Завръщане в мечтите за общото бъдеще - SCORPIONS на 17 юли в София

18 юли 2016, 08:51 ч. 4868 / 12 45
пред./следв.

   Не са много групите, които могат да напълнят "Арена Армеец" в разгара на лятото. Но SCORPIONS са една от тези банди - твърдо в списъка с обичани от българската публика, а също така и сред "отличниците" по брой посещения у нас. Снощи, 17 юли 2016 г., около 15 000 души от цяла България, представители на поне четири поколения, бяха дошли да пеят, да си спомнят и да плачат - кой за разбито сърце, кой за отминала младост, кой просто, защото баладите на SCORPIONS са безхитростни, но трогателни. Концертът беше част от юбилейното турне за 50-годишнината на групата. Организаторите от "Sofia Music Enterprises" се бяха погрижили множеството да изпълни залата безаварийно, да има какво да пийва и похапва и после, също така безопасно, да напусне "бойното поле". Засилените мерки за сигурност, напълно адекватни с новите реалности, не създаваха затруднения. Имаше много пропускателни пунктове, вратите бяха отворени още в 17:30 ч., доста фенове се бяха възползвали от възможността да се настанят по-рано в залата, а охраната действаше бързо, без излишна суетня и се стремеше да помага с напътствия и разяснения.

   Около 20:15 ч. петимата от SCORPIONS изскочиха на сцената, без всякакво интро, като внезапно разразила се лятна буря. За старт групата закова здраво с ритмичното "Going Out with a Bang" от последния си албум "Return to Forever" (2015). После върна лентата назад, чак до 1980 г., с "Make It Real" и "The Zoo". На мултимедийните екрани зад сцената се появи българското знаме с герб и можеше да се прочете девиза "Съединението прави силата". Фронтменът Klaus Meine поздрави на чист български: "Добър вечер, София! Как сте?" и представи гост-барабаниста Mikkey Dee от MOTORHEAD. Често ударниците остават почти анонимни скрити зад комплекта с барабани. Това не се отнасяше за Mikkey. Присъствието му снощи даде възможност на публиката да види вместо само една легендарна банда и част от друга. Междувременно от сцената, от бряг до бряг ("Coast to Coast"), се разля звуковата вълна от китарите на Rudolf Schenker и Matthias Jabs, подпомогнати от басиста Pawel Maciwoda и дори от Klaus Meine, в ролята на ритъм-китарист.

   Тук е мястото да споменем, че озвучаването на концерта беше перфектно. Присъствалите имаха удоволствието да чуят ясно всеки звук от инструментите и всяка дума от текстовете на песните. Липсата на подгряваща група акцентира само върху самите SCORPIONS и създаде уникална атмосфера на специална среща между фенове и група. Въпреки немалкото години на повечето от музикантите, бандата беше във върхова форма и искреше от удоволствие от това, което прави на сцената. Може да се направи сравнение с демонстрираното преди около години, в същата тази зала, от други легенди на тежката музика - JUDAS PRIEST. Завладяваща енергия, заразителен ентусиазъм и огромна любов към делото на живота им - това видя българската публика при изпълненията и на двете групи.

   Последвалата комбинация от парчета от седемдесетарските албуми на SCORPIONS припомни колко много неща са се случили, откакто преди повече от 50 години, няколко ентусиазирани младежи от Хановер са решили да свирят рокендрол. Началото не е било никак лесно в неанглоезична страна, но ето, сега са най-успешната рок група на континентална Европа. "Блокбъстърът" "We Built This House" от последния албум на бандата ни върна в настоящето и изличи за известно време носталгичното настроение. По време на "Delicate Dance" струнникът Matthias Jabs отново демонстрира инструменталното си майсторство. Романтичната нотка се завърна с нова песенна комбинация - този път от балади. В притъмнялата зала се залюляха хиляди ръце със запалки и светещи екрани на телефоните. Проблясваха и светлините на стълбите. Гледката беше красива, феерична, дори призрачна. Огромният хит "Wind of Change" се вля в морето от светлини. Сякаш сияещите очи на някакви добри божества озаряваха пространството на залата, а нежният тенор на Klaus Meine разказваше за едно отминало време на надежди и илюзии. След края ръкоплясканията бяха френетични. Виковете искаха да задържат още малко крехката красива мечта за нещо различно от заливащите ни в последните дни новини за атентати, преврати, насилие и смърт.

   "Rock 'n' Roll Band" даде началото на серия по-бързи композиции. Инструменталът "In the Line of Fire" е тема композирана от Matthias Jabs, която групата свири на концерти преди солото на барабаните. Без да чака специална покана, Mikkey Dee грабна палките и заля притихналата зала с ураганни барабанни залпове. Платформата с комплекта ударни инструменти се издигна над сцената. Към дъното ѝ бяха закрепени прожектори, които кръстосваха лъчите си в бесния барабанен ритъм. Цялото съоръжение напомняше на бойна машина. Ветеранът от много "сражения" Mikkey Dee вееше заплашително сивата си грива и не знаеше милост за тъпанчетата на феновете. В това време на мултимедийните екрани се показваха обложките на всички албуми на SCORPIONS - от първия "Lonesome Crow" (1972) до последния засега - "Return to Forever" (2015).

   Групата явно беше решила да изцеди силите на публиката докрай, защото след гръмовното шоу на ударните, заби резачката "Blackout" от едноименния албум от 1982 г. Край на редовния сет на германците дадоха още две любими парчета – баладичното "No One Like You" и "химна" на големия град за примамливите светлини, мрачните потайности и копнежите на хиляди души - "Big City Nights".

   След кратка пауза германците излязоха на бис за още две песни - вечното "Still Loving You", изпълнено от група и зала, и вихреното "Rock You Like a Hurricane". Така завърши шестото гостуване на любимите SCORPIONS. Феновете знаят, че едва ли ще бъде последно.

Сетлист на SCORPIONS:

01. Going Out With a Bang
02. Make It Rеal
03. The Zoo
04. Coast to Coast
05. Top of thе Bill / Steamrоck Fever / Speedy's Coming / Catch Your Train
06. We Built This House
07. Delicate Dance (Matthiаs Solo)
08. Always Somewhere / Eyе of the Storm / Send Me an Angel
09. Wind of Changе
10. Rock 'n' Roll Bаnd
11. Dynamite
12. In the Line оf Fire
13. Drum solo (by Mikkey Dee)
14. Blаckout
15. No One Like You
16. Big City Nights
Бис:
17. Still Loving You
18. Rock You Like a Hurricane

 

Текст: HeathenHeart
Снимки: Виктор Александров

 

   Над 60 снимки от концерта на SCORPIONS в София ще намерите в нашите галерии.

 



Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


пор4о 21.07.2016 15:57:51 отговори + 2 0
Много се изкефих. Евала на Мики Дий жесток барабанист. По принцип не съм фен на Scorpions и това ми беше първия техен концерт. Но което си е хубаво-хубаво си е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ScOrPiOn4e 20.07.2016 18:02:29 отговори + 3 0
Супер концерт на ниво! Нормален пропускателен режим, супер звук, страхотни визуални ефекти, неописуемо преживяване, ВЕЧНИ SCORPIONS!!!
П.С само не разбрах каква беше причината повечето във фронт стейджа да нямат гривни за отбелязване на сектора?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 20.07.2016 01:53:29 отговори + 4 15
Днес сте против пушенето, утре ще е бирата... рок концерт с фреш в ръка..от био зеленчук..за резил сте Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 20.07.2016 07:40:31 + 12 1
Вдругиден ще сме против храненето... после против дишането... А най-много ще сме против човешката глупост, която ти демонстрираш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 19.07.2016 12:16:31 отговори + 0 2
Та.................... казвате велик концерт, неописуема емоция и неповторимо изживяване е било? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дали? 19.07.2016 11:51:37 отговори + 9 0
Ванко да дойде да се оплаче, че масовия отрицателен вот на хората му скри малоумните коментари. И как можем да му крием коментарите без да сме си у нас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 18.07.2016 18:17:22 отговори + 17 2
Беше невероятен концерт. Няма какво повече да се каже. За пръв път от много време останах доволен от озвучението. Мики Дий също се представи страхотно (надявах се на малък трибют в чест на Леми). Само като се замислиш, че Клаус Майне и Рудолф Шенкер са на по 67-68 години всеки, а на какво ниво се представят! Нека Скорпионите заповядат отново в близко бъдеще! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко Неграмотко 18.07.2016 17:57:59 отговори + 11 3
Но виж биячо ако ме прибиеш то след това аз теб мога да осъдя въднъж обещетение ще платиш второ може и в затвор да полетиш и ще имаш време да се по-окротиш там.

Рекорд: в едно изречение 9 граматически грешки. А хората се чудят че Ванко не чете закони - последно е чел "Аз съм българче" и се е отказал на третия ред.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 18.07.2016 16:56:50 отговори + 1 39
Абе защо всички на всякъде трябва да се съгласяват с вас непушачите??? С какво сте повече от другите.Спецялно снощи залата беше отлично климатизирани не усетих промяна във въздуха от едната цигара за целия концерт която съм изпушил.
Даже некво келеме от зад мен постоянно дуднеше за тази цигара.Май повечко драматизират ми се струва.
Не съм страстен пушач мога разбира се да издържа 1-2 часа без цигара мога ден два месец даже да не пуша.Мога дори да не пуша нито се сещам нито ми прави някво впечатление ако някой пуши около мен....Но честно ви казвам на вас лигочите че ми доставя удоволствие в такива моменти да си запаля цигарка е така за кеф и да ви дразня.
Колкото до оня клес където щял да ме прибива на улицата ще кажа следното.Мога да си пуша когато и където поискам и никой нищо не може да ми направи нито има закон по които да ме осъдите.Но виж биячо ако ме прибиеш то след това аз теб мога да осъдя въднъж обещетение ще платиш второ може и в затвор да полетиш и ще имаш време да се по-окротиш там.
Така, че Smooke and fly дето се вика

Хахахахахахахахахах
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дали? 18.07.2016 17:10:32 + 24 1
Вярно, че на село закони не четете. Ето ти:

ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за здравето обнародван в държавен вестник брой: 40, от дата 29.5.2012 г.

Чл.56а. Забранява се тютюнопушенето на следните открити обществени места:
....................
4. Спортните обекти, летните кина и театри – по време на спортни и културни прояви.

Чл. 218. (1) (Изм. - ДВ, бр. 40 от 2012 г., в сила от 01.06.2012 г.) Който наруши чл. 54, чл. 56 или 56а, се наказва с глоба от 300 до 500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - от 500 до 1000 лв.


Така че - айде ти си пуши, пък аз ще те бия. За всяка цигара по един бушон. И да видим докога ще продължиш
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 18.07.2016 17:19:31 + 18 1
Не се е хванал някой, може да те осъди. Освен това никой ли не те е учил да спазваш правила. Щом някъде не се пуши, значи не се пуши. Какво си ревнал да защитаваш някакъв тъпанарски вреден навик, никой не е длъжен да ти го търпи. Това пък да дразниш някой с това, че пушиш е егати детинската тъпотия. Голям мъж ли се чувстваш тогава с цигара в уста? Просто си голям емоционално незрял простак, който натрапва смрадливия си дим на цивилизованите хора. Може да те накарат да си изядеш кутията с гадни цигари, без да можеш да осъдиш никой, стига да знаят как да го направят. От концерти на закрито пушачите трябва да се изхвърлят като мръсни котки, да им се бие нещо като черен печат на ръката и никакъв път обратно в залата. Така като ти гръмнат 1-2 пъти по стотина лева, ще видиш как няма да пушиш в залите. Сами яки глоби и гонене до дупка за такива като теб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 18.07.2016 21:22:36 + 11 1
Не съм страстен пушач мога разбира се да издържа 1-2 часа без цигара мога ден два месец даже да не пуша.
---
Ако можеше, нямаше да запалиш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 18.07.2016 22:09:59 + 7 0
тъп метъл няма да научите на елементарно възпитание, следващия път охраната просто трябва да го изхвърли както казаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до всички миризливи пушач 18.07.2016 15:59:00 отговори + 12 2
Нещо си се объркал - ти трябва да си седиш вкъщи и да си смърдиш сам. Другите с нищо не са ти длъжни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 18.07.2016 15:56:04 отговори + 1 25
****************,като си имате проблеми си седете по домовете единствено там имате право да се разпореждат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дали? 18.07.2016 15:59:49 + 14 2
значи и ти имаш право да се разпореждаш само в дома си. тогава ще те хвана на улицата и ще ти направя главата мека. без право да се разпореждаш, че не мога да те прИбия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до всички миризливи пушач 18.07.2016 15:44:22 отговори + 23 3
Боклуци, в залата имаше малки деца и бременни жени, както и доста възрастни - поне заради тях би трябвало да се въздържате да смърдите с миризливите си цигари, защото на вас вдишването на дим може и да не ви пречи, но за други да предизвика сериозен здравословен проблем. Не сте просто боклуци, а долни нещастници, които нямат място там. Толкоз! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 18.07.2016 18:08:52 + 0 16
Аз също имам проблеми с определени хора по концерти и не само! АМА СТИГА СТЕ ИЗПОЛЗВАЛИ ТИЯ БРЕМЕННИ ЖЕНИ, МАЛКИ ДЕЦА И ВЪЗРАСНИ ХОРА ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО НЕЩО НЕ ВИ ИЗНАСЯ! Ако имате проблеми с някого или нещо, кажете си го направо, без да лицемерствате!

Хората мразят колоездачите - щото всички са бесни и газят "бременните жени, малките деца и възрастните хора". Да ги глобим и да забраним велосипедите!

Хората мразят котките и кучетата пред блоковете/къщите - щото не оставят "бременните жени, малките деца и възрастните хора да спят. Нека ги отровим!

Съседите мразят Иванчо от седмия етаж - щото се упражнява на пияно през нормалните часове на деня. Ама пречи на малките деца, възрастните хора и бременните жени да си почиват! Да линчуваме Иванчо!

СПРЕТЕ С ТОВА, МОЛЯ ВИ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

терлик 18.07.2016 20:42:06 + 12 0
И написа всичко това само за да си оправдаеш ника? Жалък си. Ако наричаш децата и възрастните проблем за това, че са отишли на концерт на група с 50-годишна история и не искат да бъдат тровени от разни отрепки, на които им е ЗАБРАНЕНО да пушат там, но не им пука... още по-зле за теб.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.07.2016 01:10:15 + 0 10
Мисълта ми е, че "възрастните хора, малките деца и бременните жени" са просто извинение на някои хора, колкото да оправдаят омразата към дадено нещо - не че в действителност се интересуват от благото на "възрастните хора, малките деца, бременните жени". В случая става дума за пушачи, но това е първото нещо, което всеки злобар казва, за да оправдае омразата си към домашните любимци на съседа или уличните животни, преди да им хвърли отрова. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.07.2016 01:15:43 + 0 7
Също така не съм оправдал пушачите нито веднъж. Аз също им се дразня, както и на тези, които ходят по концерти само за да се напиват - не дай си Боже някое малко детенце не вземе да им изпие бирата, та и то да се напие! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до всички миризливи пушач 19.07.2016 09:48:44 + 4 0
@анти-терлик, наистина не разбирам за какво извинение говориш. Тези уязвими хора бяха ли на концерта - бяха. Това спря ли някой да не пуши - не. Можеше да се сетиш, че и авторът на тези редове попада в тази група, а не търси извинение, за да нападне пушачите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 18.07.2016 15:25:15 отговори + 3 10
Сега за самия концерт.
Той беше един от малкото който са просто перфектно организирани нямаше бутаници
Звука беше отличен светлинните ефекти също за 3D мултимедията няма какво да добавя абе 6+ на SME .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 18.07.2016 15:22:07 отговори + 3 38
******************* ,аз бех от хората който са пушили и квоооо от това а??? Като искате чист въздух си ги гледайте на плазмите концертите.Няма нищо по хубаво от това да си внесеш шише ракия и да си запазиш една цигара бел дънхил.
Като не ви аресва си ************** и дим да ви нема
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 18.07.2016 15:44:47 + 22 2
Като искаш да пушиш, стой си на село, дими и смучи ракия.
Може да понаучиш и българския правопис.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минувач 18.07.2016 13:06:50 отговори + 30 2
Съжалявам че отново ще пиша за друго в инернет форум за музика след чудесен концерт.За втори и последен път.
Обяснявам кратко за неразбралите и несъгласните. Цигарите са освен всичко друго, ГОРЯЩ материал във помещение със хиляди гъсто струпани хора, които дори да не са засегнати от недай Боже директен огън при появата му - ще се изпотъпчат и смачкат до смърт от паника и страх предизвикани от задимяване или паническо поведение на някой около тях. Просто е. И затова има категорична забрана. И да - престъпление е.И понеже съм сигурен, че и пушещите го знаят - ги наричам боклуци. Без извинение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ОЛД МЕТАЛ 18.07.2016 12:03:11 отговори + 8 0
авторчето, евала коментар! много си добър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


баткатасаудиту 18.07.2016 11:57:19 отговори + 14 2
Ей, мамка му и съединител! Да се скапе баш в седмицата на Scorpions и аре пак 300 и кусур лева за смяна или с други думи Scropions изгубиха битката Много ме е яд, защото имам тяхна грамофонна плоча Fly To Rainbow. Тя е малко по-млада от шибаната ми бричка! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минувач 18.07.2016 11:30:19 отговори + 27 1
Великолепен концерт.Старата банда е в добра форма. Mikkey Dee внася много свежест и оригинален почерк.Технически и мултимедийно изпипан отвсякъде концерт.
Една отметка към писалия първи под статията. Да, в залата се пушеше. Отново.Жалко.Не се оплаквам от това и изобщо не го намирам нито за смешно , нито за повод за ирония и закачки. СМЕ ще прочетат това - сигурен съм, затова се обръщам към тях. Хора - имате вече много масови събития в историята си.Отделете повече персонал и охрана за вътрешността на залата при бъдещи събития.. Да помагат и регулират човешкия поток, както и да гледат за откачалки с мрачни намерения по време на цялото събитие , не само на входовете.И в частност да извеждат и предават на полицията боклуците, гордо и демонстративно издишващи облачета цигарен дим във въздуха на хиляди радващи се на музиката хора около тях. Да - еднозначно го казвам - човешки боклуци.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 18.07.2016 11:41:22 + 20 2
Съгласен съм с теб. Просто беше закачка-ирония или т.н. на фона на това, че последно време 90% от коментарите изобщо не засягат темата, музиката, изживяването и т.н. След месец и малко и аз ще съм в тази зала за първи път, да се опитам да се насладя на Найтуиш. Мразим да ми пушат, да ми лъхат на нечистотия......... и да слушам простотия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 18.07.2016 12:11:53 + 4 35
Откога пък пушенето в зала стана престъпление, че "да ги предават на полицията". По кой член от НК ще ги обвинят точно? Аз не съм пушил в Арена Армеец, ама на други места съм пушил. Големи европейци станахме, откакто въведоха забраната за пушене на закрито. И не виждам как тия които пушат, не се радват на музиката колкото тия които не пушат. Определението боклуци е пресилено в случая. Невазпитани - да, но чак пък боклуци. За да разграничим понятията - боклуци биха били хора, които влизат абсолютно пияни, дрогирани, блъскащи се в останалите и неразбиращи какво става на сцената. А сащо и такива, които биха внесли оръжие и биха стреляли по феновете, каквито случаи има в историята. Това са боклуци. Хората, които пушат не са чак толкова смъртоносни за другите мисля... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкач 18.07.2016 12:36:34 + 28 2
Точно толкова смъртоносни са. Никой не е длъжен да ви диша отровите. Как не го проумяхте това, че не се пуши в зали. Точно боклуци са си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 18.07.2016 12:48:48 + 22 0
kuzman, пушенето в зала стана престъпление, откакто се прие закон за забрана на пушенето в затворени пространства. Ако се не лъжа, приеха го 2012 някъде...

Колкото до концерта снощи - не присъствах, щото не харесвам Scorpions, но се надявам на присъстващите да им е харесало.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 18.07.2016 15:11:33 + 11 1
Kuzmancho, не знам дали е престъпление, ама много смърдите вие пушачите. И останалите не сме длъжни да ви дишаме пушаците и миризмите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

смях 18.07.2016 11:06:10 отговори + 13 6
Тия правиха поне 3 последни концерта... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дали? 18.07.2016 11:10:12 + 10 7
Направиха ЕДИН прощален концерт. След това по време на прощалното турне съвсем ясно и категорично си казаха, че са се "отказали да се отказват" и ще си продължат. Но МАЛОУМНИЯ български разбирач това второто не го помни щото не е интересно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 18.07.2016 11:20:58 + 7 3
Важното е че има достатъчно българи от гениалната ни прослойка да пълнят залата, че нали е 'за последно, ама не всъщност аре не, че има пари явно'. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елена Кучкова 18.07.2016 10:41:41 отговори + 12 12
И не са ударили Смоука. Изложили са се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 18.07.2016 10:10:47 отговори + 13 5
Как така още никой не се е оплакал че му е било шумно? нямало бира? някой да е пушил или... звукът не е бил чак толкова добър??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asfas 18.07.2016 10:35:43 + 6 3
може би защото статията е била на 3 минути като си коментирал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дали? 18.07.2016 10:48:01 + 4 2
Била е на един час и нещо само че. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 123 18.07.2016 11:18:29 + 4 2
Да разбирам, че те кефи като няма бира / може би не пиеш /, или като някой ти пуши / сигурно и ти си от тия /, и кофтия звук също Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 18.07.2016 11:19:12 + 3 5
Въобще и не погледнах колко е точно, извинявай - 1 час в 8 сутринта, my argument is invalid Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дали? 18.07.2016 11:31:17 + 4 3
И ти извинявай. Вече ще знам, че един час в 8 сутринта не се брои.
А за колко се брои в 8 вечерта? В 12 на обяд? В 4 след обед? В 4 през нощта? И т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 18.07.2016 13:28:54 + 4 2
Ето писаха за цигарите вече, може да се кротнеш, дечко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".