YES пускат лайв-колекция с неиздавани досега концертни записи

7 мар 2015, 14:22 ч. 426 / 4 0
пред./следв.

   През 1972 г. прогресив рок иконите YES са на гребена на вълната. Петият им студиен албум жъне невероятен успех и фенове от цял свят препълват залите, за да видят концертите на легендарната група в подкрепа на записа. Бандата улавя магията на това турне с първия си лайв албум "Yessongs". Издаден през 1973-а, тройният винил продава над един милион копия и отнася умовете на всички със своята великолепна обложка, дело на Roger Dean.

   YES наскоро преоткриват записите към седем завършени концерта от седмиците преди изпълненията, включени в "Yessongs". Групата използва най-новата аудио технология, за да възстанови "reel-to-reel" записите и за да "може невероятният звуков детайл да изпъкне, създавайки реалистично и непосредствено звучене, което ще пренесе слушателите директно на първия ред".

   "Rhino" представят три нови заглавия, съдържащи част от тези неиздавани досега записи, които ще излязат на 18 май. "Highlights From Seventy-Two" включва 90 минути музика на живо, избрана от различни концерти на YES. Албумът, който ще се предлага на двойно CD и на троен винил, подрежда парчетата в типичен за турнето на YES сетлист и техни незабравими изпълнения от различни градове. 

   "Progeny: Highlights From Seventy-Two" е колекция от 14 диска, която събира музика от седем концерта, записани през есента на 1972, докато бандата пътува от Канада до Северна Каролина и от Джорджия до Тенеси, преди последната си спирка в нюйоркския "Nassau Coliseum" на 20 ноември. Дизайнът на изключителното издание е във формата на цигарена кутия, а новата обложка отново е изработена от Dean.
Това са първите концерти на YES с барабаниста Alan White, който оттогава е неделима част от групата. Той идва на мястото на Bill Bruford, записал "Close To The Edge", преди да напусне YES и да се присъедини към KING CRIMSON. White има само три дни да се научи да свири с бандата преди първата си вечер на сцена с Jon Anderson (вокали), Steve Howe (китара), Chris Squire (бас) и Rick Wakeman (клавишни).

   Колекциите "Highlights From Seventy-Two" и "Progeny: Highlights From Seventy-Two" на YES ще бъдат на музикалния пазар в България от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

 

още за:

Yes


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".