BETWEEN THE BURIED AND ME - "Automata I"

2018, Sumerian Records/Wizard

Between The Buried And Me е трошаща жанрови и творчески граници група с вече достойно богата дискография. След като направиха двете части на "The Parallax" през 2011 и 2012 г., прогресивно-мислещите метъли от Северна Каролина са в настроение за още един албум в две половини (плюс допълнително EP). Той се казва "Automata" и ще обхване общо три издания под шапката на лейбъла "Sumerian Records".

   BTBAM никога не са можели да се оплачат от липса на амбиция, творчески хъс, и особено от недостиг на изпълнителски умения. "Automata I" е очаквано грандиозен, макар и да съдържа едва шест песни. Експериментите на групата с почти всички стилове екстремен метъл продължават във всякакво темпо. Както обикновено, всички в състава свирят на предела на силите си и градят дълги, наситени композиции които може да не са от най-лесносмилаемите, но със сигурност са много стойностни.

   Едва ли е изненадващо и, че "Automata" е концептуален албум. Сюжетът се върти около въпроса какво би било ако можехме да гледаме сънищата на околните така, както гледаме телевизора или любимите YouTube-канали. Сънищата на протагониста, в които той търси изгубеното си семейство, биват излъчвани по цял свят. Доста интригуващо!

   "Automata" започва наистина епично и ни е много интересно как ще продължи втората половина на албума и какво предстои да чуем в допълнителното EP. Това е една от най-силните творби в историята на тази даровита група и сме сигурни, че феновете на екстремния прог метъл ще бъдат очаровани.


11111111oo

Nespithe