29 години ОСТАВА и нова книга посветена на тяхното творчество

25 авг 2021, 10:10 ч. 1288 / 7 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

ОСТАВА отбелязват 29 години на сцена с ежегодния си голям концерт на открито и поредна изненада от издателство Scribens

На 02-ри септември, една от емблематичните българските банди Остава ще отпразнуват 29 години на музикалната сцена, с ежегодния си голям концерт в клуб „Маймунарника“, в Борисовата градина. За този рожден ден от издателство Scribens решиха отново да зарадват феновете им, като подготвиха едно прекрасно печатно издание „Остава / думите“, събрало в себе си всички текстове на групата в поетичен формат. Заглавията на песните са написани на ръка от Свилен Ноев и Георги Георгиев. Книгата съдържа всички официални издания на Остава, подредени в хронологичен ред с включени три сингъла от предстоящия им албум. „Остава / думите“ допълва издадената преди две години биографична книга „аз | Остава“ (Scribens Acoustic, 2019), а оформител на корицата и тялото е отново Антонина Георгиева. Официалното представяне на книгата ще бъде в Маймунарника, където всеки ще може да си я закупи с автографи от Свилен, Жоро, Даниел, Алекс и Боян и подарък картичка.

В 2-часовия сет лист на бандата, освен големите им хитове, момчетата ще включат и няколко нови песни от предстоящия си нов студиен албум, който записват в момента и се очаква да излезе през идната пролет.

Тази година Остава поканиха A.L.E.K.S. от последния сезон на „Гласът на България“ и младата и талантлива Vianne, за да подгреят публиката преди тях. Не за първи път групата подава ръка и подкрепя по-млади и ново изгряващи артисти, като споделя сцената си с тях и ги представя пред публиката си.
A.L.E.K.S. ще представи авторската музика от дебютния си албум "Late Night Thoughts", който е наситен с любовта на младия певец към различни стилове, които умело е съчетал в проекта си – соул, р‘н‘б и поп.

Vianne e съвсем нов артист за родната публика. 17 годишната българка е родена в САЩ, учи в British and Irish Modern Music Institute, където са завършили много от популярните поп звезди и вече има 4 авторски песни, които ще чуем на живо в Маймунарника. В момента работи по дебютното си EP и снима клипове към два от синглите си.

По време на събитието, феновете ще имат възможност освен книгата да си закупят също и тениски на Остава, в два чисто нови дизайна.

Билети за концерта на цена от 25 лв., могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената в деня и на място цената ще бъде 30 лв.

 

още за:

ОставаVianne


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Кире 26.08.2021 16:05:19 отговори + 8 2
Остава си зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 26.08.2021 12:41:52 отговори + 4 6
......Боже , Боже , колко ограничени хора има по този Свят !!! ОСТАВА са част от историята на българската рок музика !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 25.08.2021 16:44:52 отговори + 11 6
Тези нямат абсолютно нищо общо с рока !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ХАХА 25.08.2021 16:07:07 отговори + 15 5
Това е пародия на музика! Тоя, за 29 г. така и не се научи да пее. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 25.08.2021 15:39:40 отговори + 11 5
Не може ли Свилен да втвърди това пеене и да не го докарва на лигавчене... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Сепултур 25.08.2021 13:44:58 отговори + 10 2
Егати! Жестоко се срамувам - цял живот съм бъркал и сега си признавам. Винаги съм смятам, че са „българското Placebo“, но сега разбирам, че е обратното - Пласибо са а „английското Остава“, щото Остава съществутат от по-рано.
Срам. Срам. Срам.
Благодаря за инфото, Werock!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Янко Драгоманов 25.08.2021 12:12:45 отговори + 6 8
...явно съм пропуснал старите новини. Винаги може грешката да бъде поправена и занапред стилове, които са различни от рок и метъл да не бъдат публикувани в този рок сайт. Благодаря за разбирането! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 25.08.2021 15:23:36 + 6 3
Има стари новини и стари новини. Стари новини от преди месец-два или година-две са доста различни от стари новини от преди 10-ина години.
Грешки и "нестилове" за този сайт има и пак ще има. Например Depeche Mode. Тях отразяваме най-късно от 2005 г. Грешка ли е или не?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Янко Драгоманов 25.08.2021 10:50:01 отговори + 10 8
Уважаеми уирок, Остава не свирят нито рок, нито метъл музика. Нали този сайт е за рок и метъл Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 25.08.2021 11:04:56 + 7 6
Уважаеми, г-н Драгоманов, първата ни новина за Остава е от 2012 г., срещат се в други новини и от преди това.
Защо казвате чак сега?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".