75% от феновете във Великобритания биха се радвали да ходят на концерти с COVID-19 сертификати

6 май 2021, 14:48 ч. 1945 / 6 11
пред./следв.

   Ново проучване в Обединеното кралство, проведено сред над 25 000 души, показва че 75% от феновете биха се радвали, ако могат отново пълноценно да посещават концерти, ако за целта се изисква COVID-19 сертификат.

   Документът би трябвало да удостовери скорошен отрицателен тест, преболедуване или имунизация за коронавируса. Повече от половината от запитаните са готови веднага да посещават отново концерти, а 25% биха го направили, само ако на мястото на провеждане на събитието са взети предпазни мерки - наличие на дезинфектанти, проверка на температурата и еднопосочни входове и изходи.

   Все пак, 41% от анкетираните казват, че не биха посетили концерт, ако се изисква носене на предпазна маска за лице. 85% заявяват, че при нормализиране на обстановката ще посетят същия или по-голям брой шоута сравнено с преди пандемията. 55% вече имат билети за някои от активните предстоящи събития на Острова.

 



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Опърпан 7.05.2021 10:20:59 отговори + 6 4
"Документът БИ трябвало да...", би трябвало, ама аллах керим.
Сертифициран посетител на рок концерт. Звучи ми малко така...не малко - много...
Няма ли да свърши тази лудница? Но няма, защото го сграбчиха този вирус и ще го цедят докато и както могат.
Дано не съм прав и да можем скоро да се върнем пред сцените!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пейнкилър 6.05.2021 21:22:35 отговори + 12 11
С маска без маска...Аз не виждам каква е разликата Докато плашат хората с този измислен фалшив вирус само провалят провеждането на концертите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 6.05.2021 17:51:00 отговори + 16 5
Маска на концерт не бих носил и, честно казано, напълно ми писна от обяснения, че видиш ли, маската не била кой знае каква пречка. Дръжки! Ако маската не ти пречи на дишането достатъчно, за да превърне събитие, на което дивееш, подскачаш и се потиш като прасе, в абсолютен кошмар, значи просто не спира нищо и има единствено декоративна функция.

С другите мерки съм съгласен обаче.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 6.05.2021 18:48:26 + 9 17
Бил съм на много концерти. Но на нито един от тях не съм дивял, подскачал и не се съм се потил като прасе. Едно 20-тина процента от хората го правят. Останалите си стоим нормално. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 6.05.2021 21:15:52 + 12 6
Питанките иска да каже, че "стоящите нормално" са елитната публика, а потящите се 20-ина процента са лумпените, които само развалят шолото Ама досега не съм видял някоя банда да се кефи на финягите, чат-пат попляскващи с ръчички... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 7.05.2021 00:20:00 + 7 5
Питанките явно не са били по рок концерти. Иначе щеше да им е ясно, че в общия случай самият факт, че човек е обграден с хора, които отделят топлина, е достатъчен да го накара да се препоти, дори да стои като побит колец и да не мърда. Еле па ако е на някой летен фестивал и и без това е бая жегаво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 7.05.2021 09:52:32 + 4 2
Tutur иска да си измисля какво искам да кажа. Но не успява.

Феникс - нали говореше за дивеене и скачане? Сега изведнъж близостта и температурата станаха най-важните. Температурата е висока лятото навсякъде. И на пазара съм заобиколен от много хора ама това не ме препотява. И какво общо има сега точно потенето с маската? Ти по устата и носа ли се потиш??
Явно ти не си бил на концерти. Или си от тези, които искат да разказват на другите как яко дивеят там, за да изглеждат яките пичове, нищо че стоят на трибуните. А аз стоя на трибуните и си го казвам. Добре, аз съм пенсионер - вие сте яките луди дивеещи пичове. Доволни ли сте? Хахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 7.05.2021 11:43:42 + 3 4
>>И какво общо има сега точно потенето с маската? Ти по устата и носа ли се потиш??
---
Ти верно ли бе? Бухаааахааахахахахахаа!
Значи освен дето не си бил на концерти, не си и носил маска, която си върши работата. Гениално просто.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 7.05.2021 18:56:05 + 3 3
Пак за маската се хвана и забрави за подскачането и дивеенето. Бухахахахахахахахахаха.
Не. Не съм бил на концерти. И маски не съм носил. Абе и не дишам, не чувам, не виждам. Каквото решите.
А да сте чували за хирурзи, които са по 5-6 часа и повече в операция? ОПЕРАЦИЯ!!! Където едно грешно мърдане на ръката може да е фатално. И това го правят с маски, ръкавици, очила, шлемове и т.н. А вие коконите едно концертче 2-3 часа с маска не можете да изкарате. Ами нека да ви е. Да няма концерти до 2121 година.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тц, тц, мрън мрън 6.05.2021 15:27:21 отговори + 13 12
Айде почна се с изнудването! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 6.05.2021 15:39:31 + 8 11
Какво изнудване? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".