DRAGONFORCE - "Maximum Overload"

2014, earMUSIC

"Maximum Overload" е втората творба на DragonForce с вокалиста Marc Hudson, заместил напусналия през 2010 г. ZP Theart. В очакванията към албума определено имаше интрига - дали новият фронтмен ще се утвърди и впише в бандата и доколко и как ще повлия на развитието й. Marc определено се е вписал, но определено нищо не е променил. DragonForce си звучат, както винаги. Заклетите им фенове ще останат доволни, но тези, които са очаквали нещо ново, има вероятност да чуят албума и да не повторят.

   Първите три композиции са направо отчайващи за отбора на "новаторите" - познати до втръсване скоростни резачки, където китарите се "надбягват " в луда надпревара. От "Three Hammers" темпото се укротява и DragonForce зазвучават по-епично и мащабно - тенденция, която в общи линии се запазва до края на албума. Нещата биха изглеждали още по-добре, ако групата беше потърсила по-смело разнообразието. Вместо това се налагат изкуствено удължени сола, сякаш от страх бандата да не загуби славата си на китарни "скорострелници".

   Въпреки това, "Maximum Overload" може да се гордее с някои много приятни моменти. "Symphony of the Night" отразява традиционната връзка на групата с компютърните игри и е вдъхновена от поредицата "Castlevania". Песента е свежа композиция, зареждаща с настроение. Краят на "The Sun Is Dead" е увенчан с чудесни напевни клавири. "Defenders" е забележително парче с траш привкус, обрати в ритъма и разнообразни изразни средства - на фона на епични хорове яко "кове" бързата китара. Албумът определено е спечелил от включването като гост-вокалист на Matt Heafy от Trivium в песните "The Game", "No More" и спомената вече "Defenders".

   Неведнъж е споменавано, че DragonForce е група, получаваща противоречиви оценки. Скоростната интернационална шайка има своите безспорни достойнства, но по-смело разчупване на канона и нови повеи биха освежили творчеството й и спечелили нови фенове.


1111111ooo

HeathenHeart




 Други ревюта на DRAGONFORCE