POWERWOLF - "The Sacrament of Sin"

2018, Napalm Records/Wizard

За 15 години съществуване германците Powerwolf се превърнаха в значимо явление на съвременната пауър метъл сцена. Групата започна силно и безкомпромисно още с първите си албуми, като успя да запази набраната инерция, да се развива и да привлича все повече фенове. За съжаление на българските си почитатели, Powerwolf са посещавали родината ни само веднъж, в рамките на "Sofia Metal Fest 2016", когато се представиха с класно шоу. Би било чудесно групата да се изяви у нас и с пълнокръвен хендайнърски сет, когато ще може да изпълни повече композиции от дискографията си.

   Новият албум "The Sacrament of Sin", седми поред в творчеството на бандата, предлага композиции с очаквано високо качество и наслада за фенските сетива. Именно за повече сетива, не само за ушите, защото песните радват с всички възможни добродетели на пауър метъла. Последният е известен като стил с преобладаващо позитивни послания и Powerwolf не правят изключение, като вливат бодрост и сила с мелодичните си композиции. Характерно за пауър метъл групите е, че вокалистите им имат добри гласови възможности или, простичко казано, могат да пеят. Известно е, че Attila Dorn не просто има глас, а могъщо гласище, което изпълва пространството и те отнася в приказния свят на поредното творение на Powerwolf. В "The Sacrament of Sin" групата отваря широко вратите на света на фантазиите, извън сивото ежедневие, нереален, мечтан и бленуван от всеки фен на пауър метъла. Заповядайте, започваме с "Fire & Forgive". Пречистени от огъня ще бъдете съблазнени от демони ("Demons Are a Girl's Best Friend"), във вените ви ще се влее отровата на прекрасната Венера ("Venom of Venus") и ще достигнете дълбините на тайнството на греха ("The Sacrament of Sin"). Но това не ви притеснява, нали вече не сте тук, а бродите в мъртвите сибирски полета ("Nightside of Siberia"), където вълците са ви братя ("Where the Wild Wolves Have Gone"). Последната композиция е балада, която ви хваща за гърлото и ви потапя в нирваната, която търсехте и не искате да свършва. И тя наистина не свършва с края на албума, защото "Върколаците" са ви подготвили втори диск, наречен "Communio Lupatum", в който техни "побратими" изпълняват песни на Powerwolf. Към "Вълчата задруга" са се присъединили Epica, Saltatio Mortis, Caliban, Battle Beast, Heaven Shall Burn, Kadavar, Kissin' Dynamite, Mille Petrozza от Kreator, Amaranthe и Eluveitie. Всички те са направили собствени аранжименти на избрани парчета и се е получил пъстър резултат, който със сигурност ще ви заинтригува.

   Накрая ще обърнем внимание на някои грехове, в които може да бъде обвинен "The Sacrament of Sin". Ще отбележим, че тези грехове на други фенове ще се сторят като допълнителни добродетели. Някои биха намерили, че Powerwolf са зазвучали "сабатонски" и по-комерсиално. Всъщност защо не. Могат да си го позволят и с нищо да не накърнят специфичната атмосфера на композициите си. Скъпоценните камъни могат да се шлифоват, но материалът остава същият.


111111111x

HeathenHeart




 Други ревюта на POWERWOLF