GAMA BOMB - "The Terror Tapes"

2013, AFM Records/Wizard

Нова порция зомбита и забавление с ирландските траш маниаци от Gama Bomb и техния четвърти студиен албум - "The Terror Tapes". Смятам, че тук трябва да се отбележи отсъствиетo на един от основателите на групата, а именно - ритъм китариста Luke Graham, който бе заменен от John Roche. С пускането на албума нададох ухо, за да чуя онзи хъс и динамика, с които е заредена групата. Очаквах музиката от колоните да издуха стената, а главата ми да бъде развинтена и строшена. Новата творба е със скромното времетраене от 36 мин., но слушането й ми се стори цяла вечност. Уви, пред мен се озова албум, който е изключително еднотипен и посредствен в сравнение с предхождащия го динамичен и разчупен "Tales from the Grave in Space". Творбата не е от онези, които оставят някаква следа в теб или болка във врата от куфеене. Ако траш фенът се докосне за първи път до Gama Bomb чрез този албум, определено не би останал доволен и впечатлен от него. По-скоро точно както любимата ти бира, само че топла - заминава си и ти оставя онова леко стипчиво чувство на недоволство.

   Новата дългосвиреща творба на ирландската траш шайка е съставена от 12 музикални композиции. Заглавната песен от албума - "The Wrong Stuff" започва доста обещаващо, но за съжаление само толкова. Също така, началото на парчето е доста повлияно от "Beer Presure" на Municipal Waste. Следващото по ред изпълнение - "Legend of Speed" - е сякаш клонинг на първото. Останалите песни от албума по никакъв начин не могат да грабнат слушателя. Изобщо има вероятност човекът, който слуша новото CD на Gama Bomb, да започне да се взира в плейъра или музикалното устройство, което използва, дали случайно не е натиснал бутона за повторение. Сингълът "Terroscope" също не се откроява с кой знае какво, освен с интересната траш интерпретация на композицията "Танц със саби" на арменския композитор Арам Хачатурян.

   Определено албумът не си струваше, а чувство, което се поражда в мен при слушането на такъв тип музика - да разбутам всеки и всичко около мен - така и не се появи до края на новото музикално творение на Gama Bomb.


111ooooooo

Ивайло Джогов




 Други ревюта на GAMA BOMB