25 години по-късно - "Maiden England" най-накрая и в София!

17 юни 2014, 04:50 ч. 1707 / 16 91
пред./следв.

   Безспорен факт е, че IRON MAIDEN са едни от най-любимите изпълнители на българската метъл аудитория. Но също така е и безспорен факт, че групата някак си все не успяваше да направи в родината ни онзи концерт, от който феновете да останат в по-голяма степен с положителни емоции. Първият опит това да се случи беше през 1995-а. И макар събитието да си заслужаваше, британците дойдоха у нас вместо с легендарния Bruce Dickinson, с Blaze Bayley. А и IRON MAIDEN в зала "Христо Ботев"?! Не, това не е сериозно. Втората инвазия на бандата в столицата ни така и не можа да се състои. Четири дена преди заветната дата, скокливият Janick Gers падна от сцената по време на концерт в Германия и последвалата контузия бе достатъчно основание за отмяната на три дати (говорим за "Brave New World Tour - 2000"), сред които и тази в София. Причините за не дотам добрите отзиви от гостуването на MAIDEN в България през 2007-а пък бяха комплексни. Мястото (развалината "Локомотив"), сцената (доста ниска за събитие от такъв мащаб), сетлист, в който попаднаха цели пет нови композиции, за сметка на утвърдени класики и рутинното изпълнение на групата. Пропускаме ли нещо? А, да! Още едно несъстояло се шоу на Bruce и компания – този път в Банкя, през 2011-а. Тогава феновете бойкотираха събитието заради неговата локация и цената на билетите и то "падна", поради слаби продажби. След всичко случило се дотук, IRON MAIDEN бяха длъжни да се реваншират на българските си фенове. Нещо, което в немалка степен се случи снощи, в столичната "Арена Армеец", където групата гостува по покана на "Sofia Music Enterprises".

   Не е тайна, че един от начините да видим някоя сравнително модерна метъл банда у нас е когато тя дойде като подгряваща на по-голяма и по-популярна група. Така в миналото сме гледали MONSTER MAGNET, DOWN, AS I LAY DYING и др., а в шестнадесетия ден на юни, в лето Господне 2014-о видяхме и GHOST – изпълнители, които едва ли ще видим друг път на родна земя. Шведите се явяват едно от най-любопитните и интересни явления на съвременната метъл сцена, към които открито декларират фенството си музиканти като James Hetfield, Phil Anselmo, Dave Grohl. Защо ли?

   Защото GHOST са зловещи. Но по седемдесетарски зловещи. Те са някъде там, където се пресичат мракът от текстовете на ранните BLACK SABBATH и MERCYFUL FATE от една страна, музикалните подходи на BLUE OYSTER CULT от друга и неприкритият реверанс към прогресива и психеделика от споменатия период от трета. Всички тези елементи се събират в звучене, което лавира по тънката граница между хеви метъла и поп музиката. Но когато добавим към горната формула и визуалното представяне, се получава настоящият ефект – едно непреодолимо очарование, което привлича зрителя и го кара да се чуди до къде точно се простира сериозността на лирическите послания и до колко всичко е просто част от шоуто.

   Петте безименни привидения и мистичния Papa Emeritus (с настоящата му втора инкарнация) започнаха своята проповед в чест на Лукавия около 19:40 ч. под кървавочервен фон и светлини, пушеци, мрак и въведението на "Year Zero":

Belial, Behemoth, Beelzebub…
Asmodeus, Satanas, Lucifer…

   Отпуснатото на шведите време беше едва 35 минути, което стигна само за седем парчета, разпределени между трите издания на групата. Оказа се, че на живо GHOST звучат по-твърдо от колкото в студийните си албуми и това в настоящият случай беше по-скоро предимство. Всички беквокали и хорови партии звучаха на запис, а фактът, че звукът беше чист (като изключим зоната непосредствено пред сцената) „спомагаше" да се усети леката несигурност на места в пеенето на Papa Emeritus II. Нищо чудно това да е една от причините наскоро от лагера на GHOST да заявят, че в близко бъдеще той ще бъде сменен. Поведението на тайнствения папа обаче беше спокойно и авторитетно – той дирижираше публиката, контактуваше с нея и я подканяше да го подкрепя на по-леките припеви. Хубаво беше, че зрителите реагираха адекватно на музиката, но остана впечатлението, че вероятно групата ще е най-добре да се гледа в малка зала, където най-пълно да се усети нейното въздействие. В настоящия случай, GHOST изпълниха своята роля на подгряващи на IRON MAIDEN повече от подобаващо.

Сетлист:
01. Yеar Zero
02. Con Clavi Con Dio
03. Prime Mover
04. Stand By Him
05. If You Havе Ghosts (Roky Erickson Cоver)
06. Ritual
07. Monstrance Clосk


   Едва ли има метъл фен от по-старото поколение у нас, който в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век да не е гледал или слушал (не на живо, разбира се) "Maiden England". Този концерт на IRON MAIDEN представяше както песни от актуалния им по онова време албум "7th Son of a 7th Son", така и едни от най-големите класики записани от групата в осемдесетарската декада. Тогава не сме си представяли, че някой ден ще видим (почти) същия концерт и в България, но ето, че около четвърт век по-късно, това се случи. През 2012-а MAIDEN започнаха своето "Maiden England World Tour", като сетлистът се концентрираше изцяло върху творчеството на групата в периода 1980 – 1988 г. Е, с изключение на една единствена песен. От подобен подбор вероятно недоволни може да са само онези ултраси на бандата, които за последните две години са гледали три-четири, че и повече концерта от турнето в чужбина и вече жадуват за нещо ново и различно. Болшинството от публиката в София обаче щеше да види това шоу за първи път. Всичко започна в 21:00 ч., когато от високоговорителите прозвуча "Doctor, Doctor" на UFO, а няколко минути по-късно зала "Арена Армеец" вече бе озарена от безброй светлини и ефектна пиротехника, даващи началото на "Moonchild". Веднага след нея IRON MAIDEN ни атакуваха с "Can I Play with Madness", по време на която в дъното на сцената видяхме и първото превъплъщение на талисмана на групата Eddie – засега, само на огромен плакат. Неуморимият Steve Harris не спираше да "стреля" с бас китарата си, докато Bruce Dickinson ни потапяше в историята от песента "The Prisoner". Вокалистът бе активно подпомаган от около 15-те хиляди зрители по време на изпълнението на "2 Minutes to Midnight", а китаристите Dave Murray, Adrian Smith и Janick Gers се стараеха да бъдат в непрекъснат контакт с публиката. И до голяма степен успяваха.

   След вихреното начало "Revelations" леко забави темпото. Само за кратко, разбира се, защото веднага след нея Dickinson започна да развява британското знаме, а множеството от хора пред него направо подлудя – "The Trooper"! Едва опомнили се от една от най-големите класики на бандата, феновете закрещяха в един глас: "It’s number is six hundred and sixty six!" Началото на "The Number of the Beast" бе съпроводено с огнени пламъци, стигащи почти до тавана на залата, а по време на цялата песен Bruce не спря да тича и да подканва зрителите да пеят. Подобно подканване на "Run to the Hills" нямаше – композицията бе изпята не само от Dickinson, но и от цялата публика. Тук вече видяхме и Eddie в пълния му блясък - чудовището обиколи сцената няколко пъти, преди отново да изчезне от погледите ни. За съжаление, единствената изпълнена песен от емблематичния за IRON MAIDEN албум "Somewhere in Time" беше "Wasted Years". В безспорен връх на вечерта пък се превърна десетминутният епос "7th Son of a 7th Son", който е един от многото примери, доказващи, че Steve Harris е истински музикален гений. Трябва също така да отбележим, че тук Bruce Dickinson пя много добре и представи тази великолепна творба на необходимото за целта ниво. Изключението, за което говорихме преди малко, се нарича "Fear of the Dark" – от всички песни, които чухме, само тази е създадена след 1988-а. Причината да бъде изпълнена е, че едва ли има много хора, които могат да си представят шоу на IRON MAIDEN без нея. Логичният завършек на основната част на концерта дойде с "Iron Maiden" – песен от едноименния дебютен албум на метъл класиците. Приятелят ни Eddie отново се появи на сцената, като този път той бе във вида, който помним от обложката на "7th Son of a 7th Son" – поредното великолепно творение на неговия "баща" Derek Riggs, който е и главният "виновник" за десетките превъплъщения на Eddie.

   Шум от летящи изтребители и част от една от най-известните речи на Уинстън Чърчил, произнесена пред британския парламент през 1940 г., дадоха началото на задължителния бис и "Aces High". Bruce Dickinson доста се постара да изпее както трябва едно от най-обичаните от почитателите на MAIDEN парчета и почти успя. Е, на високите тонове гласът му изпитваше затруднения, но пък групата и самият той успяха да компенсират този минус с цялостното представяне на песента. Публиката определено не желаеше да се разделя с любимците си и бе възнаградена с още две композиции – "The Evil That Men Do" и "Sanctuarу", по време на която Dickinson за последно разпя цялата зала, а слизайки от сцената, групата си взе довиждане с нас с песента от английската комедия "Monty Python" – "Always Look on the Bright Side of Life". Можем да кажем, че реваншът, който IRON MAIDEN ни дължаха, е даден.

   Някакви оплаквания? Бихме изневерили на себе си, ако все пак не помрънкаме за нещо. В конкретния случай това ще бъде озвучаването, от което със сигурност имаше още какво да се желае. Що се отнася до сетлиста, то, по думите на самата група, част от песните, които чухме снощи, няма да бъдат изпълнявани повече след края на това турне, а за други ще трябва да почакаме немалко време, докато отново намерят място в концертните изпълнения на "Девиците". Планира се следващата им световна обиколка да включва предимно или изцяло композиции, създадени след 1990-а. Вероятно ще последва и издаване на нов албум, който също ще трябва да бъде представян пред публиката. Така че, ако все пак сте от малцината, на които подборът на песните за "Maiden England Tour 2014" не е допаднал, Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers и Nicko McBrain със сигурност ще дадат реванш и на вас. Somewhere in time.

    Ето и пълен сетлист от концерта на IRON MAIDEN, състоял се на 16 юни 2014 г. в зала "Арена Армеец":

Intro 1: Doctor Dоctor (UFО song)
Intro 2: Rising Mercury

01. Mоonchild (1988)
02. Can I Play with Madness (1988)
03. The Prisoner (1982)
04. 2 Minutes to Midnight (1984)
05. Revelations (1983)
06. The Troоper (1983)
07. The Number of the Beast (1982)
08. Phantom of the Opera (1980)
09. Run to the Hills (1982)
10. Wasted Years (1986)
11. Seventh Son of a Seventh Son (1988)
12. Fear of the Dark (1992)
13. Iron Maiden (1980)
Бис:
14. Churchill's Speech / Aces High (1984)
15. The Evil That Men Do (1988)
16. Sanctuarу (1980)
Outro: Always Look on the Bright Side of Life (Eric Idle song)

Ози, Whiplash


   Вече може да разгледате близо 100 фотоса от шоуто, разделени в две галерии - снимки на GHOST и снимки на IRON MAIDEN.



Коментари   (91)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Хуго Гроциус 16.09.2014 17:06:50 отговори + 0 3
Как може да е страхотен концерт, за който всички казаха че има проблеми със звука . Озвучителите са си свършили работата на принципа колкото по голяма дандания толкова по добре. Гледах бандата от терена и трябва да ви кажа че бях на средата и нищо не виждах , дори и мониторите едвам смогнах да зърна което означава че някой тъпак беше построил сцената на височината на човешки ръст. Никога повече на концерт в Арена Армеец. Този който е озвучавал и аранжирал този концерт да иде на стаж в Каварна да види как се вади качествен звук и какво значи добри условия за феновете нищо че е на селски стадион. А пичовете с килимявките в началото да не бяха излизали ич. Гледах Мейдън в Букурещ предната година на площада на конституцията е това беше удоволствие в Армеец освен че станахме като балерина да стоим на пръсти 2 часа, драйфня в кенефите , 20 минути точат пяна от драфтовете за бира, хората умряха жадни. В София трудно стават добри концерти -Депеш или Айросмит на Илиянци или Армеец дето звукът се превръща на пръдня в тенджера. Единствено диси направиха нещо световно въпреки условията Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Messi 24.06.2014 15:52:33 отговори + 0 0
Време беше и аз да понапиша нещичко!Концерта не го усетих как мина,като нито веднъж не отидох за бира или до WC-то!`Айде догодина пак,дай Боже! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ddddd 23.06.2014 09:32:02 отговори + 0 0
Концертът беше върха. Само дето отпадна любимата ми песен Wratchild. Но пък съм я виждал "в оригинал" като бях на Пол Диано. А на Revelations в началото наистина се объркаха, някой от китаристите не преброи отмерването на Нико и започна един такт по-рано. На следващия се синхронизираха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Headbang_Bastard 22.06.2014 17:22:02 отговори + 0 0
jovani
12.07.:iron maiden,SYSTEM OF A DOWN,accept and more

Моля се да имаш някви сили като на баба Ванга!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jovani 21.06.2014 18:56:23 отговори + 0 0
Концерта беше супер!Сетлиста също само дето липсваше wratchild ама и без нея минахме.Да се надяваме,че следващото издание на sofia rocks да бъде по-читаво и да видим maiden на него.Другата година пак са на турне и да се надяваме да дойдат и на феста.Ще преиздадат raising hell и ще свирят само песни от 90-те.Аз ако бях на мястото на BEC така щеше да изглежда феста:

10.07.:motley crue,slayer,anthrax and more
11.07.:metallica,motorhead,mastodon and more
12.07.:iron maiden,system of the down,accept and more

П.С. Помнете,че не живеем в идеален свят
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Opethio 19.06.2014 20:57:07 отговори + 0 0
Да почнем от началото...

Бях там в 12:00 и си седнах за по биричка пред оградата. Изведнъж някой реши,че трябва да премести входа за ТЕРЕН 1 и трябваше да се стоим прави 4 часа. По всички закони на природата заваля дъждец и не бяхме допуснати до козирката защото трябва да стоим до лентичката. Евала за солидарността на двамата гардове които си останаха при нас на пост. Другите 10 могат да ми.....както и да е. Поне фен клуба остана сух и влезе по раничко...ЧЕСТИТО! Лентичката се скъса но не където трябваче и сурия народ се изсипа от всякъде...до тук с лошата част,като изключим че не видях мърчан и бутилки TROOPER. Няма да се повтарям с другите постове относно концерта,само ще кажа че GHOST заслужаха по-умна публика. Респект към групата и дори с не толкова добрия си саунд определено ми харесаха и забиха страшно,влизайки перфектно в ролята си на "подгряваща" банда. IRON MAIDEN са ГИГАНТИ! Благодарство за невероятния концерт,който ни дължиха за тези години. Отдавна не съм бил на толкова размазващ концерт,в които не само дивея някъде там,а се чувствах част от шоуто наречено MAIDEN ENGLAND. Невероятна атмосера,а контакта с публиката беше феноменален. Организаторите предоставиха шоуто,НО всичко извън залата беше под нулата. Благодаря!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Диана 19.06.2014 17:44:14 отговори + 0 0
Автора се повтаря - репортажа му е същия като за концерта на Мейдън в Белград. Писна ни да четеме едни и същи глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мейдън 19.06.2014 16:40:36 отговори + 0 0
Концерта беше хубав, но не съм съгласен с оценката на предишния стадион - тогава концерта беше на сходно ниво. Разбира се специалните ефекти не могат да се сравняват - защото в зала се получават доста повече. Това е и причината групата изрично да поиска концерта да е в зала.
Колкото до музиката - при предишното посещение групата промотираше нов албум - нормално е да има песни от него. Лично мое мнение, е че концертите, където стари групи свирят само стари песни - не са много добри, аз предпочитам винаги да има и нови неща... иначе е все едно самите артисти да признаят, колко по-добри са били преди време...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кольо 19.06.2014 16:33:40 отговори + 0 0
И аз не можах да си взема билет последната седмица, явно бяха кът. Предполагам в залата е било пълно. Но не видях оплаквания в форума, че е било прекалено пълно. Аз съм също с две ръце за стадион, особено ако има повечко като мен желаещи, които не са успели да гледат концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bruce TheGreat 19.06.2014 10:13:48 отговори + 0 0
Не е прецедент Maiden да направят концерт в зала.

Преди години ги гледах в Oslo Spektrum, заради големия интерес концертите бяха в два поредни дни... точно през месец юни. Това, което ми направи впечатление беше стриктния контрол от страна на гардовете... всички front stage стояхме задължително седнали, час поне преди концерта, за да има контрол. Бира не се продаваше, водата се раздаваше, както и задължителните тапи за уши. Няма публика като норвежците, аз бях най-отпред от натискането ръцете ми бяха сини до лактите ... не преувеличавам. А хората, на които им прилошаваше ги подавахме на гардовете. Такъв натиск никога на никой концерт не съм виждала в Бг.
Относно саунда ... ами не може да отидеш front stage и да очакваш да снимаш на Брус-а пломбите в устата ( образно казано :-))) ) и същевременно прекрасна картина... баса и касата ти спират сърцето ... ))
Аз бях щастлива да видя бандата на живо, защото по онова време си беше мираж да дойдат в България с Bruce Dickinson конкретно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


krez 18.06.2014 19:46:59 отговори + 0 0
Екстра беше концерта, кеф цена нема. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

степчо 18.06.2014 17:24:18 отговори + 0 0
наистина една от любимите ми песни на iron maiden revelations рядко я свирят като че ли съжалявам че не успях да си взема билет. но както гледам коментари по-долу концерта щеше да е по-добре да е на стадион и щях да взема билет без проблеми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 18.06.2014 15:13:29 отговори + 0 0
До: reader - 2014-06-18 13:16:45

Позволявам си да го изкоментирам, защото ги загледах и аз.:

Проблемът с гръцките фенове, е че са гръцки, ако ме разбираш. Ако ти е по силите, прости им да ти е мирна главата. Някои маймунджулъци са си им трайна национална характеристика и не ще могат да се преборят с тях.
Между другото преди 2-3 века, във френския двор, когато се е кажело за някого, че е "грък", това е било кодово название за педераст ( в лошия смисъл ).


Освен това съм абсолютно съгласен с теб, че Revelations беше един от гвоздеите на вечерта. Аз също съм изключително доволен от концерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bajdmityr 18.06.2014 14:16:27 отговори + 0 0
Малко коментар върху думите на организаторите, че Maiden правят турне на закрито. Струва ми се че в Белград свирят на открито, пък и видях в програмата им че участват в фестивали, които едва ли са indoor. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 18.06.2014 13:56:58 отговори + 0 0
Счупихме се, няма кво.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


reader 18.06.2014 13:16:45 отговори + 0 0
Концертът беше много добре, много съм доволна :-) Наистина няма как всички да са доволни, но в крайна сметка всеки сам си решава къде да ходи и какво да слуша. За разлика от предния път на стадиона, този път успявах да видя добре какво се случва на сцената :-) Интересно, за мен лично хайлайтът на вечерта стана Revelations, въпреки присъствието на 7-th son в сета.
А гръцките фенове ми направиха много лошо впечатление като поведение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 18.06.2014 10:17:52 отговори + 0 0
Велики, неповторими, гиганти - това са Мейдън! Независимо от проблемите със саунда за немалко хора, никой не може да отрече взаимните чувства между групата и нас, българските фенове! Те се раздадоха за нас докрай, а ние им отвърнахме със същото. На толкова много песни направо не оставихме Брус да пее. От стотици концертни изпълнения, които съм слушал, никога не е оставял публиката така да пее Wasted Years например...
След този концерт съм още по-вдъхновен, на следващото турне ще ходя пак да ги гледам, когато дойдат малко по-близо до нас, но все пак се надявам, че доказахме, че България обича Мейдън и че не трябва да ни пропускат при следващите турнета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 18.06.2014 07:57:55 отговори + 0 0
@123 ... Аз имам телефон за 1000лв, но не снимам. След 1-2 пъти, когато го правех, установих че аз не гледам нито видеото, нито снимките, които съм правил. Защо да си отнемам от у-вието да гледам концерта на живо? Повече хора трябва да осъзнаят това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xxx 18.06.2014 02:16:31 отговори + 0 0
Дайте някоя снимка тия дето сте снимали, за вас ли си държите размазаните петна? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Invader 17.06.2014 23:58:29 отговори + 1 0
Да, звукът никак не беше на необходимито ниво. Да, издразни ме леко факта, че ми взеха бутилката с вода на входа, щото било забранено да се внасят бутилки и по думите на служителите, вътре щели сме да пием вода от чаши!? А вътре ми продадоха... БУТИЛКА от 500 мл за 2 лева
Но... всичките тези и останали етническ-малцинствени номера нямат никакво значение в случая. Когато по една или друга причина чакаш любимата си група с години, нищо не може да ти развали вечерта. Изкъртиха си врата, останах без гласи вече спокойно мога спя. Страхотно шоу от страна на групата, страхотно изпълнение. На този свят наистина има само два вида групи - Iron Maiden и всички останали!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Трите топки 17.06.2014 22:47:56 отговори + 1 0
Към 123
Като си гъзар,допри си гъза до топките ми.
Ще му се зарадват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

123 17.06.2014 22:26:38 отговори + 0 0
Олигофрен, ама и гъзар! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaa 17.06.2014 22:09:10 отговори + 1 0
123 - 2014-06-17 20:26:04
Живеем в 21 век и е напълно нормално хората да снимат, а това че някой не може да си позволи телефон за 1000лв. си е негов проблем.
----
Ти си олигофрен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вешинатс 17.06.2014 21:56:09 отговори + 0 0
Станишев - 2014-06-17 21:29:12
мн беше тъпо че нямаше еднодневни билети
--------------
Така е... И не свириха Смоука!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станишев 17.06.2014 21:29:12 отговори + 0 0
мн беше тъпо че нямаше еднодневни билети Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Popa 17.06.2014 21:11:44 отговори + 0 0
И какво излиза то, по 6 лева на песен ли Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

горски ягоди 17.06.2014 21:03:31 отговори + 0 0
Здравко
x10
Само като си помисля, колко хора Никога няма да видят това. Бъдете реалисти, никога няма как да са доволни всички, ама толкоз мрънкане и хейт, аре няма нужда...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

123 17.06.2014 20:26:04 отговори + 0 0
Живеем в 21 век и е напълно нормално хората да снимат, а това че някой не може да си позволи телефон за 1000лв. си е негов проблем. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Здравко 17.06.2014 20:02:39 отговори + 0 0
Когато изпеете песните на Мейдън, които са с такива сложни текстове и то в такива високи октави, тогава ще ми говорите че Брус е лош вокал. А не като някои други групи, където се пее само love, love, love-baby, baby, baby.
Само като си помисля какви големи имена са и направо настръхвам как да не им отдадеш респект за това което са и продължават да бъдат.
Неразбирам хората които могат да избират(това не е по времето на соца)на какъв концерт да отидат и пак след това да мрънкат.
Поздравявам всички които са си изкарали приятно и Ги очакваме отново пък било то и на поляната. Аз даже щях да отида и при конюшните да ги слушам.
И вярно, тези с телефоните и мен дразнят. За това ли са си накупили телефони за по 1000лв. за да 'праскат' във фейсбука къде са се изпикали и изсрали.
Хора спрете с това консуматорско мислене и малко повече се замисляйте и наслаждавайте на такива събития като вчерашното.
Пак Ви поздравявам, че се доказахме като публика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Брус 17.06.2014 19:31:14 отговори + 0 0
Гошо, концерта беше супер като заряд, като пеене на Дикинсън и меко казано ужасен като озвучаване!
Това ми е 11-ти концерт на тази група и повярвай ми другите 10 са на светлинни години като озвучаване в сравнение с това снощи!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гошо 17.06.2014 18:18:09 отговори + 0 0
Всеки го боли и сърби за нещо.Концерта си беше супер мрънкалници.Гадното беше от гъзовете дето пушеха вътре,толкова не могат да изтраят 2 часа без цигари или да излязат навън,този път бяха осигурили място за пушене и беше много удобно аз си пуших там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1234 17.06.2014 18:14:44 отговори + 0 0
Беше чудесен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stevemurray 17.06.2014 17:39:29 отговори + 0 0
@Ядосан фен.

Тези бяха гърци. Без повече коментар.
Само следващия път, като ходя до Гърция да гледам Мейдън, със сигурност ще си нося българското знаме, по възможност по-голямо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Един от многото 17.06.2014 17:28:49 отговори + 0 0
Ghost заслужаваха повече от публиката,жалко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 17.06.2014 16:04:25 отговори + 0 0
Еййй, страшни киселяци сте всички
Концертът беше велик! Изобщо не ми дреме за рядката бира и малоумниците с телефони.
Забавлявах се на Ghost и се изкефих на Maiden Не ми трябва повече
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Bruce 17.06.2014 15:55:51 отговори + 0 0
'ми кЪт ви дразне Брус-а, к'во пишете тука??? На село при жабите!!! Там ви е мястото! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ядосан фен. 17.06.2014 15:19:08 отговори + 0 0
Аз бях фронт и искам да кажа, че звука беше горе доло добре, но имаше хора които видимо бяха пияни до козирката, надрусани и какво ли още не.Извинявайте, но това ми развали настроението за концерта.Някаква тълпа от 7-10 човека мисля, че бяха само мъже от лявата страна на сцената се засилиха и минаха през всички само и само да са малко по отпред....и какво като бяхте 3 метра по в страни?Като толкова искате да се въргаляте и да се биете мястото ви е на друг стил метал концерт.Имаше и един пич с дълга коса стил 80-те и с слънчеви очила от групичката на тиа дето се набутаха, само братленце някъде да те видя аз или някой който беше до мен, жална ти майка (: Това е от мен ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fan 17.06.2014 15:06:25 отговори + 0 0
Репортажа е обективен и добър, но фотографа...кога ще почнете да снимате освен близки кадри на ръце и усти и на самата публика?!
Вижте тук, дори меинстрийм медия има такива снимки:
dnevnik.bg/bigpicture/2014/06/17/2324953_koncertut_na_iron_maiden_podgriavan_ot_ghost/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

За звука 17.06.2014 14:49:18 отговори + 0 0
Ако не бяха заминали повечето им фенове за Белград, сигурно щеше да се намери някой да ви обясни, че СМЕ нямат вина за този звук. Феновете им официалния фен-клуб недоволстват от 2012-та насам за липсата на китари при звука на оградата. И аз снощи го усетих за пореден път, но бях подготвен. Първо, че са сменили озвучителя и второ, че мониторите на сцената вече са друга схема. Последно имаха як звук на ограта през 2010-2011, когато леко ни се разминаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

разочарован,но не от груп 17.06.2014 13:41:36 отговори + 0 0
Метъл концерт без китари...яката работа,как можаха да се осерат така,SME са за разстрел!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Любо 17.06.2014 13:32:46 отговори + 0 0
Чичаци ) През 85, 86 ,87г когато си купувахме странички от Metal Hammer по 5лв парчето , изглеждаха много по-добре ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 17.06.2014 13:29:59 отговори + 0 0
@Забележка: в Турция по-това време направиха за 25милиона евро 25000 хилядна зала с подземни гаражи.

То и Армееца, като сложиш 75 милиона за корупция, остават 25 милиона реални разходи.

Абе като чета, повечето коментари са на разочаровани хора.Ghost предполагах, че няма да се харесат на феновете на Мейдън, но си мислех че откъм звук няма да е чак толкова зле, като в зората на демокрацията.
Хората се развиват, ние си тъпчем на едно място.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Леа 17.06.2014 13:23:13 отговори + 0 0
Май ще се окаже, че залата с най-добра акустика е най-старата - Универсиада!!! Става въпрос за метъл концерти (отпадат НДК и зала България). Много добре разбирам какво сте преживели (тези които са били в участъци с кофти акустика), аз съм излизала от концерти плачеща от яд и разочарование. Това е и причината още да се колебая да си купя билет за Dream Theater, там ще е още по-зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Минчо Празников 17.06.2014 13:21:44 отговори + 0 0
Относно вокалните умения, без да се явявам адвокат на никого, смея да твърдя че за мен прехваленото пеене на Брус Дикенсън е едно надуване, като настъпена жаба.
___________________________________________
Смея да твърдя,че настъпената жаба кряка далеч по- добре от жалките вокали на този скокльо- гусин Бруса,но по големият проблем е,че са им малко китарите...ако добавят още една-две,стават перфектната група!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оззел 17.06.2014 13:16:38 отговори + 0 0
100 милиона за зала Армеец и накрая получаваме 12000 зала метална кутика без акустика, и без подземен паркинг.

Забележка: в Турция по-това време направиха за 25милиона евро 25000 хилядна зала с подземни гаражи.
Без коментар.

За концерта:
Звука беше много много зле (Армеец = Христо Ботев).
Като добавим и че Брус е позагубил гласа си, а и се разходи из някои песни с ла-ла и т.н. вие си го знаете.

Устанах с усещането от концерта: пичове ние тука сме си дошли да си вземем едни парички и ако може не ни занимавайте много-много.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Moonchild 17.06.2014 13:06:34 отговори + 0 0
@ Stewie Griffin - 2014-06-17 12:30:04

"Мозъко" , укроти си страстите христови!
Много се палиш, отиди на концерт на Лепа Брена и ще си доволен, какво толкова..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 17.06.2014 12:42:17 отговори + 0 0
Преди време бях чел, че Стив Харис обира 70% от приходите на групата.Може би затова се е чувал само бас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 17.06.2014 12:30:04 отговори + 0 0
@Moonchild - 2014-06-17 12:11:17
"А иначе не се изненадвам, че всички в България са саунд инженери и разбират на 100% от метъл озвучаване."


За да установиш, че едно месо е развалено, съвсем не е необходимо да си ветеринатен технолог, мозъко.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Съдба 17.06.2014 12:27:51 отговори + 0 0
За съжаление не бях на концерта поради контузи и доста съжалявам. На прекаралите страхотно- само така.
Исках просто да се повторя от един мой коментар за друг концерт- участвах в изграждането на залата и на тестовете на системите и още тогава се разбра че там не е за рок концерти.Само организаторите ни не разбраха че това е спортна зала а не стадион. Бил съм там на няколко концерта и винаги съм бил преебан долу пред сцената. Така че някой който нарича недоволните от саунда "разбирачи" да си трае защото хората са прави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Moonchild 17.06.2014 12:11:17 отговори + 0 0
За мен този концерт беше в пъти по-як от предния през 2007-ма година! А иначе не се изненадвам, че всички в България са саунд инженери и разбират на 100% от метъл озвучаване! Точно и заради това концертите на родните групи са под всяка критика откъм звук.Жалко е, защото имаме талантливи банди! Но едно е да правиш метъл концерт, друго е да правиш чалгия и не знам какви още циганийки!
Аз съм фен и от фенщина се радвам, че видях любимата си група отново в България! Бях пред сцената ,точно по средата и звука си беше превъзходен! Нормално е не навсякъде да е такъв...
Научете се да се забавлявате, а не да се оплаквате . За останалата негативна емоция потърсете Шишо Бакшишо!

P.S. Понеже мернах някакъв коментар за бирата...Откога теностите се измерват в грамове, а не в милилитри???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дядо ви поп 17.06.2014 11:48:16 отговори + 0 0
погребвам тази група....Амин! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 17.06.2014 11:35:05 отговори + 0 0
До: mmm - 2014-06-17 11:27:32

Изкарах си супер, назад се чуваше идеално, пропуснах да кажа, че дори и Ghost се чуваха много ясно, като беше възможно да се различат двете китари, баса, клавирът се чуваше добре - всичко беше ок. Не иронизирам ситуацията, наистина беше добре.

Аз затова писах, защото чак се изненадах като чух, че толкова хора са останали неудовлетворени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Harris 17.06.2014 11:28:01 отговори + 0 0
До колкото разбирам,от различни хора и мнения вече,които съм взел,звукът беше ужасен фронтално срещу сцената,защото там не работиха соловите колони,а само басите,барабаните и вокала,а това мисля,че си е грешка на нашата фирма,Joker media мисля,че бяха за този концерт,а не озвучителя на Мейдън... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mmm 17.06.2014 11:27:32 отговори + 0 0
@popfolk_headbanger - 2014-06-17 11:17:30

Радвам се, че си прекарал добре. Ние бяхме точно пред сцената и там единствено се чуваше размазан шум. Никакви китари, никакъв бас, никакви микрофони - просто шум. Повечето от песните бяха напълно неразличими. Само някакви девиации в бученето.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stand by him 17.06.2014 11:22:40 отговори + 0 1
На Мейдън пак криво ляво го пооправиха,взеха да се чуват малко китарите,а на Ghost беше нещо ужасно,drum and bass show,вокала абсолютно не се чуваше,не знам защо така направиха,все едно колоните пред фронта не работиха даже,ако не го бяха пооправили малко за Мейдън щях да се откажа от мястото си напред и да ходя да търся място,където да се чува по-добре,но слава богу,поне малко се пооправиха нещата.Мейдън бяха велики,и то много велики,усетиха колко много ги обичаме всички и се раздадоха на макс,въпреки звука хората се забавляваха много,а това е най-важното!!!Страхотен концерт от страна на групата,но и ужасно свършена работа от страна на звукоинженерите!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Iron Fan 17.06.2014 11:22:37 отговори + 0 0
Следващият път ако някой извади телефон или таблет, за да снима и филмира пред очите ми, няма да се размине само със настойчива забележка, а ще си търси тъпото устройство някъде при барабаните на сцената... Олигофрени, по-важно ли е да правите некачествени снимки и да се тагвате у Facebook отколкото да гледате и да се кефите на концерт!

За самия концерт - велики Iron Maiden. Велики... Нищо повече не мога да кажа.
За организаторите - Спрете да ебавате хората с тази гадна зала - прецаквате изпълненията на групите и разваляте удоволствието на хората!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 17.06.2014 11:17:30 отговори + 0 0
Вижте сега, не знам къде точно в залата сте били снощи, та се оплаквате от звука, но само ще ви кажа, че аз бях на най-високия балкон вдясно от сцената. И тъй като бях в задната част на залата, сцената се оказа доста далеч от мен. Истината е, че се чуваше перфектно. А както бях и нависоко, виждах абсолютно всичко, даже и Нико. Отново казвам - не знам къде точно сте били, може и да имате основание да сте недоволни от звука и видимостта, но горе на трибуните, повтарям, всичко беше повече от добре.


Друго нещо - споровете около сета са напълно излишни, какво е трябвало да изпеят, и какво не - също е кретенска дискусия. Ако попиташ милион фенове на Мейдън, ще получиш милион варианти на "перфектен" сетлист. Всеки си има собствена визия.

Според мен концертът беше супер.

PS: Казвам го без грам ирония - някой път ми дожалява за Janick Gers ! Имам чувството, че младините му минаха в това да подхвърля китарата, да я върти, да я подмята, да се прави на шут, в очакване на "да дойде неговия час" в Мейдън. Възможно е и да не съм прав, но на това ми прилича.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Еди 17.06.2014 11:15:29 отговори + 0 0
Мейдън си водят собствен озвучител както всички големи групи - разбирачи такива. Никой от българска страна не е виновен за звука. Аз бях най-горе на трибуните точно срещу сцената и звукът беше що годе добре - викахме и се кефихме и беше супер яко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 17.06.2014 11:15:12 отговори + 0 0
Пичове, повече в "Армеец" на рок-концерт никога! Винаги ще е такава отврат със звука. За поп става, но там е друга работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анн 17.06.2014 11:05:11 отговори + 0 0
Звукът беше ужасен. Групата се представи добре, но звукът в залата беше критично зле.

Добре че хората по принцип обичат Мейдън, и успяха да им се радват въпреки всичко.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Bruce TheGreat 17.06.2014 11:01:15 отговори + 0 0
@}:-( ... Айде, марш в чалгарницата...!!! Да ти пеят като "НЕнастъпена жаба"...
Ей, много проСТ народ има в Бг...най-гадното, че си го показват...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 17.06.2014 10:59:07 отговори + 0 0
Най-отвратителния звук, който някога съм чувал на рок-концерт. Жега и задух. Към групата - без забележки. Те си свършиха работата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лачирейс Кучев 17.06.2014 10:56:54 отговори + 0 0
}:-(, ти си типичният пример за български псевдоинтелектуалец (имаш ли шалче, което носиш и при 30 градуса жега навън?). Даже не знаеш, че е ДикИнсън, не ходиш да се смесваш с плебса на подобни концерти, но ги коментираш, над нещата си, говориш за "изкуство", разбираш ги работите, генерализираш и пишеш с дълги и никому ненужни клишета. Дървен философ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 17.06.2014 10:55:08 отговори + 0 1
@}:-( - 2014-06-17 10:42:34

Аха, разбрах! За това, че чувам фалшивото пеене на вокалиста на Ghost, са виновни Турското робство и комунизма.
Вързва се перфектно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fuckin` Hater 17.06.2014 10:52:28 отговори + 0 0
Организаторите да мрът! Тия от Арена Армеец и те! Не е възможно група от ранга на Мейдън (при това само с 4 кирати) да звучат като дрисня! Е, разбира се, ако концерта се провежда в такава проста заличка като Армеец, сигурно е!!! Нещастници сте пълни вие от СМЕ. Мноого ще съм любопитен как ще реагирате, ако 15 000 фена биха искали да им бъде върната сумата, срещу която са си закупили билетите. Аз лично дадох 60 кинта, за да гледам Мейдън, не да ви натъпча и без това затлъстялите бузи, задници, кореми, джобове и квото друго там имате. Пак повтарям: Майната Ви, алчници! Да си отнесете кинтите в гроба дано!

П.П. Big Bad Cat - 2014-06-17 09:29:02
"Ми концерта беше мнооого добър, НО озвучаването беше много зле. Особено в началото. " Абе пич, ти майтапиш ли се!?!?!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


}:-( 17.06.2014 10:48:10 отговори + 1 0
@Stewie Griffin

Аз не съм бил глух, просто защото не отидох да дам 140 лева за 37 минути, при това в обкръжението на хора със коренно различни музикални предпочитания.

Относно вокалните умения, без да се явявам адвокат на никого, смея да твърдя че за мен прехваленото пеене на Брус Дикенсън е едно надуване, като настъпена жаба.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бойко 17.06.2014 10:47:59 отговори + 0 0
"К.К. - 2014-06-17 10:25:28
Досега не съм попадал на подобна информация."

Официално не е обявявано, но самите музиканти от групата са споменавали за такова нещо в различни интервюта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 17.06.2014 10:42:34 отговори + 0 0
Затвореното общество от посетители на един рок концерт в дадена страна, може да се разглежда, като представителна извадка от обществото в тази държава.
Процентното съотношение интелекти/идиоти, отговаря с изненадваща параленост на състоянието на цялото общество.

Та затова вътре се е пушело, организаторите са спестили на хората някои екстри, като чист въздух и нормална температура, хора с билети за други зони са се пробвали и са пускани да се местят и т.н.

По същата причина и група Ghost е останала недооценена, защото нейното изкуство е било прието от ограничените възприятия на масите, като кич.

Това е нашето общество, а хапливите коментари, обиди и спорове, които се пишат и предстоят, са показателни за липсата на онази сплотеност, благодарения на чиято липса фесовете са ни клатили 500 години, после Руснаците, а сега и Американците.

Толкова е просто всичко, стига човек да желае да се замисли.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Гроздан 17.06.2014 10:42:15 отговори + 0 0
Най-тъпия концерт, на който не съм бил! Добре, че не отидох! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 17.06.2014 10:32:27 отговори + 1 0
@ }:-( - 2014-06-17 10:26:58

Всъщност трябва да си именно глух, за да не чуваш колко фалшиво пее тоя от Ghost.
Ако "по-музикантски" означава да пееш фалшиво и неритмично, значи се съгласявам. Да, Ghost са бая музикантски.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asdaasdsad 17.06.2014 10:27:38 отговори + 0 0
Организация на ултра слабо ниво:

1. бирата пикня за 3лв - по-малко от 400 грама чаши!
2. На трибуните се появиха някакви с билети от другаде (може би от сцената долу или без билет) и се тупнаха на стълбите пречейки на хората, които са си платили местата да виждат!
3. Пак се пушеше от разни псевдо рокаджии, които са си абсолютни чалгари

Звук - много зле.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 17.06.2014 10:26:58 отговори + 0 0
Музиката на Ghost е по-идейната, по-музикантската и по-интелигентната група от двете.
Който е останал глух за изпълненията им и е гледал само циркаджийските простотии - така му се пада!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

К.К. 17.06.2014 10:25:28 отговори + 0 0
"Планира се следващата световна обиколка на групата да включва предимно или изцяло композиции, създадени след 1990-а."
Отдавна се надявам на такова турне, откъде обаче сте разбрали, че се "планира"? Досега не съм попадал на подобна информация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stevemurray 17.06.2014 10:24:29 отговори + 0 0
aaa
Браво!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaa 17.06.2014 10:14:54 отговори + 0 0
Всички които снимат с гадните си телефончета, таблетчета и фотоапаратчета заслужават разстрел. Едно време ходехме на концерти за да гледаме групата на живо а не на 4 инчово екранче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Lazy Day 17.06.2014 10:04:15 отговори + 0 0
Аз - доволен! Концерта беше супер, но повече в тая "Армеец" - тц.За втори път съм там и се убедих, че има някакъв сериозен проблем с акустика ли, с озвучаване ли, не знам, но наистина проблемите в това отношение, крадат яко от насладата на феновете. За сравнение, във Фестивална нещата според мен, са далеч по-различни в положителен аспект. Казвам пак - според мен! Иначе аз бях на третото ниво в сектор "с", видимостта беше добра, но имаше момент в който разни хора накацаха върху парапета и сериозно ограничаваха същата на седящите. Трябваше охраната да ги въдворява, за което получиха голямо БРАВО и изобщо, тук е мястото да спомена, че нямам грам забележка към организаторите. Може би, защото за първи път гледам Мейдън на живо, всички останали проблемчета ми се виждат незначителни подробности. Изживяването си струваше, въпреки всичко! А, и тези момчета от подгряващаща група си заслужиха внимание... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mentolka 17.06.2014 09:50:02 отговори + 0 0
Три пъти съм била на концерт в Арена Армеец и озвучаването отново беше отвратително, а и жегата беше непоносима. Иначе и сет листа и изпълненията и настроението бяха супер. Пред нас беше Денис от Ахат с някаква 20г. видимо отегчена кифла и се държеше като пъпчив тийнейджър. Не се кефеше а се опитваше да пунтира Брус и да играе ръченица. )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Харис 17.06.2014 09:45:58 отговори + 0 0
Аааааааа, ще ме извинявате! Бях отстрани на трибуните и звукът не беше добър, но не беше и трагедия. Пред сцената може и да не са се чували сола и китари, но аз на трибуните си ги чувах ясно. И Брусчо се чуваше сравнително добре. Явно пред сцената е било някаква гмеж, но при всички случаи не навсякъде е било така.
Иначе концертът си беше екстра - групата се раздаде, само класики, чудовища, цирк. Доволен съм!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leper Messiah 17.06.2014 09:43:15 отговори + 0 0
Присъединявам се към всеобщото мнение. "Концертната ни зала" просто не става за метъл концерти. Озвучаването беше крайно разочароващо. Вентилацията беше кошмарна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 17.06.2014 09:32:28 отговори + 1 0
За мен е абсолютно необяснимо как 15 000 човека могат неистово да се радват на такъв отвратителен звук. Изглежда критериите на средностатистическия метъл фен в това отношение са нулеви. Важното е нещо там да бучи.
Това не беше звук, а някакъв размазан и притъпен шум, в който едва се долавят елементи от парчетата.

А това нещо Ghost е едно от най-жалките неща, които съм виждал. Чак ми стана тъжно, че има хора, които се кефят на подобни фалшиви и слабоумни клоунади.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


autist 17.06.2014 09:30:14 отговори + 0 0
Съжалявам, че изпуснах почти всичко от Ghost! Това, което последва, беше само за die hard феновете - не съм от тях. Може би ще ида на следващия им концерт, дано звучи по-съвременно. Някои неща се превръщат в класика с времето - за други се оказва, че отдавна им е минало времето... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Big Bad Cat 17.06.2014 09:29:02 отговори + 0 0
Ми концерта беше мнооого добър, НО озвучаването беше много зле. Особено в началото. После го пооправиха, но първите 4-5 песни нищо не се разбираше. Организацията този път не беше толкова лоша, но вентилацията не беше достатъчна. Лично аз щях да се разтопя от жега и задух. Maiden обаче изкъртиха всичко. Чичко Брус размазва както обикновено и гласа му не е заминал още (за разлика от много други). Абе аз поне съм доволен, за звука ясно е, че не беше добър, ама грешката може и да е в Maiden. Един саунд чек не чух в началото, така чеееее.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

климбо 17.06.2014 09:28:32 отговори + 0 0
На стадион Локомотив беше по-яко и се чуваше значително по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чучулин 17.06.2014 09:14:36 отговори + 0 0
В Арена Армеец само чалга концерти да си организират вече. Озвучаването отпред липсваше напълно. Нормално е на рок концерт да искаш да чуеш някоя китара. В случая се чуваше единствено бас, барабани и вокали. Към организаторите от СМЕ: Е за тва ше ви бойкотират феновете, щото сте лакоми дебелаци и ви мързи да направите саунд чек...Горан Брегович звучеше по-добре, идиоти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

много недоволен фен 17.06.2014 09:13:46 отговори + 0 0
Трагична лайв група !!! Японския химн е по-добре синхронизиран. Жалко за хубавите студийни албуми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хаха 17.06.2014 08:58:28 отговори + 0 0
кофти озвучаване....тая армеец не е за такива метъл концерти.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недоволен фен 17.06.2014 08:03:29 отговори + 0 1
ако някой ме е разбрал погрешно, нямам нищо против сет-листа, даже си е доста добър, имам предвид, че се превъзнася нещо, което аз лично съм гледал на видеокасета още през 1989 г., като нещо нечувано и невиждано. А относно гъчканица и цени,просто нямам коментар... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 17.06.2014 07:54:22 отговори + 0 0
Беше супер! Единствено ме е яд, че изсвириха 1 песен по-малко в сравнение с концертите от турнето до сега, но ще го преживея някак UP THE IRONS! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deckoff 17.06.2014 07:32:43 отговори + 0 0
@недоволен фен -???
Сетлиста е такъв от 2г насам, както казват в статията. Картка проверка в нета щеше да ти покаже актуалния сетлист. Maiden имат ОГРОМНО количество песни, които няма как да изпълнят за 2 часа всичко, (че дори и за 6)от тук практиката да се редува едно ретроспективно с едно турне с "по-нови" песни. Ако искаш да видиш нещо специално, отиваш на съответното турне. Аз лично ходя на техен концерт почти всяка година, и за мен това е мотивацията, да видя неща, които са излизали в годините, които съм бил на 10(както в случая)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър 17.06.2014 07:27:51 отговори + 1 0
"недоволен фен - 2014-06-17 07:09:18
защото от някоЙ места"

Освен недоволен, си и напълно неграмотен.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


недоволен фен 17.06.2014 07:09:18 отговори + 0 1
голямата радост за фена, да види на живо шоу спектакъл отпреди 25 години, при препълнена зала, цени от 60 до 140 лв., при това да види е съвсем относително понятие, защото от някой места не се виждаше абсолютно нищо, а от други много добре се виждаха куфеещите отпред и там някъде в далечината или между главите на по предните зрители се мяркаха и някои от господата от Айрън Мейдън. И това, че дадените господа имат някои съвсем не лоши песни предимно от недалечното минало, по никакъв начин не би могло да оправдае това, че срещу сумата от 60-140 лв. единственото нещо е атмосферата и бирата от 3 лв. за 400 гр.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".