Запомнящо се шоу на BABYFACE CLAN и SHEEP ON DRUGS на 20 април

21 апр 2007, 18:38 ч. 211 / 4 17
пред./следв.
Високосеизмичен апокалипсис се стовари снощи (20 април 2007 г.) в столичния клуб "Black Box" в София. Поводът - втория концерт в чест на рожденния ден на онлайн радио "Тангра Мега Рок". Участниците: LOVERS OF THE BOMB, IMBECILES & THE POISON UMBRELLA, SHEEP ON DRUGS и BABYFACE CLAN. Първи на подиума се качиха четиримата от LOVERS OF THE BOMB и пред повече от 500 души изкараха изключително стегнат сет, включващ и налагащата се като клубен хит песен "Night Time Energy Wave". Когато малко по-късно Църо (ROBTF) се настани зад барабаните стана ясно че е дошъл ред на IMBECILES & THE POISON UMBRELLA, тъй като предварително се знаеше че именно неговите тактове ще отмерват отровните изстрели на Чадърите у нас. Въпреки че студийно IMBECILES звучат предимно електронно, живите им изпълнения не оставиха и за миг съмнение че са рок-банда. Ивайло Стоядинов винаги е бил един от най-интересните български китаристи (реноме което затвърди на 100 процента тази нощ), а да се опише сценичния пърформанс на Насо Русков е трудна и неблагодарна работа - то е все едно с думи прости да обрисуваш въртопа на торнадо. Непрекъснатото му движение по цялата сцена съчетани с екстравагантната му ала-Маргрит визия (състояща се от старомоден костюм с бомбе), вече са се превърнали в негова запазена марка.
   След кратко преустройване на сцената, дойде ред на английското индъстриъл-рейв дуо SHEEP ON DRUGS, което без особени интерлюдии начена директно с хита си "Uberman". И тук станахме свидетели на впечатляващ аудио-визуален поп-арт, симбиоза между екстравагантния имижд на самите SHEEP ON DRUGS и визуалния колаж от кадри, който течеше на двете видеостени през цялото им шоу.
   Най-накрая дойде и оня заветен момент, който доста хора едва ли са предполагали че ще изживеят отново - да видят на сцената една от най-самобитните български рок групи - BABYFACE CLAN. Този път Насо и Иво се върнаха придружени от агентите, с които през 2000 г. записаха култовия албум "Romantica" - Даката (барабани), Фичо (клавир) и Боби Струкански (бас). Насо беше сменил костюма си с по-светъл, а неизменното му бомбе отново беше пълноправен участник в това което се случи. Дори и у някой да е имало съмнение че момчетата може да са позагубили форма (все пак не са свирили заедно от 4 години) още с откриващото "Wrinkles" BABYFACE направиха на пух и прах подобни предразсъдъци. Сетът им балансираше между ударни класики като "Positive" и "Romantica" и "левитиращите" пътешествия "0:Mutuality", "Nude Record of Your Life" и "All". Пикът, естествено, дойде със своеобразния хит на Baby-тата "Hip Swindlers", когато публиката буквално подивя, а на сцената, незнайно как и от къде изникна миловидно създание от женски пол, облечено с бели дрешки, която за малко не стана жертва на устрема на охраната. Иво и Насо обаче отиграха положението, като възпряха гардовете да си свършат работата а после Насо дори изкара един танц с въпросната дама.
   Бисът беше предвидим и очакван - асфалтиращата "The Robot", която трябваше да сложи край на официалната част тази вечер.След нея обаче, на сцената излезе директорът на радио "Тангра Мега Рок" Васил Върбанов, който с еуфоричен патос обяви че "води преговори с групата да изсвирят още едно парче което ще бъде по желание на публиката". Резонно, това беше повторението на "Hip Swindlers". Насо Русков отново се прояви като абсолютен професионалист, когато микрофонът му отказа в края на песента и той остави публиката да довърши последните строфи. С това близо 6-часовата концертна вечер завърши, а аз лично си пожелавам BABYFACE CLAN и IMBECILES да отбележат и втория рожден ден на радио "Тангра" догодина. Дай боже!

Калоян Стаматов

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Диана 28.04.2007 08:43:01 отговори + 0 0
Забележка: имиджът не идва от Магрит, а от Джон Стийд (персонаж от англ. сериал "Отмъстителите") Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аноним 28.04.2007 08:29:25 отговори + 0 0
Анонимен - 2007-04-21 19:40:12
бе тоз Насо ней ли амбриаж?*

Мне, оная му работа едра и твърда, ънлайк някои т.нар. бг метале.)

А концертът - по-рокенрол от повечето правени тука. Велик!!

Фенка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.04.2007 18:50:49 отговори + 0 0
ааааа,да ,забравих
наркомани бе,наркомани
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.04.2007 18:49:48 отговори + 0 0
явно мейдън спира растежа на мозъчните клетки,та завалийките са останали в седми клас,и квото не прилича на тях го плюят,бият,кълнат и не знам още кво.ако не са педали са изсулени,или пък с "брадички",или и трите заедно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хъ 23.04.2007 15:54:02 отговори + 0 0
Наско е супер изрод, мега размазва! Хеви метълистите от Меновар естествено не могат да го разбераят, но това не им пречи да серат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


4aff Zag Zarr 23.04.2007 13:40:50 отговори + 0 0
айде айде, видехме ви го "гласът на метъла" къв мъжкар се оказа накрая, кой го знае и на любимия ви Бруце може некое негро да му "лекува" хемороидите с кожената инжекция... ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уникален 23.04.2007 07:49:54 отговори + 0 0
няма как да не е по-яко от концерт на мейдън за амбриаж (долен ляв педал) като тебе... ;-))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.04.2007 21:29:58 отговори + 0 0
Имам много яка снимка в близък план с на мацето от Sheep on Drugs гладко обезкосмената сливка и дори нещо като анусче има...ммммммм! Иначе майни го този Насо-много ме бъгва и имиджът му и пеенето му. Другите са екстра. Сега остава и да се усетя каква е разлика в музиката на Babyface Clan и Imbeciles.
А, и още нещо: Много нахакано е да свириш след Sheep On Drugs, макар и в собствената ти страни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.04.2007 20:47:52 отговори + 0 0
смех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.04.2007 15:45:34 отговори + 0 0
ми да ти кажа за мен беше по-яко от три концерта на мейдън Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


уникален 22.04.2007 13:17:00 отговори + 0 0
не, не, не... нямам думи!!!
Цитат:
...Високосеизмичен апокалипсис се стовари снощи (20 април 2007 г.)
Боже, тва требе да е било по-яко от концерт на Мейдън, Боже!... опази!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

уникален 22.04.2007 13:13:56 отговори + 0 0
смех... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НАСО 22.04.2007 12:53:05 отговори + 0 0
Велик концерт,перфектна организация,незабравимо шоу,уникално добри банди! БРАВО!!! :-))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cremator 21.04.2007 21:59:21 отговори + 0 0
тангра са подлога на СМЕ-шните Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.04.2007 19:40:12 отговори + 0 0
бе тоз Насо ней ли амбриаж?*

--------------
долен ляв педал
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тъпо 21.04.2007 19:31:47 отговори + 0 0
Васо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Васо 21.04.2007 18:47:26 отговори + 0 0
Тъпо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".