Joey Tempest: "EUROPE отново ще разчупят модела" с новия си албум"

12 фев 2017, 19:09 ч. 4016 / 20 14
пред./следв.

   Между 2007 и 2014 г. шведските хард рок легенди EUROPE изнесоха три концерта в България в три различни града - Ловеч, София и Каварна. На 16 май те се завръщат в столицата ни за четвъртото си гостуване у нас (поръчай билет онлайн), като междувременно работят усилено по нов студиен албум. Какво можем да очакваме от творбата, както и шоуто в София след три месеца - отговаря лично емблематичният фронтмен на бандата Joey Tempest в интервю за WeRock.bg, което даде преди броени дни.

 

 

WeRock.bg: Здравей, Joey, къде те намираме?
Joey Tempest: В Лондон.

Нарекли сте бандата си Europe преди почти 40 години. Какво е различно сега в континента Европа, сравнено с преди 40 години?
Има много промени, но все още това е едно добро място.

Изглежда ли континентът Европа така, както бихте искали да го виждате?
Ние сме концертна банда и е страхотно, когато можем лесно да пътуване с техниката и екипа си. Много се радваме на турнетата си в Европа.

Наскоро Christofer Johnsson от Therion се оплака, че е трябвало да чака месеци само за да бъде прегледан от лекари в Швеция. Наистина ли ситуацията в твоята държава е толкова лоша?
Не съм запознат със ситуацията в Швеция. Не съм живял там от 30 години.

Нека преминем към музикалните въпроси. 80-те години на миналия век бяха Златна ера за рок музиката. Тогава вие издадохте четири албума, както и един през 1991-ва. След реюниъна си през 2003-а имате пет албума, а през тази година ще излезе още един. На какво се дължи тази продуктивност?
Това е нашата работа. Сега сме заедно по-дълго време, отколкото бяхме през 80-те и 90-те години. Късметлии сме да имаме успех отново, да печелим награди и да записваме интересна музика. Това е ново пътешествие и нова банда. Разбира се – със същите музиканти.

Какво могат да очакват феновете от новия албум?
Ще запишем новия албум през пролетта и отново ще разчупим модела. На този етап още не е сигурно къде ще го запишем, но със сигурност това ще е много приключенски и интересен албум.

joey tempest


Малко е рано за този въпрос, но – планирате ли нещо специално за 40-годишнината си?

Твърде е рано да се каже, но аз съм сигурен, че ще направим нещо.

Ще дойдете в България за четвърти път. Какво си спомняте от нашата страна?
Страхотни рок фенове. Гладни за рок музика. Нашите енергични мелодии като че ли ни свързват с българските фенове.

Имате три концерта в България в три различни града – Ловеч, София и Каварна. Забелязали ли сте разлика между тези места?
Прекарахме си страхотно във всички тези градове. Затова се връщаме отново!

Много хора мислят, че някои от новите ви албум (след 2003 г.) са по-добри от старите. Съжалявате ли, че не сте записали творби като новите преди 20 или 30 години?
Ние сме на едно страхотно пътешествие и се опитваме да се развиваме непрекъснато. Няма начин да бяхме записали "War Of Kings" или "Bag Of Bones" преди много години. Само след толкова много концерти се научаваш да се изразяваш по-свободно и придобиваш необходимия опит.

Какво е чувството да записваш чудесни албуми, но да знаеш, че повечето от феновете ти ще ги свалят нелегално?
Албумите все още са важни за нас. Те показват на хората, че те е грижа за това, което правиш. Щастливи сме, че сме добра концертна банда. Изглежда, че хората искат да ни видят да свирим на живо.

Ще доведете ли съпорт банди на този си концерт?
Към този момент нямам информация за това.

Имате ли предварителна или окончателна дата за издаване на новия албум?
Искаме да излезе през октомври или ноември 2017 г., но няма нищо окончателно засега.

Какво можем да очакваме от сетлиста ви на концерта в София?
Сетлистът ще включва предимно големите ни хитове, но, може би, ще има и няколко песни повече от новото хилядолетие.

Всеки от концертите ви в България приключвахте с най-големия си хит - "The Final Countdown". Ние мислим, че трябва да правите това всеки път, независимо колко пъти, когато свирите в нашата страна.
Първоначално записахме песента като откриващо парче, но всички ме убеждаваха, че тя трябва да бъде оставяна за края на сета. Добре, и това е добро място за песента.

Кръстили сте групата си Europe преди почти 40 години. По онова време е било лесно да намериш за име на банда някоя добра дума с не много букви. Сега всички яки, а и не толкова яки, имена са вече заети. Как бихте нарекли групата си, ако я създавахте през 2017 г.?
Името на една група става добро, ако музиката е добра, така че просто трябва да бъдеш иновативен с него.

Съжалявате ли за нещо през изминалите десетилетия?
Винаги сме правили най-добро, на което сме били способни.

Последни думи?
With so many light years to go, and things to be found...... (част от текста на "The Final Countdown", бел. ред.)

 



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Закривай! 18.02.2017 16:40:03 отговори + 0 3
Тоя и в интервюто е толкова скучен колкото и на сцената. А с тези скъпи билети не знам кой ще отиде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 13.02.2017 12:04:07 отговори + 8 2
В момента гурпата е в много добра форма, свирят страхотно, гласът на Темпест звучи супер, правят музика каквото им харесва. Съдбата на групата е такава - правят хит преди 30 години, после затишие, после ново начало. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 13.02.2017 10:59:29 отговори + 11 3
Невероятно интервю-умопомрачен,сдъвкан и изплют съм просто! Прекланям се пред въображението на интервюиращия-първите четири въпроса просто цепят мрака!Представям си физиономията на Джоуи като му ги задават! Впрочем Юръп са Велики и добре, че това си го знаем и без помощта на този жалък журналистически напън! Юръп-чакаме Ви!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 13.02.2017 13:28:06 + 2 0
И Кънчев му задава някви такива въпроси, че да падне човек. Да не говорим, че останах с впечатлението, че си мисли, че TFC e първият им албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 13.02.2017 09:11:36 отговори + 18 1
От гледна точка на музиката са на върха на кариерата си. От комерсиална - не. А смешниците със злобните коментари са малки и незнайни въшки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хой 13.02.2017 11:14:33 + 2 8
Върха им беше преди 30 години! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 13.02.2017 12:52:23 + 5 0
По какво съдиш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

TEMPEST 13.02.2017 15:05:15 + 6 0
Не се обяснявай на баламурниците. Това е една от десетте групи оставили неизличима следа в историята на рока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 13.02.2017 07:25:09 отговори + 9 2
Продължавайте да ни радвате с музиката си, момчета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


UGIN 12.02.2017 23:19:46 отговори + 16 2
Доста умряло интервю, Джоуи не е особено разговорлив. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 12.02.2017 22:10:14 отговори + 4 24
Тези,ако не идваха в България,нямаше да знам,че още съществуват.Ама тук е рай за отдавна залезли групи с 1-2 хита от 80-те. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Много зле 12.02.2017 21:11:37 отговори + 6 28
Група с една песен и една балада!

Не можаха да напълнят Фестивална, а в Армеец ще е трагедия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фена 13.02.2017 07:52:33 + 17 2
По всичко личи че си запознат слабо с творчеството на есна от най големите групи в света,
Така че не се изказвай неподготвен!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хой 13.02.2017 08:07:38 + 3 20
Голяма за кого? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".