Адско парти на второто издание на фестивала "Autumn Souls of Sofia"

16 окт 2016, 19:28 ч. 2170 / 11 2
пред./следв.

   През 2016-а ставащият вече традиционен фестивал "Autumn Souls of Sofia" се проведе на 13-15 октомври за втора поредна година. В събитието взеха участие местни и чуждестранни ексремни банди. Фестивалът постепенно се разраства и предлага на редовия български фен разнообразни и впечатляващи групи, които могат напълно да задоволят почти всеки един вкус. Окриващият ден на "Autumn Souls of Sofia 2016" беше в рок бар "Fans", а последвалите два в клуб "Live & Loud". Участваха общо 19 банди. През цялото време на мърчандайз щанда се предлагаха различни качествени артикули, които зарадваха меломаните, особено официалната фланелка на тридневното събитие в различни разцветки.

   Честта да открият "Autumn Souls of Sofia 2016" се падна на варненците ABADDON. Те наблегнаха на актуалния си едноименен албум от 2015 г. с парчетата "Anunnaki" и "Bilibom", като изсвириха и две нови композиции, с които пренесоха феновете в древна Месопотамия. Групата се подготвя да запише и нов албум, който може да се очаква през следващата година. Шведските олдскул трашъри от Стокхолм INFLIKTED буквално взривиха клуба и нажежиха атмосферата до червено. Вокалистът и басист Mikael Karlsson, подпомаган от ударника Frederik Gard, нахъса феновете с мощен антиполитически, социално насочен траш метъл с парчета като "Dictocracy" и "Sineater". Групата изсвири стегнат сет и се раздаде. След кратка пауза атмосферата стана мрачна и на сцената се появиха норвежците CRETURA от люлката на блек метъла - Берген. Младата и обещаваща банда, в лицето на Sara Marja Guttorm и Markus Oddekalv Pettersen, безупречно смесваше мелодични блек вариации с готик елементи, придружени със симфонични оркестрации. Групата представи актуалния си албум "Fall of the Seventh Golden Star" с парчето "Funeral Roses". Дойде ред на екстремните блекметъли от Белград THE STONE, които не изневериха на суровия си и неподправен имидж и накараха публиката да изпадне във възторг, като буквално превзеха сцената със своето мрачно настроение. Злодеят Nefas - човекът без лице, с разцепващите си вокали разтресе клуба с черните композиции "Sekao duboko, zakopao plitko" от култовия албум "Golet" и "Nekroza" от последния едноименен диск на съседите. Врата на Ада беше открехната, за да влязат чeхите INFERNO, които галопираха като конници на Злото. С присъщия си властнически настроен негативизъм и звукова стена петимата музиканти постигнаха перфектни висоти на екстремизъм, който обгори душите на простосмъртните. Доминацията на групата беше на всички нива в стил "The Funeral of Existence" от последния актуален албум "Omniabsence Filled By His Greatness". Пъкленият вокалист Adramelech като месия на злото, подпомаган от зверските тътени на поляка Marcel Szumowski, превърна сцената в мрачен олтар, затваряйки кръга на човешкото ни съществуване под гаснещите свещи на живота.

   Вторият ден на "Autumn Souls of Sofia 2016" се проведе в клуб "Live & Loud", като началото беше дадено от румънските блекметъли AKRAL NECROSIS. Бандата от Букурещ, със своя зъл лидер Octav Necrosis, откри началото на поредния ектремен ден с парчетата "King in Yellow", "Hounds of Plague" и "Pandemic Dominion". Групата промотира и новия си албум "Underlight" с едноимената песен от него. Инвазията в черно продължи с бруталните блекметъли от Лайпциг HUMANITAS ERROR EST. Бандата от Германия, в лицето на екстремните си вокалисти Ghoul и нежната, но в същото време свирепа S Caedes, помляха присъстващите с емблематичните си парчета "My Sexual Benediction" и "One Piece Human", за да завършат убийствения си сет с "Die macht deines glaubens". След каратка пауза настъпи часът на бандата от Чили MOURNING SUN, която бе като утринно слънце, пробиващо мрачното небе, чрез красивия глас на Ana Carolina. Групата изсвири парчета от дебютния си албум "Ultimo Exhalario". Относителното спокойствие с южнашки темперамент продължи с италианците от (ECHO). Мелодичните насечени елементи от новия албум "Head First into Shadows" на групата от Бреша внасяха техничност и подчертаваха гласовите дадености на Fabio Urietti. Заедно с настъпването на новия ден, около полунощ, на сцената се появиха култовите блекметъли от Норвегия DEN SAAKALDTE, които разтресоха феновете с безпощаден екстремен метъл, контрастиращ с предните две групи. Скандинавците помляха публиката с ударен и стегнат сет и с адска сила изстреляха парчетата "Din Siste Dag", "Endelost Ode" и "La Vinteren Vare Evig". Бандата, водена от своя лидер Storm, подкрепян от Tybalt, ударник и на нашумялата наподледък банда THE 3RD ATTEMPT, буквално удари с ураганна сила феновете. Групата разкри, че през следващата година преди летните фестивали предстои издаването на нов албум, който ще доукраси мрачната им дискография. Хедлайнъри на "Autumn Souls of Sofia 2016" бяха чудесните, брутални и обичани блек/трашметъли ANGREPP от Стокхолм. Вездесъщият Outlaw с жестоките си вокали запленяваше публиката с всяка една изминала секунда, отчетливо подкрепян от баса на Titan. Двамата маниаци преди една година гостуваха в България с блек метъл машината IXXI. Бандата безкомпромисно разстреля феновете с парчетата "Hellfuhrers Fuckcunt", "Legions Arise" и празничното "Party in Hell". Премазващите танкови вериги бяха олицетворени от режещите рифове на двамата китаристи Karl Olsson и Dawid Dahl, придружени от стоманените ударни на Jacob Hallegren, който е и барабанист на страхотните MANEGARM. Групата беше подкрепена и от вокалиста на HUMANITAS ERROR EST, Ghoul, който доукраси с ектремните си вокали незабравимото шоу на шведите. Контактът на Outlaw с публиката не прекъсваше, като музикантът непрекъснато се шегуваше с феновете и им даваше поле за изява. Стегнатият сет на ANGREPP включваше композиции като "Hugg Alla" и "Roadkill Glory", за да завърши втория фестивален ден с безкомпромисната "For Now I Have Risen".

   Третият ден на фестивала, отново в клуб "Live & Loud", откриха старозагорските метъли INVIDIA, подпомагани от Mephisto Diabolis, ударник и на култувата родна банда SERPENTINE CREATION. След тях по план излязоха LEBENSSUCHT, банда в която участват вездесъщият Deha, както и барабанистът на HUMANITAS ERROR EST, Ahephaim и S Caedes. Интернационалната формация изсвири пачета от дебютното си EP от 2016-а "Fucking My Knife". След екстремния блек метъл на сцената безупречно се изявиха сръбските кросоувър трашъри REDENIK, които отстреляха публиката от упор. Последва кратка пауза и на концертния подиум се появиха испанците от Валенсия EVADNE. Бандата доподгря публиката с тежък дуум-дет метъл, под съпровода от ударните на Joan Nihil, като завърши сета си с кавър на емблематичната песен на DISMEMBER "Casket Garden". Швейцарците ZATOKREV поднесоха своя коктейл от дуум, дет и слъдж метъл, "насилвайки" инструментите си с мощни парчета като "Swallow the Teeth" и др. Дойде ред на култовите за дуум маниаците ESOTERIC, които бавно наложиха своя стил, като изсвириха мачкащите парчета "Silence", "Circle" и "Caucus of Mind" от страхотния си албум "The Maniacal Vale" от 2008 г. Верните фенове на англичаните останаха доволни. Aтмосферичните блек/фолкметъли от Италия SELVANS заплениха публиката със стегнетия си сет и артистично поведение. Фронтменът на бандата Selvans Haruspex и китаристът Sethlans Fulguriator пренесоха своя фантастичен свят на българска земя. Групата наблегна на актуалния си миналогодишен албум "Lupercalia". Следващата банда, родните и обичани THE REVENGE PROJECT, разстресе клуба с кратък сет и зарадва верните си фенове. Временната замяна на вокалиста Max Pain с Woundheir се оказа успешна. Като изненада и подарък за публиката организаторите от "The Other Side" обявиха, че ANGREPP ще изсвирят втори сет. Outlaw и компания доразмазаха присъстващите и закриха подобаващо тридневния фестивал, който донесе много положителни емоции и незабравими моменти на българските екстремни фенове. Очакваме с нетърпение третото издание на "Autumn Souls of Sofia".

Текст и снимки: Цвтелин Замфиров - Morean, Михаил Бекяров - Син език

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


RockStar 17.10.2016 20:58:39 отговори + 7 2
А православните талибанпатрЕоти какво са казали по случая ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пепеляшка 17.10.2016 12:37:04 отговори + 14 2
Много добър фест си се получи, доволна съм. Много добър репортаж и на Син език и Morean. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".