За втори път тази година RED HOT CHILI PEPPERS с албум Номер 1 в "Billboard"

25 окт 2022, 11:13 ч. 434 / 4 2
пред./следв.

   Преди половин година новият тогава албум на RED HOT CHILI PEPPERS "Unlimited Love" отбеляза 97 500 еквивалентни продажби и зае първа позиция в Топ 200 на "Billboard".

   На 14 октомври групата издаде втори запис за 2022-ра - "Return of the Dream Canteen". Творбата отбелязва 63 000 еквивалентни продажби (56 000 физически и 7000 дигитални) и отново е на първо място в чарта. Двата диска не само излизат в една и съща година, но и са първи след завръщането в бандата на китариста John Frusciante.

   Предишният случай, когато рок/метъл банда успява да вкара два албума на нърва позиция в "Billboard" през една календарна година е от 2005-а. Тогава "Mezmerize" и "Hypnotize" на SYSTEM OF A DOWN дебютираха на първо място в Топ 200.

   Има нещо общо и между четирите албума - всички са продуцирани от гуруто Rick Rubin.

 

red hot chili peppers



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


iiii]; )' 26.10.2022 19:48:21 отговори + 5 0
Очакваме ги тук или наоколо догодина. Групата продължава да е най-добрата лайв банда, а албумите, макар и не толкова взривоопасни и енергични като едно време, са далеч пред албумите на много останали динозаври. Светът и музиката спечелиха с връщането на Фрушанте. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry chair 27.10.2022 17:21:45 + 2 0
Фрушанте е гениален музикант и присъствието му в групата личи, както по качеството така и по количеството на новата им музика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".