KRISIUN - "Southern Storm"

2008, Century Media/Анимато Мюзик

Благодарение на много усилия, упорит труд, завидно владеене на инструментите и малка доза късмет, семейното трио Krisiun успяха да излязат от дълбокия бразилски ъндърграунд и да се превърнат в едно от уважаваните имена на световната дет метъл сцена. Седмият поред албум на бандата е озаглавен доста сполучливо "Southern Storm". 13-те парчета действително са буря - развилняло се торнадо, което отнася всичко по пътя си и оставя единствено развалини и отломки.
   Първото, което трябва да се каже за "Southern Storm", е че албумът е записан в "Stage One Studios" от самия Andy Classen, което е абсолютна гаранция за мощен, плътен и чист звук. Всеки инструмент се чува ясно и е балансиран чудесно спрямо останалите. Колкото до музиката, тя е все същият безкомпромисен и свиреп дет метъл, познат от предишните албуми на Krisiun. "Southern Storm" избухва с резачката "Slaying Steel", която разцепва колоните с убийствена доза тежест и бързина. Moyses Kolesne изтръгва от китарата си унищожителни рифове плюс някои чупещи пръстите сола като тези в "Origin of Terror" или "Twisting Sights". Негово дело е и краткото акустично интро "Black Wind", което успокоява за около 50 секунди атмосферата преди бруталната атака да бъде подновена с "Whore of the Unlight". Ритъм-секцията на Krisiun разстрелва със скоростта на лека картечница. Max Colesne със сигурност е един от най-бързите и прецизни барабанисти в екстремните среди, който с лекота успява да премине от светкавично бързи набивки във впечатляващи соло изпълнения ("Sons of Pest"). Скоростта в "Southern Storm" е такава, че не позволява да си поемеш дъх от самото начало до последната секунда. В албума присъства и интересен кавър на Сепултурското "Refuse/Resist". Мрачните ревове на Alex Camargo придават жестоко дет звучене на това доста популярно парче и го превръщат в едно от най запомнящите се в диска.
    Трудно е да се посочи слаба песен в "Southern Storm", тъй като класата на Krisiun е твърде висока и място за пълнеж просто няма. Бразилците са едни от най достойните наследници на великите Morbid Angel и този албум е доказателство за огромния талант, който притежават. "Southern Storm" е чиста аудио касапница и заслужава вниманието на всеки истински дет метъл фен.


111111111o

icumblood