ALCATRAZZ и Graham Bonnet изпратиха официално изявление за проваления си концерт

1 юли 2008, 00:21 ч. 594 / 6 0
пред./следв.
По-долу ви предаваме без съкращения официалното изявление, което получихме от групата ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet по повод несъстоялия се техен концерт в България на 1 юли, "организиран" от новата (псевдо) агенция "New Face Music", зад която стоят Иван Лазаров - Юзбаши от БГ РОК и синът му - Виктор Лазаров:

   До всички страхотни рок фенове в България:
   Може да сте чули за евентуален концерт с наше участие (ALCATRAZZ featuring Graham Bonnet), както и някои местни банди (FALLEN ANGELS и др.), който трябваше да се състои на 1 юли в Пловдив. Мястото се предполагаше да е Античния театър и ни бе казано, че така ще отбележим празника на града.
   Ние (ALCATRAZZ) бяхме в преговори в последните няколко месеца с човек, който се представи като Виктор Иванов от агенцията "New Face Music". По време на първия месец, през който контактувахме, всичко изглеждаше нормално. Дори получихме малък депозит, за да подсигурим датата за шоуто. Вероятно знаете - това е стандартна процедура, когато някой кани банда. Въпреки, че обикновено се иска половината от целия хонорар, ние се съгласихме на по-малко, за да покажем на този "промоутър" добрата си воля и евентуално да започнем сътрудничество, позволяващо ни да свирим по-често в България. Също така, бяхме помолени да направим 30-секундна телевизионна реклама за шоуто, предназначена за българската телевизия. Ние платихме за нея със собствени средства тук в САЩ и я изпратихме на предполагаемия "промоутър".
   Но когато датата наближи, нещата започнаха да стават странни. Самолетните билети изобщо не ни бяха изпратени, а получавахме само извинения и отлагания на срока без реална причина. Ние непрекъснато питахме за подробности за хотелите, в които ще бъдем настанени и никога не ни бе казано каквото и да е. Това е и причината така и да не сложихме датата за концерта на официалния си сайт (www.MySpace.com/AlcatrazzOfficial).
   След това - около две седмици преди датата, с нас се свързаха от www.katehizis.com. Те ни предупредиха, че е възможно "промоутърът" да е измамник и че е опропастил други изпълнители в миналото. Един от тях бе Doogie White (RAINBOW/Yngwie Malmsteen/CORNERSTONE). За щастие той е наш приятел и ние се свързахме с него. Без да му кажем името на нашия предполагаем промоутър, Doogie потвърди, че той също е получил много неизпълнени обещания от Виктор Лазаров. След това проверихме "официалното" име на този човек, което той е използвал, за да ни изпрати депозита ("Western Union" изискват идентификация за изпращане на пари) и наистина то бе Виктор Иванов Лазаров. Така открихме, че той ни е лъгал за собственото си име!
   В този момент ние изложихме пред Виктор всичко, което сме разбрали, но не получихме от него друг отговор, освен че той наистина е "добър човек" и концертът ще се състои, но без той да ни прати самолетните билети или даде подробности за хотелските резервации. Той отново и отново отлагаше срока за изпращането на самолетните билети.
   Оставаше една седмица до шоуто и продължавахме да нямаме билети, когато отново се свързахме с katehizis.com. Те ни информираха, че са говорили с мениджъра на Античния театър в Пловдив. Той им е казал, че няма НИКАКЪВ насрочен концерт за 1 юли.
   Тогава вече бяхме абсолютно сигурни, че Виктор "както-и-да-му-е-името" е абсолютен измамник. Защо той направи това? Наистина нямаме никаква идея.
   ALCATRAZZ призовават всички български фенове да се противопоставят срещу тези мошеници, които искат да отмъкнат от хората трудно спечелените им пари! Моля, винаги проверявайте уебсайтовете на групите, преди да си купувате билети, за да сте сигурни, че концертът е истински. Обаждайте се на мястото, където трябва да се проведе концерта, за да се уверите че той е наистина насрочен. И ако пак се съмнявате - свържете се с някои местни рок медии (уебсайтове, радиостанции и т. н.), за да видите дали те не могат да помогнат. Моля, не си купувайте билети, ако нещо ви изглежда подозрително.
   ALCATRAZZ искат да се извинят на всеки, комуто тази ситуация е причинила неудобство, но нещата бяха напълно извън наш контрол. Искаме също така да благодарим на www.Katehizis.com и FALLEN ANGELS (www.myspace.com/fallenangelsbg) за тяхната помощ в разследването, което ни позволи да разкрием измамата. ALCATRAZZ ще подкрепят рок феновете в България и навсякъде по света в опита да спрат мошениците, които искат да се възползват от нас!!! Long Live Rock 'N' Roll!!!

   Благодарим ви!
   ALCATRAZZ
   (Graham Bonnet, Tim Luce, Howie Simon, Glen Sobel)



   --------------------------------------

   Нашият коментар:
   От това изявление отново личи недвусмислено, че концертът на ALCATRAZZ featuring Graham Bonnet в България на 1 юли, "организиран" от т. нар. агенция "New Face Music" (а всъщност - Иван Лазаров - Юзбаши и Виктор Иванов Лазаров), е бил обречен на провал априори.
   Кой нормален промоутър би организирал подобно шоу два дни преди посещението в България на WHITESNAKE и DEF LEPPARD и три дни преди "Kaliakra Rock Fest"? Никой. Кой нормален промоутър би обявил концерт на конкретна дата и на конкретно място, без да си осигури въпросното място? Никой. Нали, докато той се мотае, всеки друг може да го наеме и какво ще последва? Десетина дни преди концерта... Това е риторичен въпрос.
   Кой нормален промоутър няма да резервира хотел и няма да прати достатъчно рано самолетните билети на канената от него група? Международните полети от мястото, от което идват музикантите до България, да не би да са всеки ден през половин час? Ами, ако докато се натутка, се окаже че вече няма билети за нужната дата? С летящо килимче ли ще дойде групата?
   Е, има едно единствено положение, при което на "промоутъра" няма да му пука от всички тези неща - просто той да НЯМА НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ да проведе концерта. Мотивите му няма да гадаем, но със сигурност можем да твърдим, че те са нечисти.
   И накрая, но не последно място - подхвърлената с лека ръка от Юзбашията загубена "сума по контракт" от 5000 евро. АБСОЛЮТНА ЛЪЖА и пореден опит за заблуда. Повтаряме това, което казва самата група: "Въпреки, че обикновено се иска половината от целия хонорар, ние се съгласихме на по-малко...". Ако сумата, по-малка от половината (!!!) от целия хонорар на ALCATRAZZ featuring Graham Bonnet, която им е била платена, е 5000 евро, то Слънцето залязва на изток, Папата е евреин, Далай Лама е католик, а Иван и Виктор Лазарови са най-великите промоутъри, които е раждала нашата Майка юнашка!
   Бравос, аферим, машаллах, Юзбаши ефенди!
   Да влезе убитият!


   P.S. Тази новина е публикувана с ограничение за писане на коментари, тъй като наглостта на Виктор Лазаров продължава и той се опитва да наваксва напълно изгубените си позиции с писане на анонимни и от друго име коментари в своя защита и в защита на баща си.
   Хайде, стига вече с тези промени на имената, другарю Иванов!


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".