Звездно шоу в лятна нощ - IMAGINE DRAGONS в София на 30 юли

31 юли 2023, 15:16 ч. 5380 / 1 43
пред./следв.

   Снощи се състоя най-големият концерт за годината у нас - на американците IMAGINE DRAGONS. Около 40 000 души се стекоха на националния стадион "Васил Левски", за да видят любимците си. Въпреки огромното множество, влизането не беше затруднено. Бяха отворени всички входове на стадиона. Организаторите от "Honeycomb Live Bulgaria", поделение на сръбската компания "Honeycomb", се бяха погрижили навсякъде да има указателни табели. Охрана, стюарди и други лица, ангажирани с организацията, даваха указания и помагаха всеки да заеме мястото си. Около и в стадиона имаше щандове за храни и напитки, както и за мърчандайз. Беше направена издигната платформа за инвалиди и техните придружители. Журналисти и фотографи бяха в обособен прес-бокс.

   Първи на сцената се качиха британците от SOFT PLAY. Те са хардкор пънк дуо, създадено през 2012 г. под името SLAVES. Състои се от Isaac Holman (вокали, ударни) и Laurie Vincent (беквокали, китара, бас). През декември 2022 г. дуото сменя името си на SOFT PLAY. Британците издават дебютния си албум "Are You Satisfied?" през 2015 г., втория, "Take Control", през 2016 г., а третия, "Acts of Fear and Love", през 2018 г. През 2019 г., излиза ЕР-то "The Velvet Ditch". SOFT PLAY забиха директно с взривяваща енергия, а след първото пърче поздравиха публиката просто със "Здравей, София". После продължиха с енергичните си двугласови изпълнения. На парчето "Fuck the Hi-Hat" от албума "Take Control" разпяваха публиката да скандира заглавието. Поздравиха момичетата с песента "Girl Fight" от първото им ЕР "Sugar Coated Bitter Truth". SOFT PLAY се представиха сърцато, енергично и предизвикаха отзвук в част от публиката. Но по-голямата част от присъстващите просто търпеливо чакаха хедлайнърите за вечерта. Някои си бяха спестили подгряващата група, защото стадионът се запълни едва след почивката. Може би затова SOFT PLAY се оттеглиха без да се сбогуват с публиката.

soft play

 

   Ето че настъпи кулминацията. На сцената се появиха IMAGINE DRAGONS. Стадионът избухна от викове, свиркане и ръкопляскане. Бандата явно беше приятно изненадана от пълния голям стадион в една тъй далечна от родината им страна. По-късно вокалистът Dan Reynolds сподели, че се е почувствал у дома, толкова далече от родното си място.

   Да разкажем и малко как беше конструирана сцената. По средата имаше издадена платформа, която се врязваше сред феновете в предната т.нар. "Radioactive Zone". Отстрани на сцената имаше големи екрани, които показваха групата в едър план и дори по-далечните трибуни можеха да видят ясно любимците си. Фронменът Dan се движеше навсякъде, дори слезе от сцената и се здрависваше с предните редици фенове.

   IMAGINE DRAGONS наченаха сета си с парчето "My Life" от албума "Mercury - Act 1" от 2021 г. След края на песента стадионът изригна, трибуните бяха на крака, група и публика изпяха хита "Believer". Dan Reynolds поздрави феновете и им благодари, че са тук. След парчето "It's Time" чухме кратко бас соло в изпълнение на Ben McKee. По време на друг огромен хит на бандата - "Thunder", над стадиона като изкуствен сняг полетяха бели хартийки. На баладата "Birds" хиляди светлини от телефони осветиха стадиона. Нямаше подканяне от групата, публиката беше вече въвлечена в шоуто. Четиримата от IMAGINE DRAGONS бяха едни от нас, получи се спойка, едно цяло, интерактивно преживяване. Един млад мъж от зад Океана пееше за любов, човечност и грижа. Говореше за съпричастност, за своите трудни моменти, че никой не е съвършен, но всеки живот е ценен. Такива послания често се приемат за клишета, особено ако са поднасят от знайни и незнайни проповедници. В случая звучаха искрено, подкрепени с примери от живота на Dan.

   Да обърнем внимание и на публиката. Имаше хора от различни поколения. Преобладаваха младите. Семейства бяха довели деца на различни възраст - от тийнейджъри до съвсем малки. Русокоса хубавица, на около две години, беше хванала баща си за косата и клатеше главата му в такт с музиката. Малък симпатяга, почти на същата възраст, блажено спеше в ръцете на баща си. Групи деца танцуваха, други ловяха летящите хартийки, а когато над публиката полетяха разноцветни балони, въодушевлението сред най-младата част от публиката достигна завидни висоти.

   След изпълнението на "Natural" последва акустичен сет от четири парчета. Музикантите се разположиха в най-предната част на издадената платформа и чухме "Next to Me", "Amsterdam", "Three Little Birds" (кавър на Bob Marley & The Wailers) и "I Bet My Life". Последната песен е известно, че Dan посвещава на семейството си.

   Шоуто продължи с парчето "Whatever It Takes", по време на което фронтменът свали шапка в знак на уважение към публиката. Последваха още хитове, като феновете припяваха през цялото време. Като предпоследна песен стадионът се огласи от "Radioactive", призната от "Billboard" за една от най-добрите рок песни на миналото десетилетие, заедно с "Believer" и "Thunder". Тук е мястото да споменем, че IMAGINE DRAGONS е една от най-успешните рок групи на нашето време, носители на редица музикални награди. Радват се на милиони почитатели по света, а както отбелязахме по-горе, броят на феновете у нас приятно изненада групата.

   Концертът завърши с песента "Walking the Wire", а за сбогом бандата изпълни част от началното парче на шоуто "My Life". Известно е, че "Драконите" не излизат на бис, но се надяваме на нови срещи с групата.

Сетлист на IMAGINE DRAGONS:
01. My Life
02. Believer
03. It's Time
04. I'm So Sorry
05. Thunder
06. Birds
07. Follow You
08. Natural

Акустично:
09. Next to Me
10. Amsterdam
11. Three Little Birds (кавър на Bob Marley & The Wailers)
12. I Bet My Life

13. Whatever It Takes
14. Sharks
15. Enemy
16. Bad Liar
17. Demons
18. On Top of the World
19. Bones
20. Radioactive
21. Walking the Wire + част от My Life


Текст: HeathenHeart
Снимки: Невена Рикова


   Ощо от рано сутринта в галериите ни може да разгледате десетки снимки от концерта на IMAGINE DRAGONS и SOFT PLAY в София на 30 юли 2023 г.

 

imagine dragons fans

imagine dragons

imagine dragons

imagine dragons



Коментари   (43)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Базил 5.08.2023 06:56:48 отговори + 11 6
Много време им се отдели на тез бози, да тръгват по течението. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 4.08.2023 10:56:11 отговори + 10 10
В този сайт само **** и праволинейни метЪли има! Колкото и да ви е странно Драгънс правят турнета и с метал банди, свирят на най-големите рок фестивали. В тая България ако не е Дийп Пърпъл и Металика, не става Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иво 7.08.2023 01:44:33 + 8 11
Метал общността е е най- гнусната и гадна общност , в света на музиката. Аз например, слушам основно метал, пънк, но много класическа музика, джаз и т.н. Започнах с АС/ДС, после всичко останало. Любима група- Джудас. Те имат от всички стилове. Но пънка си е жив в мен- Клаш, Рамоунс, Експлойтед... После траш, дет и си слушам спокойно и често блек метъл. Слушам си най- редовно кънтри и рок, британски рок и т.н. Слушам си Килърс, Пинк Флойд и Селтик Фрост в един ден и съм си супер. Най- гадните хоре, са "верните фенове" на една група или стил. Нема по гнусно нещо верен и отчаян от фен на Пърпъл, Мейдън, Металика, Слеър и т.н. Отврат. И обиждат всичко останало. И като ги видиш после на концерт, дебели и грозни, в черни фанелки............ отврат. Ама се имат за най- верните от верните. Отврат е станала цялата метал общност. Все едно тия дебели, грозни личности са преди Бетовен, а не той преди тях. Затова, подкрепям всяка нова за нашето село група или течение и толкова. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил 7.08.2023 19:30:14 + 11 4
иво, няма ли пред кой да се изповядваш та тук си тръгнал да се обясняваш, аре по пътя си и да не си се обърнал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нямам думи 3.08.2023 14:20:08 отговори + 19 3
ТУка като чета коментарите, оставам с впечатление, че някой:
1) Е закарал хора насила на концерт;
2) Принудил ги е да отварят статия;
3) Заставил ги е да я коментират.

Искам също така да напомня на всичколозите, че "за да има концерти, трябва да има концерти". Нямате идея колко е важно, с оглед бъдещи изяви, сред промоутъри, мениджъри, и сред самите музиканти да се говори с добри отзиви за концерт в България
Тъй че се радвайте, че нещо се случва в тая страна. Никой не ви е закарал със сила на концерт, надявам се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deep Zone 3.08.2023 15:52:20 + 3 12
То концерти в България има достатъчно, всички любими банди съм изгледал, някои по повече от два-три пъти са идвали, няма да изброявам - Хипокризи, Перъдайс Лост, Муунспел и други. Отдавна се случват хубави неща като концерти тук, но аз продължавам да се чудя защо трябва да се отразява тук концерт на инди поп-рок група, тогава искам и репортажи за Muse/White Stripes/ Kings of Leon и кой ли не още Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 3.08.2023 18:43:39 + 11 3
Дийп, мейт, нали осъзнаваш, че си в сайт, в който има репортажи за концерти на поп-изпълнители като Стинг и даже за изяви на хора като Ал ди Меола и Пако де Лусия? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай Грой 2.08.2023 15:11:54 отговори + 3 12
бтв металика са яки, но алчни, а Мановар са позьори, но Имеджин олдър пипъл са по-големи позьори! Евала е турцизъм, научете се най-накрая! Аре мерси чао! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тулуп 8.08.2023 00:59:04 + 3 3
Сякаш Металика не са позъори. Присмиваха се в началото на глем групите, а после станаха по-лигави и от тях. И се клеха, че няма да направят клип, а колко направиха по-късно. Има и още, ама хайде Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 2.08.2023 14:03:23 отговори + 13 6
Коментарната секция в метъл сайт, хорица...

1. Обяснява се, че групата не е достатъчно тру, защото има наглостта да е популярна сред младежи.

2. Фен на Metallica идва да обяснява коя, в действителност, е най-великата група.

3. Плюе се по мелодичния метъл.
---

Остава само някой да дойде да заяви, че Metallica са алчни копелета или че Manowar са позьори, за да е пълна картинката.
Евала. Не се променяйте.

За протокола - на концерта не бях поради ред причини, обаче се радвам, че е минал успешно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Deep Zone 2.08.2023 16:45:19 + 6 10
Кое е мелодичен метъл, мейт? Да не би Имеджините? Недей, че много ще се смея.. с години, тея са толкова метъл колкото Веско маринов То младежите бяха и на концерт на онея двамата бозави гейзери "Молец"пред стадион Васил Левски и пееха с цяло гърло, но това не значи, че трябва да четем репортаж за концерта им ТОЧНО тук... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 2.08.2023 18:30:54 + 9 4
Кое е мелодичен метъл, мейт? Да не би Имеджините?
---
В конкретния случай - Sabaton, мейт. Чети внимателно, мейт, преди да ми отговаряш, мейт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deep Zone 3.08.2023 11:21:41 + 4 8
Че те и Сабатон нямат нищо общо с мелодичния метъл.. не е нужно да повтаряш като папагал, мейт, аз по един път употребявам обращение, но виждам, че за теб това е трудна и непостижима цел.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкачи 2.08.2023 10:12:53 отговори + 24 5
Не мога да разбера защо е целия този хейт. Ваш проблем си е, че сте застинали някъде в 80те и не искате да проумеете, че музиката се развива. Не съм фен на Imagine Dragons, но се радвам, че има такива групи. Може ли да ми обясните кое я прави некачествена? Това че няма завъртяни досадни 10 минутни сола, или че не свири 80тарски рок през 2023??? На мен лично групи като Мейдън да речем дето след първите 2 албума си свирят все една и съща банална песен, са ми крайно антипатични. Евала на хората, които са си изкарали яко на тоя концерт, и евала на хората, които успяват да се пречупят и да слушат малко по-съвременна музика.

И преди закостелените вечно мрънкащи и сърдити метъли да ме нападнат, че не съм достатъчно trve, ще кажа, че слушам и съм изслушал и се опитвам да оценявам музиката на всяко едно поколение и хич не ми пречи да слушам от Siebenburgen през the Cure, та чак до Cage the elephant.

Айде отпуснете се малко и стига мрънкахте.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

влади 2.08.2023 11:53:05 + 8 11
Imagine Dragons са посредствена група като цяло - няма смени на ритъма и мелодията, различни техники на пеене, мрачни емоции, дисонанси, атмосфера. Примерно Insomnium, In Mourning, Belakor, Omnium Gatherum, Swallow The Sun, Barren Earth, Hamferd, Kuolemanlaakso и мн.др. са сравнително нови групи с качествена музика доста далеч от 80-те. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deep Zone 2.08.2023 16:49:08 + 2 6
Барън Ърт съкват, иначе за другите съм съгласен, особено Инсомниум и Белакор са страхотни, но няма как да го обясним на някой, който мисли, че сме мрънкачи и мрънкаме за спорта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 2.08.2023 09:50:05 отговори + 9 5
Мрънкачите мрънкат заради самото мрънкане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

влади 2.08.2023 11:43:16 + 2 4
Мрънкачите да подадат жалби до Негово Високопреосвещенство архиепископ Датев Акобян arhiepiscopie@armeana.ro или направо до Светия Ечмиадзин divanatun@etchmiadzin.am https://www.facebook.com/holyetchmiadzin. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 2.08.2023 09:09:37 отговори + 8 1
Аз пък не им знам нито една песен. И продължавам да не знам. Но си имам друга работа освен да се пеня в коментарите кой как защо и прочие бил писал за тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

preswdonim 1.08.2023 20:59:59 отговори + 10 14
Сефте ги чувам, а са напълнили стадион Васил Левски? 40000? нова версия на Take That? Багомайката, колко съм пил снощи? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GGMU 2.08.2023 06:48:32 + 5 12
Спокото,аз на тея им съм чувал само една песен,а именно Believer и честно казано не искам да им знам други им останали песни повече,а ако както повечето метълисти си фен на Металика никога няма да станат по-велики от тях,защото съм повече от убеден,че никога няма да създадат такива вечни класики,като Master of Puppets,Seek And Destroy,Nothing Else Matters и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FCBM до GGMU 29.08.2023 10:28:43 + 7 1
То пък Nothing else matters, е една класика... банкетна песен. Не знам като такъв die hard фен на Metallica, как не те беше срам да изброиш най-баналните песни И като цяло кому е нужно сравнението между Imagine Dragons и Metallica??? Различни поколения и различни тенденции в музиката. Айде стегнете се вече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deep Zone 1.08.2023 17:44:20 отговори + 12 14
Кои са тия и защо изобщо са в сайт за "праведна" музика? Моля някой, който ги слуша да ми поясни кои са 'вселенските" им хитове? Новата Металика ли са? Като ги гледам снимките, май повече отиват към Тейлър Суифт, което не е лошо, просто не е за тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Александър Пенчев 1.08.2023 23:00:33 + 8 14
Бандата са от 2009 създадени, през 2012 създадоха Radioactive хората в коментарите сте ****** и не не ми е първия концерт смешки бил съм на доста но групата е една от най добрите и спор няма смешки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deep Zone 2.08.2023 16:36:02 + 5 3
Аз не коментирам дали групата е добра или не, това е субективно, вълнува ме какъв е стила им и защо четем този репортаж тук? Нямам против, но тогава чакам и репортажи от концерти на Пинк, Тейлър Суифт, Muse, Kings of Leon и много други Инди поп не мисля, че влиза в режима на "ние камък" или "ние рок"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 1.08.2023 11:50:19 отговори + 22 11
Покрай гостуването им в България... реших да се запозная с най-таченото от творчеството им. Е, по-мазна банда не знам дали някога съм слушал. Тези момчета нямат нищо общо с рок музиката. Някаква момчешка група са "драконите", попец са, и то от лигавия съвременен попец. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry Chair 3.08.2023 20:12:32 + 4 1
Явно не сте били на концерта! За сведение проверете колко са слушаеми в световен мащаб в Spotify.....! Ще ви подскажа, че най-вървежните метъл банди в световен мащаб се слушат по около 3 пъти по-малко от тях. Със сигурност тези момчета се издържат доста добре от музиката си и без нас! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тулуп 8.08.2023 01:02:54 + 1 0
Енгри Стол Ми....то метъла, като цяло не е направен да се слуша от маси хора. Ако изключиш някои групи, не се слуша много. И това е хубаво нещо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 1.08.2023 08:25:04 отговори + 12 11
Бях на концерта по родителска линия. Не ми хареса. Imagine Dragons определено не са моята музика. Малко и ми омръзна от подобни групи, които са станали еднотипни. Текстовете са все с тематика вътрешни борби/имам си проблеми/ходете на терапия. Всеки тийнейджър би се припознал в лирическите герои на песните, затова и такива групи са толкова популярни сред подрастващите. Явно е някаква американска тенденция, защото предимно от там идват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 1.08.2023 09:47:35 + 20 4
И какво странно има в това? Тийнейджърите се увличат по това, много ясно - групата е млада, модерна, и е на тяхната вълна. Въпреки че на повечето тук може и да не ни допада, това не го прави странно, или пък лошо.
Ако трябва да съм честен, аз не разбирам и страстта по битки, танкове и кожи, ама Сабатон си живуркат с тази тематука, че даже минават и за звезди )) Ама знаеш ли кога ще напълнят стадиона, а? Точно нигога.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил 1.08.2023 19:17:47 + 4 1
Cornhusker, нали Славито като пълни стадиона е нумбър уан ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 31.07.2023 21:28:39 отговори + 2 2
Направили са Enemy, а? Значи ме е яд, че не отидох. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

openminded 31.07.2023 19:38:47 отговори + 23 5
Беше най-великия концерт правен в България! - каза човекът който ходи веднъж годишнo на концерт i и който прави изказвания като в първи клас,ограничено и елементарно!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Александър Пенчев 31.07.2023 19:40:37 + 5 10
Налииии не спирам да си гледам видеата за концерта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 31.07.2023 18:28:17 отговори + 23 24
Най-великият концерт правен някога в България (поне засега) е Металика в Пловдив, 1999 г. Точка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


preswdonim 1.08.2023 21:02:57 + 10 5
Бих сложил до него и Скорпиънз 1993. Тогава, когато бяха най-големи! Те повлякоха крак и след тях звездите почнаха да идват редовно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тулуп 8.08.2023 01:06:09 + 1 2
Я се скрий! Нищо особено беше. Може групи, като Vader, Sodom, CC, Mayhem да свирят пред по-малко хора, но смачкват измислената Металица по всички параграфи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 8.08.2023 17:32:30 + 1 0
Остави бутилката и наркотиците, и когато пак си читав, прочети какви глупости пишеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Александър Пенчев 31.07.2023 16:32:55 отговори + 5 52
Беше най-великия концерт правен в България!
IMAGINE DRAGONS са най-добрата група на модерното поколение!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Midian 31.07.2023 17:18:02 + 38 4
Чудесно е, че е станал хубав концерт, но да не прекаляваме все пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 1.08.2023 09:10:30 + 17 4
Разбирам вълнението ти. Все пак е първият ти концерт. ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 1.08.2023 10:33:33 + 4 7
Това е защото не беше на концерта на While She Sleeps в Микстейп преди 5 години! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".