Интервю с Forever Slave



   Групата е създадена през 2000 г. от вокалистката Lady Angellyca и Servalath във Валенсия (Испания). Целта и на двамата е била да пресъздадат в специфичен вид музикална смесица от женски готик вокали и тежки китарни елементи, които да ги съчетаят със симфонични оркестрални елементи. Завършилият Музикалната Консерватория Ignaz (цигулка) подчертава драмататчното, а кийбордистът Leal създава уникалното оркестрално звучене, което обгръща прелестния глас на испанската фронтдама с гореща кръв. В допълнение на нежните женски вокали, барабанистът Edward раздира парчетата с дълбокото си брутално гласище. Безспорно особената комбинация от елементи придава на музиката на Forever Slave специфично и интересно звучене. Красивият глас на Lady Angellyca ни примамва ангелски като се разлива над мрачните и меланхолични акорди и по този начин се постига прекрасен контраст. Резултатът от всичко това е договор с интернационалния лейбъл "Armageddon Music", за който издават концептуалния дебютен албум "Alice's Inferno" (2005).
   През 2006 г. Forever Slave участват на "Wacken Open Air", което спомага за изкачването им по стълбата на успеха. Следва прослушване на Lady Angellyca за вокалистка на Nightwish, за наше успокоение - отрицателно. В началото на месец април 2008-а групата издава вторият си албум за "Wacken Records" и тръгва на промоционално турне като специални гости на небезизвестните Kamelot, което ги води и в България.

   18 април 2008, Студентски град, зала Христо Ботев. Екипът на Metal Katehizis се среща с Forever Slave, три часа преди да излязат пред българската публика и да подгреят и без това нажежените фенове на Kamelot.

   Metal Katehizis: Здравейте и добре дошли в България! Това е първото ви посещение тук, какви са непосредствените ви впечатления от страната, как се чувствате тук?
   Oswalth (Os): Всъщност, току-що пристигнахме и все още не сме видели нищо. Но мога да ти кажа какво почувствахме, когато пристигнахме в залата. Наистина сме страшно изненадани, сцената е огромна, залата много голяма, а хората тук ни посрещнаха с голямо внимание и много сърдечно.

   Радваме се, че сте се почувствали така.
   Os: Да, наистина.

   Надяваме се да останете доволни и след концерта. През 2005 г. подписахте международен договор с "Armageddon Music". Новият ви албум, който излезе на 04.04.2008 г., също ли е продукция на същата германска компания?
   Angie: Да, точно така, въпреки че този път се разпространява от "SPV". Освен това, германската компания смени името си и сега е "Wacken Records", но става дума за една и съща фирма.

   А това предполагам, че има много общо с вашето участие на "Wacken Open Air" през 2006 г., така ли е?
   Os: Да, точно така.


   А има ли нещо общо и участието на Sabina Classen (Holy Moses) в този проект?
   Os: Да, разбира се. Sabina е част от компанията и е тази, с която имаме най-много бизнес контакти. Всъщност, започнахме с Lars (Metallium), който e продуцент на първия ни албум. След това той напусна компанията, а ние продължихме да работим със Sabina. Но нашите отношения са единствено на основата на приятелство и бизнес. Много сме доволни.

   А по отношение на новия ви албум ("Tales for Bad Girls"), как ще го представите на феновете си в България?
   Os: Мисля, че това е доста опростен и директен албум. Албум, който се слуша лесно и се надяваме да се хареса на всички. Това е албум с мощни китарни рифове и с красиви и нeжни мелодии.

   Това означава ли, че отново включва цигулка и пиано?
   Os: В този случай не е включена цигулката, по-скоро имаме по-актуално звучене, повече кийборд, ефекти и разбира се, женските вокали на Angie, както и на места мъжките вокали на Edward.

   Както в предишния ви албум?
   Os: Да, точно така.

   Значи, според вас новият ви албум ще бъде изненада за публиката?
   Os: Да, променили сме доста стила. Днес ще имате възможността да го чуете директно, защото ще изсвирим голяма част от парчетата, представяйки втория си албум.

   Идеално. Искам да ви попитам, защо имате толкова малко песни на испански език? Повечето са на английски.
   Edward: Английският е много по-разпространен език и много повече хора го говорят. В някои от парчетата вмъкваме и по някой стих или изречение на испански. (френски и латински също - бел. а.)

   Като в 'Аlice's Inferno' ("Lunatic Asylum" и "Aquelarre")?
   Edward: Да, точно така.


   А кой е автор на текстовете на песните ви?
   Angie: Аз.

   На всички песни ли?
   Angie: Да, точно така.

   Тогава пишеш и поезия, освен всички останали изкуства, с които знаем, че се занимаваш (музика, мода, графичен дизайн)?
   Angie: Да, по малко. (смее се)

   А интересуват ли ви древните езически ритуали? Например в "Alice's Inferno" една от песните е вдъхновена от Aquelarre, което представлява езически ритуал от Галисия.
   Os: Да, интересуваме се и сме запознати с някои, но не практикуваме нито един вид магически ритуал. (Смеят се) Но безспорно мистерията е много атрактивна тема.

   А какво ще бъде вашето послание към българската публика?
   Os: Надяваме се да се насладят на концерта тази вечер.
   Leal: Надяваме се да им хареса албумът и да си изкарат добре!

   Много ви благодаря за интервюто! Пожелавам ви много успех и късмет, на мен лично вашата музика страшно много ми харесва.
   Forever Slave: И ние благодарим за интереса.


Иинтервюто взе: Марияна Иванова