W.A.S.P. закриха фестивала в Ловеч с убийствен концерт

12 май 2008, 03:44 ч. 1044 / 12 37
пред./следв.
Каквито и студийни албуми да прави, Blackie Lawless винаги е бил (и ще бъде, надявам се) първостепенна концертна атракция. Доказа го и сега, при третото си гостуване на родна земя след паметните за всеки уаспист дати 30 ноември 2004-а и 6 септември 2006-а. И въпреки че представянето му и този път не надхвърли стоте минути, сигурен съм, че никой от присъстващите на градския площад в Ловеч няма да забрави скоро това шоу.
   Този път тълпата бе по-малобройна в сравнение с публиката на TWISTED SISTER (репортаж) от предния ден (приблизително над 5000 души), ала за сметка на това бе доста по-наясно със спецификата на събитието. Дали заради неделния ден, или заради по-суровия уаспаджийски саунд, зяпачите и навлеците бяха сравнително малко и макар че гледката на напускащи мероприятието пенсионери и лелки на фона на трепачи като "Chainsaw Charlie" и "Arena of Pleasure" отново не бе спестена на истинския рок фен, друго си е хората покрай теб да размахват ръце, да припяват тук-там и дори (ако си извадил късмет) да куфеят.
   Подгряващите СОЛАРИС се представиха на ниво и дадоха всичко от себе си (особено вокалистът Даниел Радев, който се справи блестящо с нелеката си задача), но прогресарската им вглъбеност и студено музициране едва ли бяха съвсем на място преди изригването на онзи всепомитащ вулкан от емоции, бяс и адреналин, какъвто са (или поне бяха) W.A.S.P. Самите хедлайнъри се появиха малко преди девет и половина - под съпровода на типичното за късните им изяви интро ("The End" на THE DOORS) - и неподражаемият Blackie Lawless веднага фокусира вниманието на всички върху себе си. Малцина са фронтмените в съвременната музика с такова магнетично присъствие на сцената - всеки негов поглед, движение, гримаса и жест просто взривяваха тълпата. Гръмовният тътен на тестостероновата експлозия "On Your Knees" разтърси площада, за да прелее в китка с "Inside the Electric Circus" от едноименната плоча и "Hate To Love Me" от "Unholy Terror". Последваха христоматийната за осемдесетарския метъл "L.O.V.E. Machine", вечният химн на прелюбодеянието "Wild Child", перлите от актуалния албум "Dominator" - "Take Me Up" и "Heaven’s Hung in Black", култовата "Widowmaker", злокобната епопея "The Headless Children" (която в интерес на истината не се получи толкова добре на живо като останалите парчета) и задължителната за всяка компилация от метъл балади "Sleeping (In The Fire)". Концептуалният шедьовър "The Crimson Idol" бе почетен с цели четири композиции - "Arena of Pleasure", "Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)", "The Idol" и (голямата изненада!) - "I Am One", която бе изпълнена за първи път в България. След края на експлозивния химн "I Wanna Be Somebody", по време на който публиката изпадна в делириум, а Blackie Lawless си поигра за кратко с нея, музикантите се скриха зад сцената, за да се върнат след минути за четири биса. Финалът - както винаги - бе ознаменуван от неизменния веселяшки рокендрол "Blind In Texas", а след традиционните обещания на фронтмена за ново гостуване нощното небе бе прорязано от традиционната за празника на Ловеч заря.

Адриан "Maldoror" Лазаровски


   Над 80 снимки от концерта на W.A.S.P. в рамките на "Lovech Party Fest" на 11 май може да видите тук.

w.a.s.p.



Коментари   (37)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 15.05.2008 01:31:51 отговори + 0 0
невероятен концерт този който го е изпуснал трябва да съжалява и то мнго!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 14.05.2008 15:56:12 отговори + 0 0
Да се подигравате на човека, че е грамотен... До къде стигнахме? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Марчо 14.05.2008 13:02:24 отговори + 0 0
Велик концерт, велика банда! За два дена да видя УАСП и Туистед - не съм си го представял дори! Да живее американското хеви!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MORTY 13.05.2008 19:15:26 отговори + 0 0
Пследно-Повечето от кафенетата бяха също метъли,но няма значение,както и да е,минало вече.Упрека ми бе заради подгряващата група(това което написахте).Ако съм те подразнил-СЪЖЕЛЯВАМ МНОГО,не съм искал да стане това.
WE ROCK.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nenko Milski 13.05.2008 12:00:44 отговори + 0 0
На концертите покрай сцената са подмятаха хора с елечета "Евроком България" и сигурно са снимали. Някои има ли инфо какво и кога ще се излъчва? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 13.05.2008 06:43:21 отговори + 0 0
Добре - прав си. За да не сме над всичко - имаше по 2000 души, които гледаха извън загражданията на всеки от екраните. Мир да има!
Тези, които щат не щат, слушаха от околните кафенета да ги броим ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MORTY 13.05.2008 06:30:35 отговори + 0 0
А защо не бе Satyr,какво значение има кога и на кой срещу кой ден свирят,но все пак вие столичани сте над всичко,за сведение имаше хора и извън загражденията които си гледаха кротко на видеостените,нима те не са биле на концерт,но няма смисъл това си бе мое мнение в първия коментар,не съм имал за цел да те засягам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ABBATH-Veliki 12.05.2008 22:12:20 отговори + 0 0
Какво да ви кажа... W.A.S.P. ми върнаха желанието да ходя по концерти!!! Съвсем сериозно го казвам!!! Никога не съм вярвал, че ще отида на концерт на Blackie и К.О и ще се размажа от кеф... а Blackie - той изобщо не е надут! Напротив - даже е много готин пич!!! Изключителен човек - явление за световната метъл сцена!!!Изкъртих се
Наживо W.A.S.P. звучат 1000 пъти по-брутално от студиен запис!!!
И друго искам да кажа - писна ми от безплатни концерти, на които стотици хора снимат с цифрови фотоапарати и пречат на много повече хора отколкото си мислят - затова си има журналисти да му се не види ( а какви епитети ми се въртят в главата!).

...От този ден нататък W.A.S.P. се настаняват трайно в сърцето ми...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 12.05.2008 20:59:27 отговори + 0 0
Щеше ми се, но нямах възможност. Едвам успях да уредя да отида на Twisted и ходенето ми беше под въпрос до последния момент. За W.A.S.P. обаче вече нямаше какво да направя. Радвам се, че е станал такъв добър концерт, честито на успелите да му се насладят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.05.2008 20:34:15 отговори + 0 0
Ronnie - 2008-05-12 18:30:00
Блеки как се представи с вокалите? Щото в Каварна последния път му падна гласа след няколко песни и оттам нататък въобще не се чуваше.

Трябваше да дойдеш до Ловеч за да се убедиш сам. Шоуто, бандата, вокалите, тълпата бяха такива, че всеки отрасъл с тази музика / включително аз!!!!!! / би бил горд, че е бил част от ТОВА!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.05.2008 19:00:34 отговори + 0 0
Хей красавец (СТОРМКРОУУУУУУ)или там както се пишеш, просто не виждам защо си хабиш "перфектните знания" по български език и се занимаваш с хора, които просто искат да изразят мнението си? Владо Пияния, браво пич, браво и аз не мисля че това е някакво място за кандидат-студентски изяви
Блеки е уникален музикант и кофти човек,но не можем да му се сърдим заради това което е направил за тежката музика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 12.05.2008 18:30:00 отговори + 0 0
Блеки как се представи с вокалите? Щото в Каварна последния път му падна гласа след няколко песни и оттам нататък въобще не се чуваше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blago Piqniq 12.05.2008 18:17:45 отговори + 0 0
Stormcrow ти си по смешен в случая. Тука за матури по български ли са готвиш или кандидат-гимназиални изпити след 7ми клас тряя да държиш? Евала ти за културата и грамотността, ама няма кво да са заяждаш с хората. А ритането на диска колкото и да е тъпо си е типично отношение на Блеки. Не е единственият голям музикант с педерастки характер, но можем да му го простим след като прави яка музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormcrow 12.05.2008 17:48:20 отговори + 0 0
Влизам, за да прочета по някоя друга новина, и понякога се дразня, виждайки, че има все още неграмотни хора. А на такива като теб, които ме пращат към форуми по български език, само мога да им се смея заради жалките им опити да проявят оригиналност
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.05.2008 16:03:06 отговори + 0 0
Абе Stormcrow ти за какво си влезнал тук бе човек??? Ако ще търсиш правописни грешки, влезни в някой форум по БГ език. Там много ще се зарадват на такива като теб. Тук обсъждаме "сериозни неща". Разбирам имаш 6 по български, но не това е мястото за самоизява
П.П. Хайде бъди жив и здрав и не забравяй за форумите по БГ език
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 12.05.2008 15:53:18 отговори + 0 0
Чисто и просто - пиши на кирилица. Един коментар ти "конвертирах", но за повече нямам нерви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DICKINSON_ 12.05.2008 15:45:59 отговори + 0 0
************************ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormcrow 12.05.2008 14:34:51 отговори + 0 0
@DICKINSON_
"Подяволите" се пише "По дяволите"
Протегнал си ръка, за да му покажеш диска "The Crimson Idol"?!Защо? Да не мислиш, че Блаки не го е виждал?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 12.05.2008 14:24:32 отговори + 0 0
Много яки концерти.Беше страхотно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DICKINSON_ 12.05.2008 13:57:13 отговори + 0 0
Абе не съм сигурен колко може да говори. И сега се държа като пълен лайнар,но едно мога да му го отрека. СТРАХОТЕН КОНЦЕРТ НАПРАВИ. Иначе като човек е супер зле,никво уважение към феновете под една или друга форма. Само 1 не разбрах. Защо подяволите когато се протегнах да му покажа диска на Crimson Idol, той подяволите ме ритна през ръката ;(
P.S.Много гогин концерт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


twisted brother 12.05.2008 13:46:57 отговори + 0 0
Оказа се че Blackie можел и да говори за разлика от миналия път в София, когато се държа като надут мисир Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rangele 12.05.2008 13:03:10 отговори + 0 0
Леле, страхотно беше, и на TS, и на WASP! Струваше си пътуването до Ловеч, беше уникално!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 12.05.2008 12:50:51 отговори + 0 0
да не се повтарям със суперлативите, към W.A.S.P. никакви забележки, много хубаво свириха и много френдли се отнесоха след концерта (поне 75% от тях ).

ОБАЧЕ
за пореден път се доказа, че безплатните площадни истории сбират десетки расови селяндури сред публиката. считам липсата на финансова цедка за негативна практика и каварненската апокалиптика ще ми бъде последния подобен концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormcrow 12.05.2008 12:29:46 отговори + 0 0
Страхотен концерт стана. Друго не мога, а и не е нужно да казвам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.05.2008 12:19:10 отговори + 0 0
много ми е тъпо, че изпуснах концерта, но нямах възможност да отида... дано WASP дойдат пак... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Row 12.05.2008 11:47:32 отговори + 0 0
Беше СУПЕР! Искам пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neon Knight 12.05.2008 11:25:32 отговори + 0 0
Прав си, wolf, беше истинска месомелачка !!!ROCK AIN'T GONNA DIE m/!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 12.05.2008 11:04:56 отговори + 0 0
И двата концерта бяха много яки, направо не ми стигат думите за по-дълъг коментар Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

\m/ 12.05.2008 10:44:22 отговори + 0 0
Бешеее жестокооо Супер Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlackAdder 12.05.2008 10:35:37 отговори + 0 0
Лудница!!! Истинско шоу! Размазващо и разтърсващо!

Соларис имат страхотен първи албум. Впечатлението им от изявата им се разваля от липсата на поддържащ клавир и/или ритъм китара. Иначе наистина бяха на ниво. Вокалът е много добър, но прекалява "Тейт" ефектите като взима или пее някои моменти. Факт е, че стилът им неподхожда за подгряване на УАСП / или на Хевън енд Хел - тогава наистина зле се представиха/. Нищо - ако Симфони Х дойдат, ще са по на място.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Blackiel 12.05.2008 10:32:10 отговори + 0 0
Нямам думи. Най-доброто шоу на Блеки у нас. Снимах се с Дъг Блеър имам перце от Майк и МНОГО яки спомени от концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 12.05.2008 09:30:16 отговори + 0 0
@MORTY
Само едно да се разберем - W.A.S.P. при третото си идване (в почивен с/у работен ден) да съберат публика, колкото Europe при първото (в петък с/у събота) - много моля такива не тук!

За датата на първия концерт на W.A.S.P. в София - приемаме поправката :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CyberChrist 12.05.2008 09:10:30 отговори + 0 0
"... след паметните за всеки уаспист дати 20 ноември 2004-а и 6 септември 2006-а" - да, датите са паметни, но 1-вата е 30-ти ноември 2004-та. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neon Knight 12.05.2008 08:45:22 отговори + 0 0
Мамка му, бях на три метра от Блеки снощи и на малко повече от дядо Дий Снайдър предната вечер! ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MORTY 12.05.2008 06:46:18 отговори + 0 0
Как не ви е срам,да пишете че Соларис са се представили на ниво.Имам въпрос-бяхте ли в Ловеч на концерта им?????????.Те бяха ужасни,особенно вокала им.Не ме разбирайте грешно аз също слушам предимно прог-метъл,но тези въобще не струват.Не заблуждавайте хората само.Концерта на WASP бе страхотен............................................................... друго не мога да кажа.Евала на старчето Блеки,не вярвах че ще му издържи гласа до края,струвами се че този път имаше не по-малко хора от колкото на EUROPE,а тогава според писанията имаше около 10 000. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


LinkRage 12.05.2008 04:31:20 отговори + 0 0
Ех да имаше толкоз много народ и на Hecate Enthroned в Ловеч преди време...ако не 5000 то поне 100 да бяхме... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

puncho 12.05.2008 04:07:26 отговори + 0 0
направи ми впечатление, че нямаше този диалог м/у blackie и публиката за разлика от dee snider. иначе двете шоута бяха супер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".