро на човек. Използването на душ-кабините (в зони S1-S6) и тоалетните с течаща вода ще стане безплатно. За сравнение - тази година входът за душ-кабина с тоалетна бе 14 евро.

   Предварителната продажба започва днес, 7 срещу 8 август в полунощ, ексклузивно на www.metaltix.com. Първоначално в продажба ще бъдат пуснати 10 000 коледни билети. Цената за тях ще е 210 евро, плюс доставка и "системна" такса. Към тях ще бъде включен подарък специална тениска "W:O:A X-Mas". Един човек ще може да купи максимум два такива билета. След това започва продажбата на стандартните тридневни "пропуски". Те ще бъдат на цена 220 евро, плюс доставка и "системна" такса. От един човек ще мога да бъдат поръчани не повече от пет такива билети. Към тях допълнително ще може да бъде заявена тениска "W:O:A 2017 Special" с цена 16,99 евро.

   Изпращането на билетите до получиталите им няма да започне преди края на август. Напомняме, че в последните години всички "ценни хартийки" за "Wacken Open Air" се разпродаваха напълно за по-малко от денонощие. Вероятно е това да се случи отново въпреки увеличените цени.

 

още за:

Wacken Open Air


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Име или псевдоним 10.08.2016 12:55:46 отговори + 2 1
По мое скромно мнение организаторите на Wacken тотално сменят политиката на фестивала. Моментната таргет група им е богати германски чичковци. Доказателствата са много - lineup за 2016 без екстремни банди на главните сцени, безпричинно вдигане на цените на билетите, увеличаване на цената на билетите след фестивал с не добър lineup, все по безлична публика от година на година. Видимо любителите на по тежката музика не са добре дошли там. Всяко нещо в света има възход и падение. Явно е дошло време за нанадолнището. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fan 1986 8.08.2016 15:27:17 отговори + 5 1
Цонко, да стане кмет на Wacken и тогава ще отида. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 8.08.2016 15:41:37 + 4 0
Кметът на Вакен има толкова общо с WOA колкото Фандъкова имаше със Sofia Metal Fest например. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Ставри 8.08.2016 13:35:54 отговори + 5 3
WOA се окъкаха с тази цена и ме отказаха за догодина ... 220Еур за кал до колене - не балгодаря ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цани 8.08.2016 10:10:16 отговори + 5 1
Скъпо е, но пък точно фактът, че плащаш една година по- рано ти оставя доста време за спестяване и плануване на цялото нещо, а иначе- промоционалните 10К билета се разпродадоха за 10 мин... Е*а си лудницата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 8.08.2016 09:46:45 отговори + 4 2
Тия накрая няма ли да се отърват от свещената кал? Да видят от футболистите как се прави дренаж на терен. И тази година си личаха огромни петна без публика, но затова пък с кал до колене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даскал 8.08.2016 10:14:24 + 9 1
От коментара ти разбирам две неща:
1. Дренажите на футболните терени ги правят играчите.
2. Много по-голяма площ, която 70 хиляди души ще тъпчат 3 дни и повече почти нонстоп е напълно сравнима с футболен терен където около 25 души тичат 90 минути.
3. Не къде да е, а в Германия нямат акъл да се сетят за това. Тука пише, че ще укрупват пътищата. Но не се сещат да укрепят терена пред сцената.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдателен 8.08.2016 12:49:54 + 9 4
Филипов, свършиха ли родните фестивали, че подкара и Вакен? Бегай в Ловеч, там кал няма да има, но пък Цоцко ще обикаля гордо между 300-те си фена и новите си избиратели. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 7.08.2016 21:41:32 отговори + 5 4
Вакен си е вакен, но е прекалено пренаселен и много рано трябва да се извадят парите за билетите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 7.08.2016 23:23:13 + 7 3
А не ти ли е малко скъпо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".