HEART IN HAND - "A Beautiful White"

2014, Century Media Records/Animato Music

По принцип винаги съм избягвал да подхождам с предразсъдъци към която и да е било група, но това се оказва доста трудна задача, когато срещу себе си имаш множество формации, свирещи, записващи и изпълняващи едни и същи неща по определена формула и чиито успех се дължи повече на следването на моментните тенденции и популярни течения, отколкото на талант. Признавам, че дълго време Heart In Hand беше бандата - събирателен образ и олицетворяваше всичко споменато по-горе. Нямаше нужда да им обръщам особено внимание, за да съм наясно със скучната им музика и блудкави претенции, така че когато всички медии започнаха неистово да възхваляват новото им отроче, бях убеден, че едва ли и този им опит би променил настроенията ми към тях. Все пак, както вероятно можете да предположите, след като се реших да дам шанс на "A Beautiful White", отново научих ценен урок относно подхода ми в определени случаи.

   Да, спокойно мога да заявя, че намерих своя албум на 2014 г. Прогресът, който англичаните са претърпели с новия си запис е наистина впечатляващ и тук спокойно можем да заявим, че Heart In Hand са вдигнали нивото си, оставили са настрана всички догми и други глупави характеристики, които консервативният стил на мелодичния хардкор изисква от представителите си тези дни и просто са решили да пишат музика. Резултатът се изразява в един страхотен и амбициозен албум, разкриващ потенциала на няколко изключително талантливи музиканти, излезли от границите на собствените си представи за музика. Тежката атмосфера, личните лирики и разнообразната музика, които направиха от тези момчета една от главните сили в нишата си са отново тук, но този път подобрени и подплатени от по-добре окомплектовани и структурирани композиции, повече мелодия и изключително високо ниво на инструментални умения, като това е и едно от най-силните предимства на албума. Десетте песни в този диск преливат една в друга, впечатляват с динамиката и влияние и имат прекрасното свойство да са лесно възприемани от слушателя. Британците със сигурност са намерили най-подходящия момент да установят факта, че не се смятат просто като част от едно временно течение и мода, заявявайки качествата и идентичността си именно с толкова важния за всяка група трети албум. Въобще, концепцията на този запис, обединяваща всеки един от аспектите му в едно цяло е нещо, което прави съществената разлика между добрите групи и специалните такива. Прибавяйки към сметката на "A Beautiful White" впечатляващия и отличителен музикален подход и акцента върху записването на разнообразни, но и запомнящи се парчета, спокойно можем да причислим Heart In Hand към амбициозните имена, които заявяват чрез музиката си, че имат по-високи цели от множеството си колеги.

   Aбсолютно убеден съм, че всеки интересуващ се от тези музикални течения ще остане впечатлен от "A Beautiful White" и неговото съдържание и ще се съгласи с горните твърдения, независимо от настроенията си спрямо групата, а и стила като цяло. Все пак, какъв по-категоричен довод за качеството на дадена музика може да има от свойството й да променя коренно мнения?


11111111xo

Davidian