"Затъмнете Луната" по повод 40-годишнината на "The Dark Side of The Moon" на PINK FLOYD

20 мар 2013, 07:33 ч. 296 / 1 6
пред./следв.
PINK FLOYD и "EMI Music" ще отбележат 40-годишнината от оригиналното издание на класиката на групата "The Dark Side of The Moon" на 24 март, докато фенове по цял святще обединят усилия онлайн за "потъмняване" на специално създадена Луна. Започвайки 1 минута след полунощ на 24 март, феновете по цял свят са насърчавани да пращат мнения, спомени, снимки в Туитър-профила на PinkFloyd.com с хаштаг '#DarkSide40'. В края на деня, те ще могат да видят резултата от своите усилия, когато обемът съобщения успее да затъмни (буквално) специално създаден лунен дизайн.

   Оригинално издаден на 24 март 1973 г. във Великобритания, "The Dark Side of The Moon" става първият албум на бандата достигнал номер 1 и в американските чартове - запазил си място в класациите за 741 поредни семици, между 1973 и 1988. От издаването му през 1973-а албумът прекара 30 години като част от британските чартове. Един от най-продаваните и обсъждани албуми за всички времена, "The Dark Side of The Moon" притежава една от емблематичните за групата обложки, направена от Storm Thorgerson, след като му е поръчан "семпъл и дързък дизайн". В чест на 40-годишнината Storm Thorgerson и "Storm Designs" създадоха 14 нови, ексклузивни дизайна на иконичната призма, които ще се разкриват всеки ден на PinkFloyd.com.

   Последното ремастрирано издание на "The Dark Side Of The Moon" е от 2011 г. и е на българския пазар чрез "Animato Music".
pink floyd - the dark side of the moon

още за:

Pink Floyd


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.03.2013 20:01:23 отговори + 0 0
Нищо не можах да разбера.. ква луна къв twitter.. някав балон ще се надува с всяко съобщение ли кво? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веso 20.03.2013 16:27:49 отговори + 0 0
40 и повече години на сцената са достатъчен показател. А това кой, какво, колко и защо надценява, подценява или оценява е капчица в морето от мнения. И както в "морето" има милион безименни риби, така и нечии/нашите мнения са толкова "значими". Харесваме или не, е напълно достатъчно за такава група, за да не се излагаме да правим дисекция на нещо открито и доказано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.03.2013 12:17:27 отговори + 0 0
Хейтърчо заповядай пак след 40 години да си поговорим отново.
40 години се радвали на незаслужен успех - това може да го каже само някой, който се чуди как да привлече вниманието към себе си и/или своито незначителни музикални стремежи и разбирания
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.03.2013 12:09:46 отговори + 0 0
Pink Floyd са елитарни и същевременно с това толкова продавани и популярни, просто защото са феномен.
Изключение.
А изключенията са точно затова - да потвърждават правилата. Да им придават цвят.
А правилото в случая е, че елитарните банди не са популярни (и много продавани) и обратното.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hater 20.03.2013 11:55:54 отговори + 0 0
Pink Floyd са една нелоша група, но са толкова надценени, че просто не заслужават успеха, на който се радват през последните 40 години. Винаги ми е било смешно как почитателите им си мислят, че те са изключително елитарна група, а всъщност те са една от най-продаваните в историята. Жалко е, че групата не дойде в България преди 20 години, но пък това лято ще можем да се порадваме на досадните напъни на дядо Роджър Уотърс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.03.2013 09:37:18 отговори + 0 0
Fink Ployd rofever! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".