Вижте новия видеоклип на ОСТАВА "Сателит"

12 сеп 2023, 09:44 ч. 566 / 34 8
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

ОСТАВА с нов видео клип броени дни преди големите концерти в Пловдив и Русе

Поредна песен от последния албум на Остава - „Кислород", оживява със стилно абстрактно видео. Този път момчетата повериха продукцията към „Сателит" на творческия екип от Clamer Production Studio с режисьор Георги Манов.

Историята в него минава през житейските истории на различни хора, като основният акцент е текстът, в който Свилен не за първи път възпява любовта. Силната космическа любов, която те изстрелва в орбита и те кара да гравитираш като „Сателит".

„Изключително образно парче, докато го слушах непрекъснато ми изплуваха различни картини, въпросът беше как да ги организирам. Тогава се сетих за Силвия, скоро я снимах в друг клип и ми хареса минималистичният й подход. Реших да я превърна в ходеща порцеланова инсталация, която вижда в душите на хората. Това беше ключовият момент в измислянето на този клип. След това, инспириран изцяло от музиката и текста започнах да подреждам картините една след друга." – споделя Жоро Манов.

„От дълго време има идея за видео от Clamer Production с режисьор Жоро Манов. Мисля, че имаме доста обща емоционалност в нещата, които прави всеки от нас. Той е чудесен визионер и му се доверихме напълно, когато ни сподели, че има много добра идея за „Сателит". Видеото е много естетско и различно. Странни типажи са обединени от усещането за нещо неуловимо, което гравитира около тях. Нещо, което подсъзнателно е и в тях самите. За целта бяха изработени специални перки, които се въртят на главите при движение.

Концептуалното видео е заснето на доста различни локации: китайски ресторант, езеро, стрелбище, моста „Чавдар", нощния подлез на НДК. Благодарим на страхотните млади актьори, които пресъздадоха цялото това усещане" – разказва Георги Георгиев.

Музиката е на Жоро, в аранжимента се включват всички от групата, а за продуцирането ѝ, както и на целият албум „Кислород" работят заедно с Георги Станев.

Новият сингъл „Сателит" ще чуем и по време на последните за тази година концерти на открита сцена на Остава, на 16 септември в Лятно кино Орфей – Пловдив, 17 септември в Летен театър – Русе и на 2 октомври в Кино Кабана, София.
Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim [поръчай онлайн] и партньорските каси.

 

Остава

още за:

Остава


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Дъното 16.09.2023 23:00:20 отговори + 2 2
Дъното Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MarySay 16.09.2023 15:41:10 отговори + 2 1
Страхотна песен и най-важното - написана и изпята от сърце!
Дерзай, млади човеко!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 15.09.2023 23:06:04 отговори + 4 1
Песента е готина евала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FCBM до GGMU 12.09.2023 15:04:50 отговори + 5 6
Оф леле обаче средностатистичестия метъл фен в България, е много ограничено същество. Ако една група не свири вехти чегърталници, веднага бива заклеймявана като неструваща или като гей. Остава са кадърни музиканти и свирят много приятно и модерно инди. Защо като ги недолюбвате, продължавате да ги коментирате? Или какво, тук трябва да има новини само за тесногръд Хеви Метъл, заклеймяващ и поставящ етикети върху другите стилове. Айде вече да се осъзнаете, щото не сме 83та. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 12.09.2023 15:59:04 + 5 4
Хората имат право на мнение, детенце. Ако Остава изпратят подобна новина в сайт за дет метъл или хардкор, примерно, повечето реакции ще бъдат същите. Има място за всички, просто тяхното (според хората) очевидно не е тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

your dechka 12.09.2023 14:27:52 отговори + 2 5
Това гей-рок ли е ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Сокол 12.09.2023 12:27:34 отговори + 5 4
Ужас! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Твърдо не... 12.09.2023 11:08:05 отговори + 5 5
...на лигавия поп! Не сме гьотферени! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".