SERPENTINE CREATION - "Dystopia"

2009, Самиздат

Името SERPENTINE CREATION би трябвало да е познато на всеки, интересуващ се от българската блек метъл сцена. Групата действа под този облик от 2004 година (преди това съществуват като DYSTOPY) и е съставена от бивши членове на култовите родни банди DESOLATE (Vlad - китари/вокали и Jafar - бас) и DEMONISM (Меphistophel - барабани).
   Настоящата 2009 година е времето, когато излиза официалният дебют на SERPENTINE CREATION - "Dystopia". Пригответе се за девет композиции суров и в същото време забележително мелодичен блек метъл. Музиката в "Dystopia" ме върна в средата на 90-те години, когато скандинавската екстремна сцена набираше все по-голяма скорост, а банди като EMPEROR, ARCTURUS, DIMMU BORGIR и т. н. печелеха все по-многобройна фенска маса в Европа и отвъд. SERPENTINE CREATION атакуват слуха с технични китарни рифове, клавирни мелодии и стабилна ритъм секция. Добро попадение е разнообразието на вокалите - блек метъл крясъците на Vlad се комбинират чудесно с чистото пеене на Христо от бургазлиите VRANI VOLOSA, който е гост вокал в три от парчетата в албума. Песни като откриващата "Dystopia", "Road to Satan", "Eternal Darkness" или мелодичния инструментал "Demonology" заслужават висока оценка за звученето си. Текстовете и обложката не изненадват с нещо особено: основната тема е сатанизъм, демонология и борбата между Мрак и Светлина. Що се отнася до звука, "Dystopia" е записван в същото студио ("Set Nitro Studio"), където бе изкован и последния албум на THE REVENGE PROJECT и крайният резултат е повече от приличен.
   SERPENTINE CREATION имат всички основания да се гордеят с дебютния си албум. Музиката е на високо ниво и заслужава вниманието на всеки, който се вълнува какво се случва на българската ъндърграунд метъл сцена. Това, от което тази група има нужда, е стабилен лейбъл, действащ за разпространение на името им и извън границите на България. Качествените парчета вече са налице. Късмет!


11111111oo

icumblood