HATEBREED - "The Divinity Of Purpose"

2013, Nuclear Blast Records/Wizard

Пределно ясно е, че да си голямо име, да бъдеш група с огромно влияние върху сцена и публика, има своето отражение върху музиката, която правиш и издаваш. В много от случаите бандите биват подвеждани и обърквани от тези външни фактори, но пък американските хардкор пионери Hatebreed май много-много не се влияят от подобни неща и със седмия си студиен албум ясно показват това.

   Да, Hatebreed разбират какво означават за феновете си, за музиката и изобщо за цялата култура, която създадоха, развиха и оглавиха. Те са напълно наясно, че с всичко, което са постигнали и направили, носят голяма отговорност какво предоставят на почитателите си. Точно и затова "The Divinity of Purpose" звучи по начина, по който го чуваме. А именно - нищо, което да не сме очаквали от Hatebreed. Да, седмият студиен албум на американците може би е малко по-праволинеен, бърз и олдскул, в сравнение с предшествениците си. Но, така или иначе, това не са неща, които са несвойствени за групата, а като се прибавят и традиционно силните текстове и онези специфични метализирани нотки в цялостното хардкор звучене на бандата, можем да сме сигурни, че на "The Divinity of Purpose" e осигурено топло посрещане от феновете на квинтета от Кънектикът. Е, със сигурност албумът не може да се определи като разнообразен и изненадващ с нещо особено, но като че ли това е в плюс, защото щеше да бъде доста по-неприятно за всички, ако Hatebreed се опитваха да бъдат иноватори и търсещи експерименти музиканти точно в този период от кариерата си. Въпреки това, има голяма опасност страничният слушател да заклейми "The Divinity of Purpose" като посредствен и скучен и, може би, до голяма степен, ще е прав.

   Така че, ако сте фенове на Hatebreed - албумът няма да ви разочарова по никакъв начин. Ако пък досега не сте ги харесвали и не сте намирали музиката им за впечатляваща - не мислете и не се надявайте, че този диск ще промени това по какъвто и да е начин. "The Divinity of Purpose" е предназначен за фенове - тези, които знаят какво означават Hatebreed и изобщо не се интересуват какво мислят другите по въпроса.


111111xooo

Davidian




 Други ревюта на HATEBREED