LET THEM DIЕ - "Mirrors"

2008, Самиздат

По-малко от 3 години след основаването си, Let Them Die издават дебютния си албум, озаглавен "Mirrors". Групата е сформирана около фронтдамата Симона - красиво създание, което лесно може да заблуди нищо неподозиращия слушател. Защото подобни брутални ревове не са първото нещо, което ти идва на ум, когато видиш група с женски вокали.
   Музиката в "Mirrors" може да се окачестви като модерен метъл в стила на Killswitch Engage и As I Lay Dying, но няма как да не забележим и олдскуул влиянията, изразяващи се в откровено Slayer-ски рифове на места. В този ред на мисли, всеки път когато чуя рифа в началото на "Silent Massacre" първото нещо, което ми идва наум е Lamb Of God! Всяка от шестте композиции в диска гарантирано ще ви накара да поразмърдате вратните си прешлени, а нежното пиано в инструменталния пасаж "Under A Sky Of Broken Words" ще ви подейства като кратка почивка в средата на албума, глътка въздух, преди да бъдете пометени от вихрушката "Mirror". Момчетата свирят по безупречен начин, а ако не броим включванията на чистите вокали на Симона, е невъзможно да се предположи, че тези брутални ревове са дело на представител на нежния пол! Тук сравненията със зловещото миньонче от Arch Enemy - Angela Gossow, са неизбежни. И ако Angela е еталона в бруталните женски вокали, то изобщо няма да е нескромно, ако заявим, че Симона по нищо не й отстъпва.
   Като за толкова млада група, Let Them Die звучат доста уверено. Парчетата изобилстват от добри идеи, подредени в умело балансирани аранжименти, звукът е на прилично ниво. Като най-сериозен минус на диска трябва да споменем твърде късата му продължителност - едва 28 минути. Така или иначе, съдейки по "Mirrors", имаме всички предпоставки да очакваме от Let Them Die един още по-добър втори албум.


1111111xoo

Yanni