ENTHRALLMENT - "Immerse Into Bloody Bliss"

2008, Metal Age Productions

Никога не съм страдал от излишен патриотизъм, но винаги съм смятал,че България може да се похвали с някои групи на много високо ниво, които по нищо не отстъпват на колегите си от Западна Европа например. Въпреки почти пълната липса на елементарни условия за създаването и развитието на една екстремна банда, Enthrallment от Плевен са доказателството, че с много труд и още повече упоритост е възможно да свириш безкомпромисен дет метъл и да бъдеш забелязан и оценен, не само у нас, но и в чужбина.
   "Metal Age Productions" от Словакия (издаващи банди като испанските детметъл ветерани Avulsed и грайнд-екстремистите от Чехия Fleshless) са лейбълът, от който излиза вторият албум на Еnthrallment - "Immerse Into Bloody Bliss". В сравнение с дебюта от 2005 г. "Smashed Brain Collection", новите парчета са по-разнообразни и изпипани във всяко едно отношение. Албумът е записан в Плевен, а мастерирането на материала е осъществено в "Wimp Sound Studio" в Берлин. Крайният резултат определено е впечатляващ - всеки инструмент се чува чисто и ясно, а басът не потъва под общия звук, както се случва с много други екстремни издания напоследък. Качественото звучене, обаче, не е единственото достойнство на този албум. По отношение на музикалните идеи също има какво да се чуе. В "Immerse Into Bloody Bliss" присъства може би най-бавното парче, което групата някога е създавала - "Enthrallment". Тежко, със смазващи рифове и с текст, в който са вмъкнати заглавията на всички предишни издания на бандата: демото "The Scarlet Difference", ЕР-то "Burning Fields" и първия албум "Smashed Brain Collection". Останалите седем аудио издевателства са изградени от бясни грайнд-набивки, технични китари и бас и нечовешки ревове. Вокалите на Пламен са в състояние да доведат до умопомрачение всеки нещастен индивид, несвикнал на подобен род изпълнения. Особено впечатляващо е дълбокото грухтене в "Bonegrinder", "Female Hunting Precede The Feast", както и началото на самия албум, малко преди откриващата "Seeds of Insanity". С няколко думи - само за ценители! След гореспоменатата бавна месомелачка "Enthrallment" следва "хита" "Cane The Messiah With The Crook", чийто видеоклип беше въртян доста често в тв-предаването "Фрактура". Кървавият финал на диска настъпва с едноименното "Immerse Into Bloody Bliss", след което преживелите тази музикална касапница най-вероятно ще си пуснат албума отново. Аз поне така направих...
   Enthrallment предлагат най-доброто от банди като Suffocation и Deeds of Flesh, смесено в един убийствен албум. Дано оттук нататък да имат повече концертни изяви, особено извън България, както и подкрепата на стабилен лейбъл зад гърба си. "Immerse Into Bloody Bliss" е един от най-силните албуми излизали някога от българската ъндърграунд сцена и ако все още го нямате, не губете време! Единствената оценка, която този диск заслужава, е максималната!


1111111111

icumblood




 Други ревюта на ENTHRALLMENT