W.A.S.P. закриха първия ден на "Loud Festival 2012"

3 юни 2012, 01:02 ч. 513 / 6 44
пред./следв.
Гостуващите за шести път в България и четвърти в София W.A.S.P., отбелязващи 30-годишния си юбилей, бяха гвоздеят в програмата на първия ден на "Loud Festival 2012". Общо пет банди излязоха на сцената в парка до Терминал 2 на летище "София", за да се представят пред родната публика. TRISTANIA, LACUNA COIL, BEHEMOTH, SYMPHONY X и Blackie Lawless и компания. Утре ни очакват ASPHYX, MESHUGGAH, SOULFLY, ANNIHILATOR и SLAYER. Първият ден на първото издание на "Loud Festival" бе успешен, очакваме вторият да не е по-назад, дори напротив.

   Очаквайте подробни репортажи от събитието и, постепенно, фотогалерии на всички групи.
wasp sofia
wasp sofia

още за:

W.a.s.p.Loud Festival


Коментари   (44)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 5.06.2012 07:10:35 отговори + 0 0
Сина ми който е на 10 години като видя Блеки и вика:татко това баба ли е? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unholy 4.06.2012 11:41:32 отговори + 0 0
Tormentor - 2012-06-03 14:26:00
"За бирата : На повечето места опашка имаше само за едното кранче, а кранчетата бяха 3, и на другите кранчета нямаше почти никой ! "

Абсолютно! Пих бира, колкото и кога исках. Един път се нареждам Аз, друг път някой приятел и не сме чакали повече от 10 минути.

Анонимен - 2012-06-03 14:56:23
"До сега не съм бил на концерт където няма гумени постелки поне пред сцената....За мен това беше най-смотано огранизирания концерт, на който съм бил. "
Ти, приятелю, очевидно не си бил на много концерти )
Освен това групите да са различни е чудесно. Тъй като не ходя на концерта за да гледам със скръстени ръце и да тактувам с краче, след което да пиша по форумите копетентни мнения за звук, представяне и организация, засягайки всевъзможни материи от които нищо не разбирам, а ходя за да повилнея, перфектно ме устройва да има групи, на които да си почина, да пийна биричка, да полафя с приятели. Втория ден примерно ми се взе здравето....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cmonster 3.06.2012 17:17:17 отговори + 0 0
Организацията не беше лоша, но имам сериозни резерви относно качеството на звука. Обикалях сцената от всички страни като овен на пасище ама не открих точка в която да ми звучеше добре. Честно казано от Блеки чувах само някакви епизодични изврещявания и се чудих пее ли тоз човек или разчита на нас. Та затова се наложи здраво да попеем та днес нямам глас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 14:56:23 отговори + 0 0
Ужасна организация - от всякъде лъхаше на "Дай да спестим някой лев че да ударим по-голяма печалба". До сега не съм бил на концерт където няма гумени постелки поне пред сцената. След behemoth там буквално приличаше на кочина и много хора бяха целите в кал.
Освен това не вярвам да има човек който се е изкефил на всички групи Lacuna Coil, Behemoth и Symphony X някак не се връзват. Очевидно идеята беше хората да идват само за по една две групи зависимост от предпочитанията си. Кого му пука щом си плащаш билета. За мен това беше най-смотано огранизирания концерт, на който съм бил.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 14:46:09 отговори + 0 0
много кал!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Loud 3.06.2012 14:32:49 отговори + 0 0
Аз си печеля, защо да ми пука за вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 3.06.2012 14:26:00 отговори + 0 0
За бирата : На повечето места опашка имаше само за едното кранче, а кранчетата бяха 3, и на другите кранчета нямаше почти никой ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Behemoth! 3.06.2012 14:04:35 отговори + 0 0
Ето една снимкова галерия от снощи - http://stand.bg/gallery/detail/title/Loud+Festival+-+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D0%BD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 13:57:27 отговори + 0 0
А позволяваха ли да се внасят цигари, мокри кърпички, дъвки, ментови бонбони, презервативи? Или са били забранени и те и е трябвало да си ги купуваш на двойни цени в таз приказна фестивална зона? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 13:53:03 отговори + 0 0
имаше ли изоставане от графика ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 13:27:28 отговори + 0 0
Каква беше посещаемостта ? Колко хиляди горе/долу ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 3.06.2012 13:19:20 отговори + 0 0
И моето мнение се доближава най-много до това на DD. Хората да искат да си оставят парите, а ти да не знаеш как да им ги вземеш не е много бизнес-ориентирано. Разбирам да я раздаваха тая храна безплатно, да сложат едно място да се избиват хората и отказват като видят опашката, ама мааму стара печелиш от оборот! Като споменаваме чужди фестове - ми там целият терен е обкръжен от лафка до лафка, бар до бар. И бирата се нализа за секунди, не за минута чашата... Иначе цените си бяха прилични - 5лв голям Туламор... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neverstump 3.06.2012 13:16:22 отговори + 0 0
С доста смесени чувства си тръгнах вчера от феста.
Банди, звук, шоу - всичко на ниво. Както винаги излишно пресилен звук. Не знам, не разбирам, нося си професионални тапи за уши, орязва твърде много, не мога да се изкефя. Махам ги, заболява ме главата. НЕЩО НЕ Е НА РЕД. Там сме за се изкефим на макс, а не да си трагнем изнервени, както се случи! Запишете си го най-накрая и се погрижете не само за хонорарите си, а за хората, които са дали трудно изкараните си парици!
Като има кал се мятат трици или брезенти. Огромен минус.
Бира 40 мин на опашка, по ценоразпис 400 мл, реално ти наливат не повече от 370. Къде отива остатъка?? Някои шибани селски тарикатчета пълнят джобче. Ще разбивам муцуни май днес!
Не можеш да внасяш храна, ок. Но час да се редя за шибано скъпо шишче...Още по-огромен минус.
И съвет към хората, които биха хванали случайно такси. Още като се качите се разбирайте за твърда сума. Че цакат брутално. Нещо като 10 лв за 5 км...
Зарежи. Балканска смотания до шия.
Оценка за вчерашния ден 5 от 10 и то само заради групите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DD 3.06.2012 13:01:42 отговори + 0 0
Отивайки на фестивал трябва да се готови за известна доза неудобства от рода на жега, дъжд, кал и т. н., все пак е фестивал на открито, не е представление в Зала България или в Софийската опера, но да си позволят лукса да не осигурят необходимото качество на звука е недопустимо, непрофесионално и непростимо. Нали точно за това си даваме парите и сме склонни да се примиряваме с неудобствата.

Колкото до лошата организация за продажбата на храни и напитки, това се случва не за първи път в България. Не мога да си обясня какво пречи да се организират повече пунктове за продажбата им, за да не се извиват опашки, които ще откажат и най-жадния фен - все пак това е начин да ни измъкнат доста повече пари. Ако наистина са били 10 000 човека, които средно са успели да се доберат до по 1 бира от 2 лева, това прави 20 000 лв приходи от продажба на бира, но ако можехме да се връщаме да си купуваме бира повече пъти, без да изпуснем цял сет на някоя група, резултатът можеше да е съвсем различен: 10 000 човека х 5 бири х 2 лева = 100 000 лева, сума която съвсем не е за пренебрегване. Да добавим към това и възможните приходи от продажба на читава храна... и тя сумата може да приближи половината от приходите от продажба на билети.

Българският бизнес не иска или не знае как да ни поиска парите. Това е. И не е само по фестивалите. Влизаме в кръчма 7-8 човека да си поръчаме пържоли и някоя друга бира покрай тях, а нацупеният собственик, келнер и готвач едновременно заявява "Ох, пак ли трябва да паля скарата?"!!! Има на какво още да се учим, дори и от гърците, на които толкова се присмиваме напоследък.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 12:52:32 отговори + 0 0
newsted - 2012-06-03 12:26:00
преди 2 години на фестивала BIG4 в Швейцария е било още по-голяма свинщина

Айде стига сравнения вече, да не почна и аз да сравнявам. Ти в прекрасна Швейцария или някъде там в околието бил ли си? Там си вали сняг през зимата и като спре да вали сняг, започва да вали дъжд - почти всеки следобед по час до два, като минат тия месеци на дъждовалеж, почва да вали пак сняг и така. Тая прекрасна тучна, зелена и свежа държава не случайно е такава. Там си имат перманентно кал, единствено бетониране може да ги спаси, нас тук можеше да ни спаси едно малко усилие, което едва ли щеше да струва кой знае колко скъпо, но не би... нали трябва да се пести от подготовка на терена.

А между другото поинтересувай се за подготовката на тия хора. Въпреки че си знаеха, че няма да се спасят от калта все пак опитаха! Има достатъчно снимки как хвърлят тонове слама из целия терен, как покриват с гумени плоскости точно пред сцената. С кеф да им простиш калта, а на тия нашите какво да им прощавам? Че даже не си бяха направили труда да окосят бурените навсякъде ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 12:34:34 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-06-03 12:25:28

С повечето казано от теб ще се съглася, но айде моля ти се, не го изкарвай едва ли не ангелче ненагледно тоя организатор. Колко време преди това валя? Спря ли се въобще? Това че днес няма да вали пак не е спасение от тая свинщина, гарантирам ти го! Ти даваш ли си сметка колко време изсъхва такъв един КЪР и то с блато по средата? И въпреки, че близо две седмици беше обилно наквасван тоя прекрасен терен, не се сетиха и една шепа слама да нахвърлят тук-там. Голяма лакомия, голямо нещо - бонбон не можеш да вкараш, вода не можеш да вкараш, одраха ти кажата по лев за чашчица водица и от цялата тая работа не можаха да изкарат някой лев и да покрият поне пред сцената с нещо тия калища... Иначе им се начетохме тука близо месец преди феста как видиш ли всичко що правят, го правили за по-доброто изживяване на феновете...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 12:30:06 отговори + 0 0
И според мен бяха около 5000,но днес със сигурност ще бъдат повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 3.06.2012 12:26:00 отговори + 0 0
преди 2 години на фестивала BIG4 в Швейцария е било още по-голяма свинщина - най-богата страна в Европа. Като завали дъжд няма кво да се направи.
Само мрънкалници в тая държава баси
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 12:25:28 отговори + 0 0
В този сайт има един перманентен контингент от вечно неодовлни и недо***ни душички, не повече от 40-50 човека, които постонно сипят омраза под всякаква форма.
От личното ми преживяване, звукът е единственото сериозно нещо, за което мога да обвиня организаторите. При едни групи слаб, при други размазан, при трети силен и размазан. Не знам кой е отговарял за звука, но дори и да са били хора на групите или на организатора (които вече имат доста опит), то и в двата случая не е простено.
По отношение на калта - на всички западни фестивали се получава това, дори на един бяха нхвърляли солидно количесто стърготини и дъски, което не помогна след като през тях минаха 70-80 хил. човека. При нас самият терен беше достатъчно добър... до момента, в който свинята не се обади в душата на няколко човека и взеха да рият зурли в кочината. Да, и на запад го има, приел съм го като част от фестовете, но не обвинявайте организаторите за това. Каквото и да бяха сложили, резултатът щеше да е същият.
От всичко останало съм доволен, без да изреждам поотделно. Дано фестивалаът е успешен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 12:20:39 отговори + 0 0
10K са сигурно за двата дена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 12:18:23 отговори + 0 0
6-7 хиляди ли имаше? Според мен бяха около 5, а се говореше за около 10 хиляди, преди фестивала де...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 12:12:31 отговори + 0 0
Кво мрънкате, бре!? Нали уж само музиката била важна, не било до атмосферата, до мястото, до незнам си какво. Искахте музика, дадоха ви музика, нали? Размрънкали се вече: кал имало, храна не можели да вкарват, опашки за вода имало, бирата скъпа била... за какво ви е атмосфера, храна и вода!? Нали музика има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unholy 3.06.2012 11:58:24 отговори + 0 0
При толкова дъжд е нормално да има кал - вижте снимки от Металфест, който тече паралело с нашия. В Австрия примерно е в десетки пъти по-ужасно отколкото тук... И Все пак наистина кално беше на около 50м2 пред сцената в дясно, на всякъде другаде просто беше влажно.
За бира имаше опашки, но не бяха кой знае какво и за около 5-10 минути се минаваше, като през това време пак си гледаш групите. За паркинга - изглежда, че е далеч, но все пак е 10 минути пеш. Аз като стигнах вече нямаше места в този паркинг, но намерих къде да спра и не ни беше проблем да идем до колите след концерта. Звукът... поне на Бехемот си беше екстра, Симфони Х правят такова мазало със свирнята си, че звука ми беше най-малкия проблем. УАСП ги гледах по отзад и всичко ми се стори добре. А и в крайна сметка .... "звука" разбираш ли... дееба и спецовете... Вчера имаше сигурно 6-7 хиляди човека, които бяха отишли да се забавляват, голяма част от които може да нямахме "любима група" сред 5-те, но ни е любимо фестивалната атмосфера и вероятно има една шепа мрънкачи, където веднага след феста (като гледам часовете на постовете) първата им работа е била да влязат да поспамят из нета. На организатора ще му накривите шапката с вашите глупости. Единственото, което може да постигне да откажете от феста някой колебаещ се, който може да ви повярва...

Единствения СЕРИОЗЕН минус на феста е липсата на отделен вход за къмпинга и забраната да се внася храна и напитки там. Това е голяма глупост и го няма никъде по света. Но да се надяваме, че като цяло първото издание на феста ще е успешно и до година ще се фикснат и тези пропуски.
Айде до към 5...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

69 3.06.2012 11:13:17 отговори + 0 0
Паркинга е голям няма кал безплатен е само че имайте в предвид че е на 2 км. от фестивала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Snuffy 3.06.2012 11:02:29 отговори + 0 0
Като цяло......леко смазана работа. Групите се стараха и стана шоу, но от качеството на звука, от терена и....организацията има какво да се желае още. на Блеки му личеше, че е изнервен от кофти звука и нямаше настроение.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


The Fifth Horseman 3.06.2012 10:59:57 отговори + 0 0
@ анонимен - 2012-06-03 10:54:29
Какво беше положението с паркинга?

С паркинга нямаше никакъв проблем, защото можеше да се ползва паркингът на летището. Всъщност това е един от многото детайли, които бяха добре премислени. В същото време обаче трябва да се посочи, че имаше и немалко неуредици. Например тревата не беше изкосена зад основната поляна и най-важното - звукът при всички групи беше трагичен. Обикновено това е звук, който се получава при подгряващи банди, но на фестивала нямаше подгряващи банди и затова звукът би трябвало да е много по-добър. Дано днес има корекции на звука.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 3.06.2012 10:54:29 отговори + 0 0
Какво беше положението с паркинга? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Адмирал 3.06.2012 10:52:53 отговори + 0 0
Жесток концерт, днес чакаме SLAYEEEEEEEEEEEEEERGH!!!
Иначе глупостта с храната беше пълна, цените - високи, а и все пак сме дали по сто лева за билет, по дяволите. Най-ужасното беше калта, а видях мръсниците, че имаха достатъчно плоскости(върху каквито бяха усилвателите пред сцената)за да покрията калното море. На първия ред бах и пак кал до колене. Даже викаф на няколко от охраната да сложат плоскостите за утре, дано го направят, че не ми се гази пак в блатото.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 3.06.2012 10:30:30 отговори + 0 0
Звука беше прекалено усилен и се разваляше качеството, най-накрая на средата на W.A.S.P. като отидох на пътеката нагоре за изхода от там се чуваше и виждаше перфектно...
Организаторите - тоя фест нали не е за тези на моста все пак? Защото там ми изглежда все по-привлекателно - хубав звук, без кал и опашки за скъпа вода и бира.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leprocy 3.06.2012 10:22:51 отговори + 0 0
За групите нищо не мога да кажа , защото си свършиха работа като професионалисти нооо организацията беше калпава.Охраната беше груба направо се държаха отвратително с хората. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 10:16:45 отговори + 0 0
Dance of death - 2012-06-03 02:06:42

Не мисля, че някой който е гледал на аванта трябва да прави забележки!
Но иначе си права за говедата, но винаги е било така и ще бъде така, в държава на говеда.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 09:49:05 отговори + 0 0
Сакам отпреде :Д да са калям да дзяа и да ги гледам по от ближе :Д ае къ си треа за кво фарчим вчера кат откачен да събирам пари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Steeler 3.06.2012 09:47:02 отговори + 0 0
Ауууу като чета съм супер доволен че не бих 440 км на вятъра...айде ОСТ Фест Букурещ, чакаме те...не остана !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 09:12:18 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-06-03 08:58:25
Ае там има ли къде да се купи билет, че не ми се дири по центъра от къде да си взема за Славей За кво ти е и отгоре се вижда
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 08:58:25 отговори + 0 0
Ае там има ли къде да се купи билет, че не ми се дири по центъра от къде да си взема за Славей Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.06.2012 08:29:34 отговори + 0 0
мартинчо не всичко е пари
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 06:57:58 отговори + 0 0
Хубава работа ама Българска... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 02:46:13 отговори + 0 0
СМЕШЕН ФЕСТИВАЛ,КАКЪВТО Е И ОРГАНИЗАТОРА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lady 3.06.2012 02:46:07 отговори + 0 0
Страхони изпълнения на групите днес, но организацията куцаше. Добре, че не валя повече, защото и без това терена пред сцената беше за гумени ботуши. А водата хубаво 1,50, ама 330 мл. много нагли бе. А не дават и капка да внесеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 02:17:38 отговори + 0 0
Супер гадна организация! Плащаш си 100 лв билет и висиш на опашката за храна и бира час два .. ама карай не е нужно да гледаш всички банди ... целия си окалян до уши в кал .. но какво от това .. на кой му пука .. нали има кът с игри .. не е нужно да се сложи някаква настилка .. нищо че вали от сумати време .. торби за смет на входа.. не видях да дава никой ..звука добре че сеоправи с напредака на вечерта поне .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dominici 3.06.2012 02:15:47 отговори + 0 0
Ужасен звук, ужасен терен, калпава организация. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 3.06.2012 02:09:51 отговори + 0 0
Теренът беше прекрасен - истински герен особено пред сцената като се напълни за WASP. Съответно заприличах на подрастващо малаче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dance of death 3.06.2012 02:06:42 отговори + 0 0
Не можах да вляза на концерта. Не мога да си го позволя, затова бях с тези, които гледахме и слушахме горе на мантинелата. Концерта погледнат оттам бепе хубав, все пак Блеки си е Блеки. НО за пореден път съм възмутена от охраната на събитието. Разбира се стана меле. Разбира се стана точно 2 песни преди края, за да е наистина глупаво. Господа, това, че сте охрана и са ви дали червени жилетчици НЕ ВИ ДАВА ПРАВО да пребивате когото и да било, ОСОБЕНО ако въпросния не е направил НИЩО кой знае какво и НЕ Е пиян или надрусан. Ще ви помоля всичките комплекси да си ги избивате някъде другаде. Много мразя такива комплексарски цигански изпълнения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.06.2012 01:28:09 отговори + 0 0
BEHEMOOOOOOOOOTH!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".