16-годишната шведска активистка Грета Тунберг: "Надраснах това с климата, вече ще правя само дет метъл"

29 сеп 2019, 21:18 ч. 3500 / 11 10
пред./следв.

    Преди няколко дни 16-годишната шведска активистка Грета Тунберг, която води мащабна публична кампания, алармираща за климатичните промени, изнесе реч пред ООН, предизвикала широк отзвук по целия свят.

   Емоционалното и ангажиращо изказване на момичето е накарало John Meredith, барабанист на метъл бандата от Ню Йорк SUAKA, да създаде клип с части от речта, който е преработен в дет метъл стил. Освен екстремния метъл фон, музикантът приглася на Грета с харш вокали, а двеминутното видео в "YouTube" има вече над 2,5 милиона гледания.

   Нещо повече - то предизвика реакция от самата Тунберг, която написа по повод клипа "Greta Thunberg sings Swedish Death Metal" в Туитър:

   Надраснах това с климата... От сега нататък ще правя само дет метъл!!


   Вижте и видеото:

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Трол2 30.09.2019 17:48:50 отговори + 6 9
Момата страда от синдром на Аспергер, което било някаква форма на аутизъм, характеризираща се с това, че такъв човек има склонност да се хване като питбул за някоя тема и не я пуска. Та така Гретка се вторачила в природозащитата и не спира. Не приемам някакво хлапе, което не ходи на училище и явно има някакви отклонения да се превръща в символ на нещо. Природата трябва да се опазва, но пред ООН Гретата съскаше и ръмжеше като настъпена котка - не е това начина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любов 30.09.2019 17:01:47 отговори + 1 0
Не се е отказала, чуйте по-внимателно текста. Песента е страхотна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 30.09.2019 10:29:28 отговори + 5 2
Не гледам телевизия, но преди няколко дни за малко пуснах телевизора и случайно попаднах на репортаж с част от речта на Грета. Първото нещо, което ми мина през главата беше:" Баси, бутафорното, лицемерно и преиграващо до крайност изказване!!!"... Имах усещането, че гледам някой от нашите, български "пънове", завършили в НАТФИЗ и наричащи себе си с гордост "актьори" (че даже изпълнението на Грета беше и по-зле от тях )... След края на репортажа обаче един умен чичко обясни, че всъщност Грета страдала от някакво заболяване и това бил нормалния и начин на изразяване.

Ако наистина е така- свалям и шапка за смелостта. Ако обаче не е и е просто поза, с която да привлече внимание към себе си- ами, тогава може да се скрие някъде дълбоко в някой ледник в Швеция (или където там има ледници ) и повече никога да не си показва публично физиономията... Щото аман от такива, които един ден са природозащитници, друг ден са дет-хеви-траш-спийд-прогресив метъли , а на третия ден са най-обикновени кицемери (или още по-лошо- политици )...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 30.09.2019 10:31:52 + 1 0
"... най- обикновени лицемери..." исках да кажа . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 30.09.2019 09:58:27 отговори + 3 3
По-добре отколкото да се занимава с простотии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 30.09.2019 00:22:14 отговори + 25 8
Много добре. Сполучливо. момичето прави това, в което вярва. Left hand path на Еntombed e създаден, записан и изпълнен от хора на нейната възраст/деца/. Просто сега е модно да си скептик, ама на Север виждат как ледниците/които са от векове/ просто изчезват. Завинаги. Същото става с " Шапката " на Алпите. Разтапя се. Скоро в Швейцария намериха телата /мумии/ на десетки изчезнали от столетие хора , защото леда се стопява. Просто сега е модно да си пушиш и пиеш и да теглиш майна на по - мислещите. Да, ама зимата идва вече в декември или януари, а преди в октомври- ноември. Реките текат все по тънки. И всеки се присмива. Ама водата в Черно море лятото е 27-28 градуса, а преди беше максимум 24- 25. Няма почти риба. Няма кислород. Има водорасли повече.......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Anti-eco 30.09.2019 11:48:22 + 7 7
Проблемът е, че се дава думата на изключително некомпетентни и силно политизирани хора, които нямат интерес от експертни мнения. Според мен, е толкова лицемерно пред ООН да говори някакво дете, което дори е спряло да ходи на училище. Как да се вземе насериозно такова изказване.

По темата трябва да говорят само и единствено учени, а повечето от тях са на мнение, че климатичните промени на планетата в огромната си част са свързани с цикличност на климата, а влиянието на хората е минимално.

Имало и ледникови периоди, и периоди на топене, много преди и по време на човешката цивилизация. Така, че не е нужно да се правят драми и всички да са толкова чувствителни и да ни се насаждат апокалиптични сценарии. Междувпрочем подобни сценарии са били истерично развивани в някои медии в САЩ още през 70-те години, с твърдения, че до 2000-ната година ще е настъпил някакъв апокалипсис.

Черно море е научно доказано, че след известно време, поради високата концентрация на сероводород, няма да има живот, независимо от човешката дейност.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 30.09.2019 12:59:03 + 4 1
Ето тук има таблица на нарастването на неселението в света. От около 50 млн. души 1000 години преди новата ера, през 400 млн. души ...към 1000г. от Новата ера и после ..............постепенно и само около хиляда години- 7 милиарда и .....половина. И продължава да расте. Разбира се преработването на нефтени продукти и метални продукти, продължава да расте, а то става при висока температура. Допреди Средните векове, човека е оставял предимно и само органичен боклук- остатъци от храна, кожи, глина, дърво. Лесни неща за усвояване обратно в природата. Сега хората зарязват чели градове и заводи с опасните химикали вътре, какъвто беше случая с Химко у нас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

on the edge 29.09.2019 21:41:56 отговори + 13 1
Ми не е зле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 29.09.2019 21:21:30 отговори + 10 11
Айде нема нужда... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".