BLUE OYSTER CULT - "Curse Of The Hidden Mirror"

2001, CMC International

Напоследък Blue Oyster Cult се изживяват като The Grateful Dead и пътуват постоянно в едно безкрайно турне. Затова и новият им албум излиза след поредната няколкогодишна пауза. "Curse of the Hidden Mirror" обаче е силна тава и навярно е най-класното нещо, което нюйоркчаните са предлагали от "Mirrors" насам. Албумът представя умел баланс на рифове и псевдоокултни дълбини, но този път Blue Oyster Cult не звучат като кичозен хибрид между хард рокендрол и дуум. Деветото парче "Stone of Love" е пиково за колекцията, "Here Comes the Feeling" ги представя в чиста рокаджийска светлина, а откриващото "Dance on Stills" е препратка към ранните им "сабатски" години.

   Ядрото в албума отново са Donald Roeser (солокитара, вокали), Eric Bloom (китара, вокали) и Allen Lanier (клавишни, китара), които са заедно още от античната 1969-а. Новите попълнения са Danny Miranda (бас) и Bobby Rondinelli (ударни). Последният се изявява доста добре тук и не консервира звученето като в последните тави на Rainbow.

   В заключение "Curse of the Hidden Mirror" представя най-доброто, на което Blue Oyster Cult са способни. "Мислещата" хеви банда никога не е била особено популярна у нас и е време този албум да стори нещо за тях и по родните земи.


11111111oo

Georid