Заведоха първото дело срещу "Ticketmaster" за отказ да върнат пари за отложени концерти

21 апр 2020, 09:41 ч. 970 / 7 7
пред./следв.

   Жител на Сан Франциско, САЩ е завел съдебен иск срещу компанията за продажба на билети за концерти и други събития "Ticketmaster" за "измамни практики по отношение продажбата на билети и отказ да се върнат пари за събития на живо, които са отложени или пренасрочени".

   Ищецът, който е дал почти 600 долара за билети за концерти на RAGE AGAINST THE MACHINE, обвинява "Ticketmaster", че преди пандемията от коронавируса COVID-19 в общите условия е пишело, че се възстановяват средства за билети за "отменени, отложени или пренасрочени концерти". А след ограниченията заради пандемията текстът е променен така, че да се предлага възстановяване на сумите за "ценните хартийки" само при отменено събитие.

   Преди няколко дни и "Ticketmaster" и "Live Nation" обявиха, че ще връщат пари за над 18 000 отменени/отложени събития. Програмата за това започва на 1 май. 

   Смята се, че общият брой канселирани събития е 30 000, като за тях са продадени билети за 2 млрд. долара. Други 25 000 събития в САЩ преди края на 2020 година са все още активни.

   Подобни проблеми съществуват и в България. Извънредното положение доведе до отмяна на всякакви публични мероприятия - спортни, музикални и др. културни събития. Някои организатори обявах, че връщат парите за билетите, а други, които пренасрочиха концерти за нови дати, към момента отказват това. Очаква се становище по въпроса на Комисията за защита на потребителите и Министерството на културата.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Крава и пиле 21.04.2020 15:50:39 отговори + 3 2
Поне сте написали "ценните хартийки", в смисъл използвали сте кавички. Така е по-приемливо, защото иначе е просто тъпо, според мен. Това си е едно клише, така или иначе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тан 21.04.2020 12:24:47 отговори + 8 1
Ха сега да видим дали ticketmaster ще ми върнат парите за билета за Download фестивала. Засега се измъкват с оправданието, че имат затруднение с плащанията и, че удължават срока, в който можем да си очакваме парите. Да видим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 21.04.2020 11:30:18 отговори + 12 3
Еххх, защо няма канселиране, а само ценни хартийки !!!! Ядосана съм!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 21.04.2020 11:42:31 + 11 0
Има. Увеличи си диоптъра. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 21.04.2020 12:05:44 + 8 1
Иииии наистина, как съм пропуснала, оххххх...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 21.04.2020 12:23:37 + 18 1
Някой голям умник ги пише винаги тия думички. Вече отдавна не са оригинални, дори и в кавички уважаеми "журналисте". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Браво 21.04.2020 10:11:45 отговори + 15 0
Да се готвят Тангра и Евентийз! България да се готви за сблъсък с Европейските институции! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".