Noora Louhimo (BATTLE BEAST): "Хората ще харесат сетлиста ни на фестивала в София"

1 апр 2016, 15:33 ч. 3655 / 11 4
пред./следв.

   Между 8 и 10 април тази година, за пръв път у нас, ще се проведе фестивалът на закрито "Sofia Metal Fest", организиран от "BGTSC" (поръчай билет онлайн). С тяхно съдействие взехме кратко интервю от чаровната вокалистка Noora Louhimo на едни от очакваните с интерес участници - набиращата скорост финландска група BATTLE BEAST.

 

battle-beast-live

 

   Noora Louhimo се присъединява към BATTLE BEAST през 2012 г., след като те вече са обърнали внимание върху себе си, печелейки международното състезание за метъл групи "Wacken Open Air 2010 Metal Battle Contest" и конкурс на финландската радиостанция "Radio Rock". Групата стартира с опитната певица Nitte Vanska, която се оттегля около година след издаване на дебютния албум "Steel" (2011). Noora споделя: "В началото имаше известно напрежение заради промяната в състава на групата, но в наше време хората бързо свикват с нови неща. Аз можех да правя, това, което искаха от мен, така че се получи. Мисля, че не навредих на групата. Nitte е чудесен човек, все още сме приятелки с нея, така че ме приеха добре и по тази причина. Nitte има хубав глас, но реши да напусне по лични причини."

   Noora Louhimo започва да пее още като малко момиче, едва на четири години. Освен това, рисува, танцува, учи в актьорско училище, дори има изяви в цирк. "Пея от съвсем малка и продължих с това, което исках да правя. Учих пеене в родния си град (Тампере, бел. авт.), поп и дажз музика, после се занимавах с класическо пеене самостоятелно. Слушах как пеят моите идоли и правех, каквото те правеха. Така се оформих като певица. Мои идоли са Bruce Dickinson, Ronnie James Dio, Whitney Houston, Michael Jackson и други, различни по стил певци. В един момент нещата започнаха да се случват едно по едно и сега съм на турне с BATTLE BEAST. Имам изяви и с други групи, главно в родния ми град. Преподавам пеене и сценично поведение, имам частни ученици на различна възраст, обучавам групи. В малкото си свободно време се занимавам със спорт. В момента предпочитам да се съсредоточа върху това, което правя. Може би след няколко години ще намеря време за семейство и деца. Засега имам приятел и котки."


   Светът на метъла често е определян като "мъжки". Noora смята, че е добре да има разнообразие, не само в метъла, а и в музиката изобщо. "Добре е да има повече жени музиканти и певици. Чувствам се добре в BATTLE BEAST, въпреки, че съм единствена жена в групата. Всичко зависи от отношенията в бандата, но е много важно и ти да си честен и открит с останалите."

   Групата работи по материал за нов албум, но вокалистката предпочита да запази почти всичко в тайна: "Ще разкрием името на албума и кога ще излезе, когато му дойде времето. Не мислим да сменяме стила та групата, всички направени досега песни звучат 100% BATTLE BEAST. Но тъй като вече имаме друг композитор, може да има някакви промени и нови неща. (Досегашният композитор и текстописец, китаристът Anton Kabanen, наскоро напусна групата. Останалите музиканти отправиха молба да не се коментират причините., бел. авт.)

   BATTLE BEAST ще свирят за втори път пред българска публика. Родните хеви/пауър метъл маниаци вече бяха "изровили" този нов бисер в любимия стил и очакваха с нетърпение дори краткия сет на бандата при първата им изява у нас, заедно с DELAIN, като съпорт на SABATON, през зимата на 2015 г. Финландците направиха чудесно впечатление и със сигурност редиците на почитателите им се сгъстиха. Noora споделя впечатленията си: "Беше супер, чакам с нетърпение да пеем отново в България." Естествено феновете биха искали да узнаят какво ще изпълнят BATTLE BEAST по време на шоуто им на "Sofia Metal Fest". Ето какво да очакваме според Noora: "Мога да кажа, че ще има песни от всичките ни досегашни албуми (освен споменатия "Steel" (2011), това са "Battle Beast" (2013) и "Unholy Savior" (2015), бел. авт.). Мисля, че хората ще харесат много сетлиста ни. Но няма да изпълняваме песни от предстоящия ни албум. Не мислим да свирим тези композиции толкова предварително, ще почакаме издаване на сингъл или поне излизане на повече информация за новата ни творба."

   Финландците са на турне с германските "върколаци" POWERWOLF. Така, "в комплект", едни след други, ще свирят и в София на 10 април. Попитахме нашата събеседничка, дали се чувстват добре в тази компания: "Супер е! POWERWOLF са много внимателни и любезни с нас, а следващата част от общото турне ни сигурно ще е още по-забавна. Пътувахме с тях преди няколко години, така че ги познаваме, а сега е интересно да ги опознаем още повече. Всичко върви много добре, нямаме оплаквания."

   Накрая помолихме Noora Louhimo да каже нещо за българските си фенове: "Предния път не ги опознах много и сега се надявам да имаме повече време за обсъждане . Може би след шоуто ще има мийт-енд-грийт с феновете и ще можем да ги опознаем по-добре. Нетърпеливи сме да се срещнем с тях."

   След взаимни благодарности, Noora бързаше да се гримира за предстоящата изява на BATTLE BEAST на фестивала "Paaspop Schijndel 2016". Интервюто се проведе докато бандата пътуваше, на около три километра от мястото на събитието. Оставаме с очакване за шоуто в София!


Автор: HeathenHeart
Снимки: Герасим Трифонов

 

SOFIA_METAL_FEST_2016_-_FINAL



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Пипи Дългото Чорапче 4.04.2016 22:53:59 отговори + 2 0
Кой тъпак не харесва KREATOR ???????????????????????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 2.04.2016 12:48:42 отговори + 4 3
За разлика от Delain, Battle Beast ме спечелиха като фен, когато ги гледах миналата година в София. Нямах никакви очаквания, но като чух как пее момата и просто онемях. За жалост няма да ида на този фест, защото те са единствената банда, която харесвам от всички други. Ще ги чакам да дойдат за самостроятелен концерт или поне като съпорт на група, която харесвам. Надявам се да е догодина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Warrior 2.04.2016 14:06:52 + 3 5
Нищо не каза Не може да харесваш Sabaton и да не харесваш и Powerwolf. Аз отивам основно заради тези две групи. Миналата година 30 минути на ВВ не ми стигнаха, а сега ще са 60. Догодина надали ще минат, а за чужбина не искам и да си помисля. Kreator не ги харесвам, но са голяма банда и искам да ги видя на живо. Другите две може да ги изгледам през бара Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 2.04.2016 18:21:50 + 3 5
Не знам дали не казах 'нищо', казах си мнението. Sabaton мега много ме кефят, Powerwolf ме дранят. Някои хора казват, че си приличат стилово, но вторите, на мен лично, са ми адски смешни. Айде със здраве, войне! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".