Искам да свиря във всяка държава на Земята!




   Интервю на Юлиян Е. с лидера на Virgin Steele - David DeFeis

   Юлиян: Привет, David!!! Надявам се, че си добре напоследък и се радвам, че имам честта да направя това интервю!!! Предвид обстоятелството, че има много интервюта с теб на твоя сайт и изобщо в Интернет, моля да ми позволиш да ти задам доста на брой нетипични въпроси, става ли? (така или иначе, те ще са свързани с текстовете и музиката ти)
   David: Благодаря и наздраве! Удоволствието е мое. Така че - давай!

   Добре, преди всичко, искам да те попитам как си напоследък и какво ново има около теб и Virgin Steele? Неотдавна ми каза, че сте се затворили в студиото почти денонощно, какво е положението с вас сега?
   Благодаря, добре съм. Да, бях в студиото за подготовката на преизданията на "Noble Savage" и "Age of Consent". Ще ги реализираме с новата компания "Dockyard1" и съм добавил по два бонус-трака към всеки албум. Бих искал да прибавя повече, но един диск събира само 80 минути. Също така, ще пуснем едно или две EP-та в Интернет, които ще съдържат парче от албума и други редки неща, които не могат да се поберат на самото CD. Освен това, записвах материалът, който ще представлява следващите два албума на Virgin Steele, тъй като написах много нови песни. А, да - записах и дует с група, наречена Crystal Viper. Те направиха моята песен "Blood & Gasoline" и аз добавих вокали там, а Edward и Josh прибавиха малко китари и аз миксирах парчето.

   Предполагам, че има периоди, в които пишеш и всички знаем за инерцията, която набираш, но би ли разказал повече за дните, в които всичката текуща работа е приключена? Как се чувстваш и какъв е един обикновен ден на David/Virgin Steele, когато не работите по своята музика?
   Когато работата е свършена... Аз най-често мисля за следващата порция работа, но имам и дни, в които не се трудя. Въпреки това, умът ми постоянно действа, така че винаги събирам преживявания, образи и идеи за бъдеща употреба. Ако не правя нищо от музикално естество, тогава може да ме видите да обикалям острова, на който живея, с женска компания, наслаждавайки се на чаша вино и правейки, каквото ми идва отвътре. Тук има много приятни места, където е океанът, както и гористи местности, които също харесвам, а и съм твърдо решен да ям във всеки един ресторант на този остров. Така че, търся нови кулинарни наслади и се опитвам да открия и разнищя Тайните на Вселената.

   Знам, че си отворен към нова музика от целия свят - има ли нови банди, които си открил или як концерт на който си присъствал скоро?
   За съжаление, не, тъй като съм концентриран върху това, което правя в момента. Все пак, чух новия албум на The Cult и той ми хареса.

   Сподели нещо за времето, когато си бил млад и за най-мръсната работа, която е трябвало да вършиш, за да живееш.
   Правил съм какво ли не - от чистене на тоалетни, през рязане на стоманени листове във фабрика, до даване на музикални уроци. Чистенето на тоалетни и на мръсотията, оставена от пияни, повръщащи шефове, е от най-мръсните работи, които съм вършил. Бях общ работник в печатница и тоалетните там бяха по-мръсни от тези във фабриката, където работех преди това! Често си намирах интересни начини да се разсейвам, като да флиртувам със секретарките или да спасявам миещи мечки, паднали в отпадъчната яма зад сградата.

   Някои от любимите ми песни - "On The Wings Of The Night", "Seventeen", "Tragedy and Chains Of Fire" по мое мнение, винаги са били идеалният "секс-саундтрак" за всички хора, които обичат рок музиката. Като всички и ти си бил млад и.... какъв съвет ще дадеш на всички момчета и момичета, които са влюбени?
   Точно това е причината тези песни и подобни на тях да бъдат написани. Аз все още съм пазя този млад дух, когато се стигне до такива неща. За мен, най-важното в една връзка е да си отворен към очакванията на другия. Ако си твърде самоуверен, никой няма да се хаби за празни илюзии. И двамата знаете в какво сте замесени и трябва честно да си поделите това преживяване. Трябва да се радвате на различията си, както и на приликите. Не си създавайте измамен образ на партньора, нито пък на себе си! Бъдете каквито сте и се ръководете от това, в което вярвате....

   Знам, че обичаш алкохола като повечето метъли, но как гледаш на пиенето по време на репетиция или преди концерт?
   Не пия на репетиции. Музиката на Virgin Steele е твърде сложна и изискванията са високи, така че пиенето не би ни помогнало. Ако правехме блус-кавъри, може би щяхме да си пийваме. Вечеря с вино преди репетиция е допустима, Позволяваме си да се отпуснем, ако правим акустично изпълнение, но не и при стандартен концерт. Музиката ни изисква пълно умствено и физическо съсредоточаване.

   Харесваш ли музиката на King Diamond? Срещал ли си се с него и бил ли си на негови концерти?
   Не съм много запознат с неговото творчество. Чувал съм някои неща, които намирам за интересни, но не съм се задълбочавал. Веднъж имахме концерт в Атина, Гърция, където членове на King Diamond ни бяха съпорт под името Force Of Evil, но това е всичко, което знам за тях.


   Твоите съседите познават ли те и знаят ли с какво се занимаваш?
   Не особено. Не се и старая да се изтъквам. Те знаят, че се занимавам с музика, но не са наясно с подробностите. Живея в район, където личния живот се уважава и поддържам дистанцията.

   Има много емоции в музиката ти, ти такъв човек ли си. Емоциите пречат ли ти да бъдеш разумен?
   Да, аз съм човек на емоциите и настроенията. Вярно е - понякога чувствата могат да надделеят над разума и да попречат на преценката, но... с времето и опита човек се учи да не е толкова подвластен на емоциите, да може да се контролира и прави това, което наистина иска, а не каквото химията на тялото му се опитва да диктува.

   Лесно ли е да се отървеш от някой, ако си “ти се качи на главата"? В живота търсиш ли отмъщение, ако си бил наранен?
   Веднъж писне ли ми от някого, просто го изхвърлям от уравнението. Вече не допускам такива хора в живота си и това е моето "отмъщение". Не държа на възмездието, но всичко зависи от обстоятелствата и пораженията върху мен. Не можеш и да се преструваш, че гневът и омразата не съществуват. Тях със сигурност ги има. Все, пак винаги трябва първо да се подхожда с дипломатичност. Често това е по-добро от буквалното отмъщение. Но - ако някой влезе в дома ми неканен и с непочтени намерения, не виждам защо да не му отрежа главата.

   Кои са нещата, които още не си успял да постигнеш - музикално и в личен план?
   Има много, което все още искам да направя в музиката. Имам хиляди идеи, които искам да развия и завърша. Искам да реализирам и различни албуми и когато го направя, всичко ще бъде завършено. Искам да свиря във всяка държава на Земята и да срещна много различни хора. Искам да напиша книга, да направя филм... и какво ли още не... В личен план, искам да се усъвършенствам във всички области.

   Имаш ли вътрешни демони, с които се бориш? По-точно - неща, които не харесваш у себе си, но, в крайна сметка, осъзнаваш, че са все пак част от теб. Или мислиш, че всеки от нас има такъв един демон в себе си, именно, за да се бори с него?
   Като всеки човек на планетата, имам своите проблеми, но се оправям с тях сам. Не натоварвам хората около мен. Боря се със собствени сили. Животът е велика и славна битка и това му придава смисъл - заради това си струва да живееш. Аз се прекланям пред всички аспекти на живота - добри или лоши… и така знам, че съм наистина ЖИВ! Никой не може да се скрие от болката и неудобствата или просто да се имунизира - това не би било истински живот, а поведението на един слаб човек.

   Е, това беше, David. Благодаря ти за отделеното време! Дано въпросите ми не са били твърде странни, но съм сигурен че има много хора, които с удоволствие ще прочетат отговорите. Последни думи за нашите читатели?
   И аз ти благодаря и ти желая славен ден! Последни думи... Да. Благодаря, че ни слушате, за невероятната ви подкрепа, честността и вярата! Бъдете здрави!

   By the black sun and moon,
   David DeFeis