Ronnie Romero за предстоящите концерти с INTELLIGENT MUSIC PROJECT: "Подготвили сме шоу за ушите, сърцето и душата"

11 сеп 2020, 07:38 ч. 1943 / 10 4
пред./следв.

   Напук на пандемията музикантите от супергрупата на д-р Милен Врабевски INTELLIGENT MUSIC PROJECT не отмениха последните две дати от турнето си и решиха да реализират своите концерти в София (18 септември - "Sofia Live Club") и Бургас (19 септември - Летен театър) - разбира се, спазвайки стриктно всички противоепидемични мерки. Може да поръчате онлайн билети за събитията от този адрес.

   Всичко това означава, че до края на тази година българските рок фенове ще имат поне още две възможности да се порадват на гласа на настоящия певец на легендарната група RAINBOW Ronnie Romero, който в момента е и основен вокалист на българската звездна банда.

   Организаторите на концерта анонсираха и една неочаквана изненада - участието на Йордан Караджов (СИГНАЛ), който ще изпее своята съвместна песен с INTELLIGENT MUSIC PROJECT - "Приказка". За предстоящите два концерта на групата, новостите около другите му проекти - LORDS OF BLACK и MICHAEL SCHENKER GROUP, както и защо се е преместил да живее в Букурещ разговаряхме именно с Ronnie Romero.

 

ronnire romero

 

Ronnie, идваш доста често в България напоследък, чувстваш ли се вече като у дома тук?
Хахаха, да, почти. През последните две години идвам доста често в България и ми харесва - харесват ми хората, най-вече феновете. Чудесно място е.

Дочухме, че отскоро живееш в Букурещ - защо?
Преместих се в Букурещ, защото годеницата ми живее там. Предвид нейната професия, преценихме, че ще е по-лесно, ако аз се нанеса на нейна територия, защото на мен ми е нужно само да има летище, за да реша всеки проблем (смее се). Така че... може да се каже, че се преместих в Букурещ по любов.

Разкажи ни повече за предстоящите концерти с INTELLIGENT MUSIC PROJECT в София и Бургас.
Както винаги, ще доставим на публиката висококачествен рок, забавление, чувства, ще я накараме да се замисли за живота и за истинската любов. На двата концерта групата ще има специален гост, който всеки от присъстващите ще разпознае и ще може да се порадва на гласа му.

Защо се съгласи да участваш в музикалния проект на д-р Милен Врабевски INTELLIGENT MUSIC PROJECT?
Още от началото беше голямо предизвикателство за мен, защото музикалният стил на групата беше различен от този, в който съм свикнал да се изявявам. Аз идвам от по-тежките рок стилове. Песните на Милен имат много дълбок смисъл по отношение на текстовете и интерпретациите в тях. Това ме заинтригува много и затова се впуснах в това не много типично за мен приключение. Музиката му кара самия мен да се замисля доколко съм способен да излизам от комфортната си зона. Реших да изследвам това и поех риска.

ronnie romero

Ти се включи в INTELLIGENT MUSIC PROJECT като част от последния албум на групата "Life Motion". Ще продължиш ли участието си в проекта?
Да. Тъкмо завършихме запсите на предстоящия шести албум на Милен - "The Creation". Песните отново са страхотни, а аз натрупах още повече опит.

Една от песните в "Life Motion" стана наистина голям хит - става въпрос за "Every Time". Казвал си неведнъж, че това е любимата ти песен. Защо?
Много е вълнуваща за пеене, защото има много различна атмосфера между куплета и припева, а това дава възможност да изразиш много различни емоции в рамките на само една песен.

"Every Time" стана много популярна в Гърция - в момента заема 3-о място в музикална класация на едно от рок радиата там, задминавайки песни на групи като DEEP PURPLE, SCORPIONS, THE ROLLING STONES - защо?
За мен отговорът е много прост - защото "Every Time" е много хубава песен. Има комерсиално звучаща мелодия, добре структурирана е и е много приятна за слушане. От друга страна, някой наскоро ми каза, че имам много фенове в Гърция - нямах представа за това. Така че, като съберем 1+1, получаваме успешна песен в класациите.

Какво мислиш за българските си колеги в групата?
Всички са страхотни професионалисти и много добри хора, което е много важно за създаването на добра среда за работа. И всички гости на концертите ни могат да усетят настроението между нас, всички сме приятели и правим чудесна музика.

Защо трябва всеки да си купи билет за предстоящите концерти на INTELLIGENT MUSIC PROJECT?
Защото ще получите две неща, а ще платите само едно: първо, ще се насладите на качествена музика и второ - на моята красива усмивка на големия екран зад мен (смее се). Това, което ще кажа, го казвам като музикален фен - шоуто, което ще наблюдават нашите гости на 18-и в София и на 19-и в Бургас, ще е наслада не само за ушите, но и за сърцето и душата. Всички песни, които ще изпълним, носят сериозни и много важни послания, а когато думите са обвити и в прекрасна музика, това се превръща в нещо, което не бива да се изпуска. Нашето шоу ще бъде един малък изход от стресовото ежедневие, в което всички сме въвлечени в последно време, предвид ситуацията с коронавируса.

Какво още се случва около теб?
Новият албум на LORDS OF BLACK излиза на 6 ноември. MICHAEL SCHENKER GROUP, в която също съм основен вокалист, също подготвя нов албум през есента.

Ще има ли скоро нови концерти на RAINBOW?
Не мисля, че това ще се случи в близко бъдеще, предвид ситуацията с пандемията. Да се надяваме, че всичко това ще отмине скоро, за да можем отново да се насладим на легендарния бял Стратокастър на Ritchie Blackmore.

Какво ще кажеш на своите български фенове?
На първо място искам да им благодаря за подкрепата и любовта през последните няколко години. И, разбира се, чакам ви да се видим в София и Бургас! Обещавам, че ще е уникално, както винаги.

 

intelligent music project



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тц, тц, мрън мрън 16.09.2020 12:31:09 отговори + 1 1
Аз лично го чакам с Lords of Black, а не с това диско проектче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rising 11.09.2020 23:00:51 отговори + 4 7
Не разбирам, какво точно ще прави там онзи смешник Караджов, освен да откаже някой да отиде на концерта. Иначе групата и музиката им са прекрасни ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 12.09.2020 00:18:02 + 4 1
Научи се да четеш и може да разбереш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 11.09.2020 15:24:12 отговори + 7 1
Жалко, че няма де се съберат повече със Саймън Филипс и другия вокал. Комбинацията беше магична и уникална!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".