Шест въпроса към PLANET OF ZEUS

2 апр 2019, 11:29 ч. 1184 / 17 2
пред./следв.

   След два дни гръцката хеви/стоунър рок група PLANET OF ZEUS ще осъществи поредното си гостуване в България. Квартетът ще свири този четвъртък, 4 април, в новооткрития клуб "Music Jam" в София (поръчай билет онлайн).

   По този повод от WeRock.bg се свързахме с басиста на бандата Giannis Vrazos за блиц интервю, което може да прочетете по-долу. Краткото оставащо време до събитието не ни повзоли да проведем по-обширен разговор с музикантите, което може да компенсираме при някое от следващите им идвания в родината ни. Такива със сигурност ще има.

 

planet of zeus

 

Гръцката и българската сцени имат приблизително еднакво начало във времето към края на 80-те години на миналия век. В момента гръцката е много по-напред от нашата. Как се случи това?
Най-важният елемент от музикалната сцена в една държава е младите групи да имат за пример по-старите. Така както ROTTING CHRIST и SEPTICFLESH бяха водещите банди за няколко години и даваха пример за следване на идващите след тях. В Гърция NIGHTSTALKER съществуват от около 30 години и подготвиха почвата за хеви рок/стоунър банди от цялата ни страна.

Можем да разделим по-известните гръцки банди на две части - екстремни и хард/хеви. Вие някъде по средата ли сте?
Не мисля, че нашата музика е екстремна. Така че вероятно принадлежим повече към хард/хеви сцената. И двете сцени процъфтяват еднакво в Гърция и вече привличат дори повече фенове от преди.

Какво мислите за българските фенове?
Българските фенове наистина доста приличат на гръцките. Определено вие сте едни от най-шумните и пламенни фенове в Европа.

Затова ли често гостувате в България или просто такава ви е работата?
Ако имахме възможност, щяхме да посещаваме България дори по-често отколкото го правим. Чувството да гостуваш в държава, в която те приемат толкова добре, е много приятно.

Кое е най-запомнящото се ваше шоу в България?
Всички концерти в България имат специално място в нашите сърца, но ако трябва да изберем само един, това ще бъде фестивалът "Hills of Rock" миналото лято, когато бяхме съпорт на IRON MAIDEN.

Кое предпочитате - клубни или фестивални концерти?
За да бъдем честни – харесваме и двете. Клубното шоу предлага много голяма близост между бандата и публиката. Това генерира огромно количество енергия. Докато на фестивал групата има шанс да свири пред по-голяма и по-разнообразна публика.

 

planet of zeus



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Mambo Jambo 2.04.2019 19:42:00 отговори + 0 0
С всяко следващо идване по-скъпи стават билетите, освен за хилса с Мейдън Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Те го те 3.04.2019 16:16:10 + 1 0
15 лв за тая група плюс съпорт не е скъпо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".