GUS G. - "I Am the Fire"

2014, Century Media Records/Animato Music

Китарният герой на новото време Gus G., роден като Konstantinos "Kostas" Karamitroudis на стотина километра от южната ни граница , се представя с дебютната си соло творба "I Am the Fire". Трябва да се отбележи, че през 2001 г., още съвсем младият и неизвестен музикант има албум с инструментали, преиздаден ремастериран през 2010 г., но все пак "I Am the Fire " е първата пълнокръвна творба на гръцкия виртуоз. Роденият под щастлива звезда Kostas има шанса да бъде забелязан през 2009 г. от Ozzy Osbourne и поканен да замести не кого да е, а исполина Zakk Wylde. Групата на Gus G., FIREWIND, е в силна конкуренция с HELLOWEEN, GAMMA RAY, W.A.S.P. и SABATON за най-голям брой посещения у нас.

   Появата на "I Am the Fire" е напълно логична - не един китарист е пробвал сили в собствен албум. Тук обаче трябва да отбележим една разлика, която се превръща в предимство. Албумът не е просто насипани виртуозни сола, с тук-там някоя ритъм секция и от немай къде едно едно-две парчета с вокали, а разнообразна творба, почти лишена от самоцелно фукливо шредене. Инструменталните парчета са само две, солата се вписват добре в структурата на песните и така "I Am the Fire" се превръща в пиршество за любителите на виртуозните китаристи, поднесено с всички основни съставки на едно музикално произведение.

   Друго достойнство на албума е липсата на излишна претенциозност на композициите. Песните, дори баладите, са свежи, дръзки, закачливи, заредени с ведро настроение и положителна енергия. "I Am the Fire" наистина възпламенява като заглавието си, но не с огъня на разрушението, а с искрите на оптимизма и оправданото самочувствие на Gus G.. Картината се допълва от чудесните гост-музиканти и внасящото допълнително разнообразие решение вокалите да се поверят на различни певци. В най-много парчета се изявява Mats Leven (THERION, CANDLEMASS), но феновете имат шанс да чуят също така чудесния глас на Tom Englund (EVERGREY), опитните Jeff Scott Soto и Michael Starr (STEEL PANTHER), както и Jacob Bunton (ADLER) и Blake Allison (DEVOUR THE DAY). Единствената песен с дамски вокали се изпълнява от Alexia Rodriguez (EYES SET TO KILL).

   Като най-забележителни парчета се открояват първото "My Will Be Done", заглавното "I Am the Fire", инструменталът "Vengeance" и баладичните "Long Way Down", "Just Can't Let Go" и "Dreamkeeper".


11111111oo

HeathenHeart




 Други ревюта на GUS G.