Задава се нов, по-богат музикален формат

13 авг 2009, 11:47 ч. 162 / 1 17
пред./следв.
Всъщност "музикален" не е съвсем точно определение за новия формат CMX, зад чиято разработка са се обединили четири мейджър лейбъла - "Universal", "Warner Bros.", "EMI" и "Sony". Файловете от революционния формат ще съдържат, освен музика - и текстове, видео, допълнителна информация, артуърк и други бонус материали като рингтонове и пр. Първата поява на продукти в новия формат се очаква през ноември.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


бла бла съм 14.08.2009 15:53:01 отговори + 0 0
виртуално обрезване това е бъдещето
тоа път вие се олеяхте
хахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

New Age Messiah 14.08.2009 13:16:09 отговори + 0 0
В такъв случай си приготви нещо остро, чиста вода, превръзки и дезинфектант Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos reborn 14.08.2009 12:46:45 отговори + 0 0
п.с.
New Age Messiah, писнало ми е от надувки като тебе дето имат туй 6-то чувство и СВРЪХ музикално ухо, което различава мп3 на 320 (над 250) от FLAC? На такива ми идва да им пускам песни и ако наистина познаят ще се обрежа сам!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos reborn 14.08.2009 12:40:13 отговори + 0 0
New Age Messiah - недей да дааваш отговори на неща които не твърдя а ти си мислиш че го правя.
"- много неподгодвено изказване .. ама много! Личи си кой се заблуждава. Явно не си чувал разликата с ушите си, затова по-добре прочето какво е lossy и lossless." - ти си неподготвен. По-добър формат еднозначно ли означава по добро качество? Ако така смяташ яж FLAC! Нищо по добро не са измислили.
"-не е точно така, защото все пак трябва да се покрие произодствена цена, разпространение, реклама и т.н..Но все пак не са ли точно тези компании, албумите никога няма да видят пазар и групата никога няма да може да си избие разходите.Също така никога няма да излезе на голяма сцена. Не съм чувал за сериозен мизикант, който работи, за да може да се занимава с музика." - ама това ти казвам сега ИМА ИНТЕРНЕТ. Ква производствена цена, кво разпространение - изкуствено се поддържат тия неща и ние ги плащаме. А ако групата печели само от концерти- както е и редно а не и от пластмаси дали пък няма да свирят по често и по по големи сцени?
"-защо си мислиш, че всички групи са милионери?" - защо си мислиш че говоря за групите? Всичко по горе съм го казвал за компаниите както и това.
"Не съм чувал за сериозен мизикант, който работи, за да може да се занимава с музика." - че не си чувал за сериозни музиканти ти вярвам . Има доста, особено в метъла които си работят за да се занимават с музика, даже доста известни групи. А и ако иска да се изхранва с музика - да прави концерти и да дава уроци!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

New Age Messiah 14.08.2009 12:12:17 отговори + 0 0
"Аналогията ти на тоя формат с DVD, VHS и т.с. е много грешна. Там има еволюция - към по-добро. Тоя нов формат няма нищо по-добро от мп3"
- много неподгодвено изказване .. ама много! Личи си кой се заблуждава. Явно не си чувал разликата с ушите си, затова по-добре прочето какво е lossy и lossless.
"Защото като музиката стане бизнес спира да е изкуство"
-до някъде съм съгласен
"А печалбите на компаниите и "яденето" на изпълнителите не е както си го мислиш. От един купен диск 90% отиват за компанията 5 за изпълнителя!"
-не е точно така, защото все пак трябва да се покрие произодствена цена, разпространение, реклама и т.н..Но все пак не са ли точно тези компании, албумите никога няма да видят пазар и групата никога няма да може да си избие разходите.Също така никога няма да излезе на голяма сцена. Не съм чувал за сериозен мизикант, който работи, за да може да се занимава с музика.
"ограбените са ония с частните яхти и самолети"
-защо си мислиш, че всички групи са милионери?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cronos reborn 14.08.2009 11:45:34 отговори + 0 0
"Не мога да разбера защо псувате така компаниите за това, че продават .. все пак и изпълнителите са хора и те трябва да ядат от време на време. Що се отнася до самия формат - напълно нормално е да се разработват подобни неща. Така както DVD-то измести VHS-а, а сега Blue-Ray дисковете изместват DVD-то, нормално е същото да се случи и при аудио форматите. Ако толкова искате да крадете музика - крадете си, сваляйте mp3-ки и разни такива, но не се оплаквайте, че може да се опитат да ви попречат, защото нямате право!"
Аз немога да разбера защо ти ги защитаваш? И то без пари. Това ще да е няква мутация на стокхолмския синдром - те гуляят с парите ти а ти се кефиш. Аналогията ти на тоя формат с DVD, VHS и т.с. е много грешна. Там има еволюция - към по-добро. Тоя нов формат няма нищо по-добро от мп3, затова както се задава така няма и да стигне.
А защо мразим компаниите ако не ти е ясно ще обясня. Защото са алчни, защото искат много повече пари за "продукт" от колкото е редно. Защото като музиката стане бизнес спира да е изкуство, става индустрия, налагат се насила изкуствени куклички, казва се на хората как да свирят. А печалбите на компаниите и "яденето" на изпълнителите не е както си го мислиш. От един купен диск 90% отиват за компанията 5 за изпълнителя! И тоя призив да се купуват обемните дискове вместо да се тегли е спиране на прогреса, само и само да печелят. Все едно конетърговците да са забранявали автомобилите, защото това е КРАЖБА от техния дял. И за последно помисли крадците сме ние - дето точиме музика в държава с минимална заплата 200 лева, ограбените са ония с частните яхти и самолети?!?!?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бла бла съм 14.08.2009 03:21:01 отговори + 0 0
и на края сичко че стане виртуално..............
битака че се сегрегира до винила като физически носител!!!!!!!!!
хахахаха ,и сичко че се пазари с виртуални пари,че ядеме виртуални компоти че опъваме виртуални жени....даже и скъпата ни ракия че стане виртуална,
представям си виртуално ходене до тоалетна...
лилииииииииииииииии тоа път прекалих
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

New Age Messiah 14.08.2009 01:54:25 отговори + 0 0
Не мога да разбера защо псувате така компаниите за това, че продават .. все пак и изпълнителите са хора и те трябва да ядат от време на време. Що се отнася до самия формат - напълно нормално е да се разработват подобни неща. Така както DVD-то измести VHS-а, а сега Blue-Ray дисковете изместват DVD-то, нормално е същото да се случи и при аудио форматите. Ако толкова искате да крадете музика - крадете си, сваляйте mp3-ки и разни такива, но не се оплаквайте, че може да се опитат да ви попречат, защото нямате право! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.08.2009 22:15:24 отговори + 0 0
начи носител Блу-рей дискове формат на 5 минутен трак 500мбама кат си го слушаш на новия плеър цена 686 евро ша моеш и да четеш текстове и да гледаш интервюта и как е създадена песничката и даже слушалките ще ти мигат в жълтичко....божееее))мрете бедни потребители на мъпъ-тройки!мрете пирати такива!шегичка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.08.2009 20:15:01 отговори + 0 0
да праат що сакат
се ми е таа на дедовио.....
ако знаете колко ме е еня само за корпорациите които обират бандите и купувачите.
мрете кучи синове , нема да стане вашта.
не че имам нещо против оригиналните носители дори на против.....
противи ми се само цената!
тоя формат се прави само за да могат гореподписаните в ноеината да могат да си земат нови мерцедеси защото тия от миналата година вече са им стари....да ги ожали сираче
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Gad_Mrusna 13.08.2009 17:12:42 отговори + 0 0
квито и формати да измислят, няма да си върнат контрола. никога! един е форматът който хората ползват вече - БЕЗПЛАТНИЯ! всичко друго са напразни усилия на любовта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ивайло 13.08.2009 14:20:44 отговори + 0 0
Май се борят с Apple за това — http://www.macrumors.com/2009/08/11/music-labels-to-offer-enhanced-album-format-to-compete-with-apples-cocktail/

Хайде да не предричаме кой ще бие
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.08.2009 14:02:58 отговори + 0 0
логиката е,че би трябвало в най-бързо време този формат да е изцяло съвместин с музикалните плейъри. Иначе при несъвместимост вместо пробив, този формат ще е пълен провал, защото кой ще дава пари,за да може да си го слуша само на компютъра. Пък и ме съмнява да стигнат до наглостта да правят специални плейъри за него Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 13.08.2009 13:16:25 отговори + 0 0
Да живеят mp3-ките! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.08.2009 13:14:53 отговори + 0 0
Последни напъни на лейбълите да изплуват от ямата и да преборят интернет, ама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.08.2009 12:56:08 отговори + 0 0
Fanatik_Priest, ще се възползваме на кукуво лято. Кой знае какви нелепи защити, които ще ни носят повече неудобства от колкото удоволствие, ще има... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 13.08.2009 12:36:40 отговори + 0 0
Хекстриймли интрестинг! Само дано не се окаже краят на CD-тата.

П.С.: Всички притежатели на всякакви видове музикални плейъри (в това число и аз), треперете! Кошмари сънувайте, че не се знае кога ще се възползваме качествено от този формат!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".