ONSLAUGHT - "VI"

2013, AFM Records/Wizard

Onslaught продължават във възходяща линия. "Sounds of Violence" (2011) беше много силен албум. "VI" е още по-силен! "Sounds of Violence" беше по-суров. "VI" е полиран до съвършенство! "Sounds of Violence" беше яростен. "VI" е още по-агресивен! Това представлява с няколко думи шестият диск на британците. След ударното второ начало с "Killing Peace" (2007) Onslaught откриха собствената си ниша и започнаха да заливат света с траш откровения. "VI" е многообразен - както откъм рифове и композиции, така и откъм вокали. В него са събрани всички положителни страни на предишните албуми на петорката. "VI" е много добре балансиран. Той е колкото и олдскул, толкова и модерен траш албум. В него идеално са комбинирани скоростни пасажи с бавни и грууви части. Осем композиции и едно интро, в които са събрани всички страни на траш метъла. Тук е новият химн на групата - "66'Fucking'6" - композиция, идеална за дране на гласни струни по концерти, която ще измести "Metal Forces" (1986) от сърцата на феновете.

   За Onslaught хаосът е всичко - "Chaos Is King" е най-бруталното парче, създадено някога от бандата. Китарната работа е превъзходна. Различни малки детайли са разпръснати из всяка песен, като ориенталските напеви в началото на среднотемповата "Children of the Sand" или наивната злокобна мелодийка, с която връхлита "66'Fucking'6". "Cruci-Fiction" е еретичен адреналин, "Slaughterize" - рифова касапница. Със "VI" Onslaught най-накрая успяват да загърбят влиянията от Slayer и вече звучат като себе си - зли, мощни и по британски яростни. Sy Keeler е втвърдил писъците от предишните творби и е започнал да корми с обилно количество дет ревове. Самият албум е много по-техничен и студен. Дори и обложката, създадена от басиста Jeff Williams, предупреждава, че под нея се крие пълно унищожение.

   Казано накратко - ветераните нямат никакво намерение да се отказват. "VI" е най-агресивното Нещо излязло изпод пръстите на Nige Rockett, Sy Keeler, Jeff Williams, Andy Rosser-Davies и новака Michael Hourihan. "VI" е звукът на Третата световна война! "VI" затвърждава по неоспорим начин легендарната позиция на групата редом до майсторите Sodom, Kreator, Exodus, Testament и Overkill. "VI" ще се превърне в крайъгълен камък за траша. И макар с едва шест албума за 30 години Onslaught ритат като бесни.


111111111o

Alatriste




 Други ревюта на ONSLAUGHT