VRANI VOLOSA представиха новия си албум с уникален концерт

8 фев 2010, 18:52 ч. 555 / 6 7
пред./следв.
Спокойно можем да наречем VRANI VOLOSA "явление". Поредното доказателство за това смело твърдение е снощният им (7 февруари) концерт в клуб "Fans", София. Събитието бе по повод излизането на дългоочаквания втори албум на бургазлии - "Heresy/Ерес", издаден от "Corvus Records". Като специални гости за откриване на концерта бяха поканени комитите от VOYVODA. Двете групи чудесно се познават, след като направиха запомнящо се участие с култовите SKYCLAD в Нощта на Вси Светии миналата година.

   Феновете започнаха да се събират в клуба още от около 18:30 ч. - час и половина преди обявеното начало на концерта. Идеята беше ясна - да се заемат стратегически места пред сцената и по баровете, както и да се закупи съвсем топлото издание на "Враните". Албумът беше наличен в цели три различни варианта - в красива картонена опаковка във формат А5 и стилна книжка с текстовете на песните, специална войнишка плочка и нашивка с логото на бандата. Забележително беше, че мърч-щанда беше окупиран от фенове в момента на отварянето му.

   В 21:00 ч. VOYVODA дадоха начало на концерта. "Fans" се пръскаше по шевовете. Войводите не изневериха на себе си и забиха доста разнообразен сет, включващ както доминиращо електронни парчета, така и такива със мощни китарни рифове и ревове. Особено любопитен момент в шоуто им беше представянето на новия член в групата - красивата Мая, която предизвика истински фурор с появата си на сцената. Е, има какво още да се желае от нея по отношение на вокалните й изпълнения, но можем да заключим, че на моменти някои пропуски се компенсират с излъчване.

   След около 55 минути, VOYVODA освободиха сцената, за да дойде момента, който всички тези около 150 човека (да, "Fans" беше буквално претъпкан, имаше хора даже на стълбите!) очакваха. Без увертюри VRANI VOLOSA започнаха с интрото на новият си албум - инструментала "Sunshine Over an Age-old Ground", който без никаква пауза се преля в "The Words That Ruined Me". Появата на Ицо на сцената предизвика сериозен прилив на адреналин у феновете. Докато музикантите бяха вглъбени в свиренето си и рядко комуникираха с публиката, то харизматичният Христо "Vran" за пореден път показа прекрасно владеене и контролиране на емоциите на феновете. Както се и очакваше, VRANI изсвириха целия си нов албум по ред на песните в диска. Дори на промоцията на албума, феновете знаеха почти всички песни наизуст - групата е изпълнявала "Heresy/Ерес" от начало до край поне още три пъти преди снощния концерт, а и семплите в "MySpace" бяха старателно изучени от по-отдадените последователи на бургаските "пейгъни". Песни като "Слънце", "The Rising Red" и "Rivalry" бяха изпети с пълно гърло от феновете. Впечатление направи и засиленото музикантско присъствие на концерта - в публиката можеше да се видят членове на банди като URBAN GREY, FAULT, O.H., ALIEN INDUSTRY, DARK INVERSION, КЪЛН и доста други. Пишещият тези редове има самочувствието на човек, познаващ да речем по-голямата част от верните фенове на VRANI. Е, снощи непознатите лица бяха доминираща част от публиката, което води на мисълта, че бургазлии сериозно са увеличили броя на последователите си. След великолепното изпълнение на "We Are Not Alone In Our Universe" момчетата ни пожелаха лека нощ, но ние чудесно знаехме, че концертът едва е преминал първата си половина. Кратката двеминутна пауза беше използвана по-скоро за поемане на глътка въздух преди да чуем кавърa на "Man of Iron" на BATHORY, станал запазена марка за концертите на VRANI VOLOSA. Веднага след него започна "Тъга" от дебюта "Where the Heart Burns", също беше изсвирен от начало до край. Който е бил на концерт на VRANI, прекрасно знае каква опустошителна буря предизвиква песента "Крушение" - след цели два часа раздаване, музиканти и фенове като за последно изстискаха взаимно всичките си останали сили. Логично, след нея шоуто приключи. Каква незабравима вечер!

   Който не е успял да присъства нека положи всички необходими усилия да поправи този пропуск следващия месец, когато VRANI VOLOSA ще направят три концерта в страната, но за тях ще ви уведомим допълнително с повече подробности.



Яни
Снимки: Emmy Belovarski

още за:

Vrani VolosaVoyvoda


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


distortion 9.02.2010 18:03:25 отговори + 0 0
добро беше, верно

само ми се стори твърде кратък сета на Vrani, ама пък щом е бил два часа, ясна работата )
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 9.02.2010 08:52:20 отговори + 0 0
А ето тук има наистина страхотни кадри от концерта:

http://emanuellebello.blogspot.com/2010/02/vrani-volosa-new-album-promo.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 9.02.2010 08:49:13 отговори + 0 0
Мен верно още ме боли врата! А "Heresy/Ерес" не излиза от плеъра! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 9.02.2010 08:12:18 отговори + 0 0
Още се чувствам като леко сгазен от влак... Евала, Врани! Евала, Волоса! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cavanagh 9.02.2010 07:58:42 отговори + 0 0
Беше велико! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Йонас 8.02.2010 22:50:44 отговори + 0 0
Беше безподобно хубаво. Добре, че са болките и синките, та да съм наясно, че този концерт е бил истина, а не съм го сънувал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 8.02.2010 19:15:51 отговори + 0 0
Имам болки във врата, изтръпване по гърба, кръв в носа, нов диск, неизлечим спомен и убеждението, че това е най-яката банда в България. Врани Волоса! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".