Южняшки рок в София с BLACK STONE CHERRY

11 юли 2019, 10:50 ч. 1709 / 8 4
пред./следв.

   Снощи, 10 юли, в столичния клуб "Mixtape 5" феновете имаха среща с една по-различна музика, която по-рядко се чува на концертите у нас - жизнерадостния южняшки рок на BLACK STONE CHERRY. Американците гостуваха за пръв път в България, бяха приятно изнанадани от страната и публиката и ни зарадваха с доволно дълъг сет.

   Влизането в клуба беше навреме и безпроблемно, организацията от страна на "BGTSC" беше както винаги отлична и всеки се настаняваше, където му хареса. На бара имаше различни напитки, а до входа - и щанд с мърчандайз.

  Първа на сцената се качи родната банда SEVI. Групата е добре позната на българските фенове, участвала е в много концерти, подгрявала е и други чужденстранни банди, между тях и имена като EUROPE и Tom Keifer от CINDERELLA. Въпреки все още събиращата се публика, SEVI забиха с хъс и настроение. Това не остана без отклик от феновете, размахаха се ръце, затръскаха се коси. Музикантите казаха, че са големи фенове на BLACK STONE CHERRY и че след изпълнението си смятат да се присъединят към публиката, за да гледат американците. SEVI представиха песни от цялото си творчество, включително композиции от последния си албум "Follow Me", който излезе преди около три месеца. Чухме парчетата "Never Again", "To Hell and Back", в студийния запис на която участва китаристката на EVANESCENCE Jen Majura, и др. SEVI се оттеглиха под аплодисментите на вече доста сгъстилата се публика и отстъпиха място на хедлайнърите на вечерта BLACK STONE CHERRY.

 

sevi live

 

   След известна пауза американците се качиха на сцената и без каквито и да е предисловия започнаха с парчето "Burnin'" от последния им албум "Family Tree" (2018). Последва хита "Me and Mary Jane" от диска "Magic Mountain" (2014). BLACK STONE CHERRY продължиха почти без прекъсвания между песните и едва след шестата-седмата композиция вокалистът поздрави и изрази задоволството си, че се представят за пръв път пред българска публика. Бандата изсвири песни от цялото си творчество, като естествено няколко бяха от актуалния албум "Family Tree". Впечатлението, което оставиха музикантите беше за неуморни работяги, които нямат спиране на сцената, но и изпипват това, което правят. Фронтменът Chris Robertson демонстрира поразителен глас, със специфично звучене и завиден диапазон. Chris пееше сякаш на един дъх по две-три композиции, без гласът му да трепне или да покаже някакво изтощение. Другите музиканти също изпъкнаха с уменията си. Чухме напоителни блусарски сола и специално барабанно шоу от ударника John Fred Young, който накрая засвири и на хармоника.

   По време на изпълнението на парчето "Ain't Nobody" Chris Robertson призова всички да танцуват, но публиката вече не се нуждаеше от специална покана, хората пред сцената подскачаха, а цялата зала ръкопляскаше в такт с музиката. BLACK STONE CHERRY успяха да създадат много приятелска атмосфера и да скъсят дистанцията с феновете. Накрая всички в клуба се забавляваха, сякаш по време на купон група приятели беше грабнала инструменти и свиреше и пееше сред другите.

   Редовният сет на групата приключи с парчето "Family Tree". След това музикантите излязоха на бис и изпълниха "Peace Is Free" от албума "Folklore and Superstition" (2008). BLACK STONE CHERRY се разделиха с българските фенове изключително сърдечно, както човек се чувства, когато е срещнал нови приятели и сродни души. Оставаме с очакването бандата да ни посети отново.

Сетлист на BLACK STONE CHERRY:
01. Burnin'
02. Me and Mary Jane
03. Blind Man
04. Can't You See
05. In My Blood
06. Island Jam
07. Maybe Someday
08. Ain't Nobody
09. Drum Solo
10. Blame It on the Boom Boom
11. White Trash Millionaire
12. Lonely Train
13. Like I Roll
14. My Last Breath
15. Cheaper to Drink Alone
16. Hollywood in Kentucky
17. Folsom Prison Blues
18. Family Tree
Бис:
19. Peace Is Free

Текст: HeathenHeart
Снимки: Ивайло Хранов

 

   В галериите ни може да разгледате десетки снимки от концерта на BLACK STONE CHERRY и SEVI.

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Любо 11.07.2019 16:16:45 отговори + 4 3
Абе то, че SEVI бяха с яко backing tracks и може и от това да се дължи чистият звук, ама на тях звукът им беше в пъти по-як от на BSC Евала на мацката, много пее, ама после като излязоха черешките и все едно бяха забравили да включат Full Bass & Treble бутона на WinAmp-а и беше много по-заглушено. На Chris гласът му беше ок, ама милиметър надолу като волуме, и щеше да се губи, а китарата и солата като цяло доста се губеха Ако бяха само те като група, може би щях да бъда ок, но сравнено със SEVI, чак ме хвана яд колко по-добре можеше да е.

Иначе жесток концерт!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mosher 11.07.2019 12:00:32 отговори + 6 11
Не съм бил и не ме интересуват групите, но разните измислени организатори да взимат пример от BGTSC! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой 11.07.2019 12:21:31 + 3 5
**" хейтър Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джими 11.07.2019 11:09:15 отговори + 10 4
Страхотен концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".