AVENGED SEVENFOLD - "Live in the LBC & Diamonds in the Rough (DVD + CD)"

2008, Warner Bros. Records

"Let me tell you 'bout a band I know..."
   Не, няма да ви говоря за някоя треторазредна банда, за която само аз и членовете й знаем, а просто перифразирам първата строфа на "Girl I Know" от диска към новото издание на A7X. Явно в желанието си да демонстрират, че са едни от лидерите на съвременната сцена американаците ни сервират продукт, за който в пълна степен важи определението "2 в 1". Заглавието му въобще не е подвеждащо и под обложката, намигваща към Guns N’ Roses (имам предвид петте черепа от "Appetite for Destruction"), ще намерите два диска, които съвсем спокойно можеха да се появят и поотделно на пазара - DVD-то "Live in the LBC" и CD-то "Diamonds in the Rough". Но не - получаваме ги в комплект и сме неизмеримо доволни.
   Видео частта е документирала концерта на петорката от 10 април в Лонг Бийч (родната Калифорния) пред препълнена с верни фенове зала. Режисьорът Rafa Alcantara (същият, който е отговорен за визията на клипа към "A Little Piece of Heaven" и на предното DVD на A7X "All Excess") си е свършил перфектно работата и е предал по достоверен начин енергията, струяща от изпълнението на бандата. Задъханата смяна на кадрите на места се забавя, за да сложи акцент върху някои от най-красивите моменти. Всяка една от 70-те минути на шоуто си заслужава, за да видите как M. Shadows не изпуска вниманието на тълпата нито за миг, как Synyster Gates и Zacky Vengeance въпроизвеждат грифовите си подвизи на живо (на обложката гордо стои надписът "NO OVERDUBS!") и как фен от публиката е поканен на сцената да изпее с групата част от великанската "Walk" на Pantera. И това на фона на пироефекти, танцуващи знойни мацки, летящо дамско бельо, кратки филмчета за запълване на паузите между някои от парчетата, както и зяпащият ни отвсякъде крилат череп, символ на бандата. Страшна работа. Подборката на парчетата е отсяла напълно първия диск "Sounding the Seventh Trumpet" и е насочена основно към двата последни албума, донесли комерсиалния успех на A7X - "City of Evil" и "Avenged Sevenfold". За съжаление оркестрираните партии звучат на запис, но това никак не помрачава блясъка на "Afterlife", "Almost Easy" и грандиозната "A Little Piece of Heaven", която надига стройна снага в биса сред конфети и еуфория.
   Като бонус можете да гледате шеговитите филмчета, с които Avenged Sevenfold откриват концертите си от въпросното турне, както и онова, с което излизат на бис и прекрасно обрисува понятието "рок-звезда". Но ще ви оставя да видите това сами. Мисля си, че можеха да ни сложат и клиповете към песните от последния албум, но нека си остана незавършен перфекционист.
   Докато още DVD-то държи влага, можем да се насочим към диска, само за да намерим там подборка от ремиски, кавъри, както и цели седем (!!!) неиздавани парчета. Празник за всеки фен! Още по-голямо удивление предизвиква фактът, че поне три-четири от тях са с качество, достатъчно високо, за да се бори за място в миналогодишното студийно издание на бандата (което ще рече размазващи). Визирам "Until the End", "Tension", "Dancing Dead" и най-вече "Girl I Know". А ако по време на припевите на последната от изброените, любителят на китарните пинизи успее да остане безчувствен към партиите на Synyster Gates, значи коравосърдечността му е достигнала диамантена твърдост.
   При положение, че случайно не съм станал ясен от изписаното дотук, да поясня в прав текст: "Live in the LBC & Diamonds in the Rough" е задължително за гледане/слушане, дори да не си фен. Най-малкото, за да разбереш коя е една от най-големите банди в метъла към момента. Аз вече щурмувах "e-Bay", така че гледай да не изоставаш.


111111111x

Whiplash




 Други ревюта на AVENGED SEVENFOLD