Юзбаши отново в акция - Истината за "концерта" на ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet в България

26 юни 2008, 12:59 ч. 1743 / 12 37
пред./следв.
На 14 юни 2008 г. получихме информация от представящия се от името на новата промоутърска фирма "New Face Music" Виктор Иванов за предстоящ концерт на ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet в Пловдив на 1 юли. За място бе посочен Античният амфитеатър в Града на тепетата, а поводът - т. нар. "July Morning". Анонса публикувахме почти без промяна тук. Факт е, че се подведохме и предоверихме и дори се свързахме с "промоутъра", договаряйки медийно партньорство за събитието. Всичко изглеждаше нормално, ако и да бе учудващо, че подобно шоу се обявява едва около две седмици преди насрочената дата. Малко по малко нещата започнаха да не се случват - не бяха пуснати билети в "Тикетстрийм" на 17 юни, "промоутърът" не ни изпрати необходимия банер в уречения срок, а по-късно се появиха слухове, че зад "New Face Music" стои печално известният Иван Лазаров от БГ РОК (по прякор - Юзбаши), който за по-малко от година успя да се прочуе с провалените концерти на Tony Martin и Doogie White, без да броим десетките му други лъжи и измами, в т. ч., както става ясно от приложените най-долу линкове - и кражби на дребно. Тук вече червената лампичка светна. В рамките на по-малко от 24 часа "Metal Katehizis" проведе истинско журналистическо разследване, установявайки безспорно, че именно Иван Лазаров - Юзбаши и Виктор (Иванов) Лазаров (по всичко личи - синът на Иван Лазаров) са в основата на очертаващото се поредно концертно фиаско. Влязохме във връзка и с мениджъра и китарист на групата, пътуваща под името ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet - Howie Simon, който потвърди следното - "С мен се свърза Виктор Лазаров и спомена, че има партньор на име Иван. Първоначалният хонорар ни е платен, но все още чакаме самолетните билети". След още няколко разменени имейла, Howie сподели също: "От години се занимавам с това и НИКОГА не се е случвало толкова скоро преди концерт да нямаме самолетните билети. Организаторите щяха да ни ги пратят първо в началото на тази седмица [16 юни], после в сряда, след това в петък [20 юни], а сега отложиха това за понеделник [23 юни]. Те не отговарят на нито един от въпросите ни, свързани с логистиката на концерта - къде и как ще бъдем настанени и т. н. Моля, посъветвайте ни как да постъпим". Отговорът ни беше, че ние съвети не можем да даваме, но подобни случки със самолетните билети е имало и с Tony Martin, и с Doogie White (приложихме едно към едно думите на Doogie White от интервюто, което той бе дал за нас). А на 23 юни стана ясно, че билетите на ALCATRAZZ още не са пристигнали. След питането от страна на Howie Simon защо тези хора (псевдо организаторите) не са в затвора, се надяваме че успяхме да позамажем положението, казвайки, че в България имаме добри закони, но, уви, тяхното спазване не се съблюдава и е лесно да бъдат погазвани...
   В петък (20 юни) Виктор (Иванов/Лазаров) най-сетне се свърза отново с нас, алармирайки, че има опасност от провал на шоуто и искайки да направим среща, за да "уточним нещата". Естествено отказахме, защото за нас от уточняване на евентуални концерти на чужди звезди, "организирани" от БГ РОК няма никаква нужда. След броени часове на същия ден ни се обади и таткото - самият Иван Лазаров, за да заяви, че "няма нищо общо" с "New Face Music" и че ние не "правим хубаво", свързвайки го с концерта на ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet на сайта си. "Великият комбинатор" се притичваше на спешна помощ на тепърва навлизащия в "занаята" си син, въпреки че до този момент на KATEHIZIS.COM ние никъде не бяхме споменавали името на Иван Лазаров във връзка с шоуто. Намек за подобна връзка имаше единствено в един коментар, а това че реакцията бе мигновена, също показва, че гузен негонен бяга. Същевременно, Юзбашията демонстрира изключително подробно познаване на ситуацията около концерта, с който той, видите ли, нямал никаква връзка.
   Подобен разговор бе проведен и на 23 юни, а "Metal Katehizis" бе заплашен със съд от името на "нямащия нищо общо" с провалящия се концерт и неспоменаван до този момент на сайта ни Иван Лазаров, което е повече от смешно. Не пропуснахме да попитаме Юзбаши защо толкова се вълнува и как е информиран в подробности за концерт, с който не е свързан. "Аз всичко знам!", "От мен нищо не може да се скрие!" и "Поел съм нещата в свои ръце!", заяви с мъжествен глас той.
   Е, и вие от нас не можахте да скриете "новото си лице" ("New Face Music"), създало поредното фиаско, очернящо отново името на България пред чужди музиканти. Още по-малко можете да ни заблудите и излъжете пак. На 24 юни - седмица преди концерта, се допитахме и до управата на Амфитеатъра в Пловдив. Получихме очаквания отговор, че за 1 юли НЯМА резервация на театъра. Билети в "Тикетстрийм" продължаваха да не се продават и представете си дори по някакво чудо, ако ALCATRAZZ биха дошли в родината ни, пред колко мизерна публика трябваше да свирят. Естествено, това са хора, които от години са в музикалния бизнес и те не могат да бъдат лесно излъгани. Провалът на т. нар. "July Morning" в Пловдив почти сигурно прави невъзможно и предполагаемо гостуване на ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet в края на месец юли в Берковица.
   Накрая, вместо заключение, предоставяме ви няколко връзки към места, разкриващи изключително интересни други подвизи (разбирай - измами и кражби) на Иван Лазаров - Юзбашията. Може би е време портретът му (който виждате по-долу) да бъде разлепен по общини, читалища и зали, а защо не и по MySpace-страниците на излъганите от него и български, и чужди групи с надпис "Не вярвайте на този човек!". Тук ще прочетете за провала на 10-ия рок фестивал в Дупница, а тук - впечатления от едно от малкото реално случили се събития на Юзбаши, но преминало по трагико-комичен начин - гостуването на Glenn Hughes в София през 2005 г., както и генерализирани обобщения за фамозната личност на прехранващия се с мошеничества Иван Лазаров.


Коментари   (37)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


аззззззззззз 13.06.2014 18:41:46 отговори + 1 0
нещастен селянин Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 28.06.2008 16:38:48 отговори + 0 0
http://www.katehizis.com/news/shNews.php?id=8013 :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 28.06.2008 15:35:47 отговори + 0 0
http://avtora.com/news/nowini/skandal_prowali_koncerta_na_alcatrazz_w_bulgariya
Историята продължава)))
Интересно е изписано името на сайта, поне първия път))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

child of babylon 27.06.2008 19:53:55 отговори + 0 0
Ехееееееееее ... ма вие го направихте национален герой бе хора ... по-известен и от Господ!!!Малееее Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2008 10:12:43 отговори + 0 0
Is this Chubakka ??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Blackiel 27.06.2008 10:03:47 отговори + 0 0
На тоз му препоръчвам да не "влиза" в кнтакти с мои любими групи. Пък и какво му е голямото 100 и кусур килограма лой, такива най-лесно падат. Вижте опитите на Акебоно в К1 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlackAdder 27.06.2008 09:22:48 отговори + 0 0
Метъл катехизис, не само, че не прилага опцията Ignore, но има и даже своя рубрика заедно с патилата на Тимо Толки. Заедно те ви правят "Черната хроника" на сайта - така на нас феновете предоставяте възможност да упражним вербален линч на тия лузъри.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 27.06.2008 08:59:40 отговори + 0 0
Не връзвам съвсем логиката - защото все някога , някъде , някой от така наречените спонсори ще му иска обяснение за нещата , а има "спонсори" към които не може да подхождаш така!Защо ми се струва , че Юзбаши работи със спонсори , които се чудят как да се самонерат такива!?!?!?А между другото някой знае ли от какъв тип организация - в смисъл на фирма , дружество , фондация действа Лазаров-щото дори Цонко не вярвам да действа като физическо лице! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2008 02:25:08 отговори + 0 0
Някой по-долу обесняваше схеми със спонсори и т.н. Тва трябва да са много прости хора да си дават парите на толкова компрометиран човек. СЛед толкова издънки не му ли научиха номерата на тоя жалък мошеник Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mad Butcher 27.06.2008 00:20:39 отговори + 0 0
Не части от барабани, а свиване на чужд кардан от сцена пред камера...Весел запис, отразяващ Юзбаши в акция. Затова му излезе и вторият прякор - "Иван Гъза". Уел, доста е голяяям за бой, ама няма оправия. Нещо по-организирано, като удар, трябва да му се случи. И на брат'чеда му... ъф корс! Промоутърските му въжделения очевидно трябва да се кастрират.
Ако има възможност, ще е хубаво и да не пее публично, че не се издържа...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.06.2008 00:05:19 отговори + 0 0
Сега се чака пресконференция на която да обясни че концерта пропада заради Алкатраз...

Неди, къде си! Учи се как се промотира!!! :-DDD

(абе тоз няма ли някой да го набие, баси...)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 26.06.2008 20:22:34 отговори + 1 0
Вярно ли са го записали как краде части за барабани?

Какво ли да се чудим... Сигурно по-късно ще вземе да обяви, че групата му е виновна, както направи с Дъги Уайт...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

digimor†al 26.06.2008 19:16:25 отговори + 0 0
На тоя на лицето му пише, че е измамник! Ебати противния тип. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bleedy 26.06.2008 18:05:52 отговори + 0 0
На снимката ми прилича на Распутин, как Type O не са го взели за обложката или са знаели с кого си имат работа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2008 17:50:01 отговори + 0 0
Мен лично Тони Кирката ме е запознал с Юзбашията! Ехей, вие какво знаете?!..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


чичо гошо 26.06.2008 17:23:45 отговори + 0 0
Смисъла е ясен: взима пари от спонсори и/или будали, навили се да съорганизират концерта с него, част от тях плаща на групата, за да изглежда всичко точно, другата прибира.
Само че, за да е пълна далаверата, трябва и да пусне билети, откъдето да падне допълнителен "келепир". А тука май не го е направил.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 26.06.2008 17:19:32 отговори + 0 0
Тук вече навлизаме в тъмните води на финансовите му машинации. Тях няма как да разгадаем, те са обект интерес за компетентните органи.
За придобиване на някаква представа - вж. темата за 10-ия рок фестивал в Дупница в muzikant.org.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 26.06.2008 17:15:52 отговори + 0 0
А какъв е смисъла тогава дайте да изясним да прати пари за хонорара и да няма намерение да организира нещо?Излиза , че е толкова тъп , че се чуди на кого да дари някакви пари за "музикантско капаро"?Е аджаба що го прави? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 26.06.2008 16:47:37 отговори + 0 0
"Защо им е платил част от хонорара , пък не им праща билети за полетите им?"

Защото, ако не плати, още при първия контакт с групата те ще кажат "Не, има само преговори, но засега концерт няма да има".
Защо не праща самолетните билети? А и защо не е наел Амфитеатъра, защо не е пуснал билети в "Тикетстрийм", защо не е осигурил и резервации в хотел за престоя на групата? Защото изобщо не е имал намерение да се проведе този концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stand 26.06.2008 16:36:11 отговори + 0 0
И сте много прави , мисля си
Все пак , наистина браво за статията! Странно , все пак Алкатраз ми пишеха и на мен,че всичко е ок . . . И сега нямат билети?!? Защо им е платил част от хонорара , пък не им праща билети за полетите им ? Ще направя едно интервю за блога ми :-) хах
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 26.06.2008 16:28:13 отговори + 0 0
Ще трябва да го направи другаде. Ние към него прилагаме опцията "Ignore" :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stand 26.06.2008 16:26:50 отговори + 0 0
Защо Иван Лазаров не направи едно изказване по този случай ? Едно интервю за katehizis, примерно ?
Интересно ми е да чуя неговото мнение по въпроса .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 26.06.2008 16:16:16 отговори + 0 0
Да, ние писахме на Алкатраз около 19-20 юни. А бай красьо споделя, че на него още на 17-и в магазин, който би трябвало да продава билети, са му казали, че концерт няма да има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Accept 26.06.2008 16:09:14 отговори + 0 0
"Сан оф а бич, кис май ас!"
По стари слухове текстът възпява отношението на групата към някъв юзбашия, който е духнал с парите на Аксепт от концерта!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2008 16:08:33 отговори + 0 0
Fallen Angels щяха да свирят на този фестивал!Но да не ви занимавам с това за какви уговорки ставаше на въпрос . Просто искам да споделя с вас какво аз получих от Алкатраз! С тях си разменихме няколко мейла , първоначално всичко беше ок, след което получавам : ( надявам се да разбирате английски )

Hello Fallen Angels-
You may have heard about a possible July 1st Alcatrazz concert in Plovdiv City, Bulgaria. We were recently in long running negotiations with a certain individual who represented himself as a Bulgarian rock promoter. Unfortunately, it has recently come to light that this person was a scam artist and never had any intentions of putting on an Alcatrazz concert. He simply lied to us, and put tickets on sale with the purpose of scamming the Bulgarian fans and keeping all the money.
It is now about one week before we were supposed to fly to Bulgaria and we still don't have the plane tickets from this fake promoter. Everytime we have asked about the tickets, he made an excuse that they will be here soon...but nothing has happened. This is why maybe you have seen advertising about this concert, yet we (the band) have not made any announcement about it at all.
We have recently been contacted by the directors of http://www. katehizis. com/. If you don't know, this is a very popular Bulgarian web site for all things rock. They warned us that this is not the 1st time this fake "promoter" has pulled this scam. He has scammed other artists and their fans recently as well.
So, the members of Alcatrazz sincerely apologize, even though this whole matter was out of our control. We hope you did not purchase your tickets in advance and if you have, we hope you do everything in your power to get all your money back from the ticket issuing agency.
We hope to be able to find a real music promoter soon who will bring us over to rock with the great Bulgarian fans!

Thanks.
Alcatrazz.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


бай красьо 26.06.2008 15:33:34 отговори + 0 0
Аз още на 17ти юни вече знаех, че концерт няма да има. Отидох за билети в един от музикалните магазини в Пловдив и оттам ми казаха, че билети и концерт няма да има. Човекът в магазина даже ми каза, че имало зловредни слухове за още една голяма група, която щяла да идва в Пловдив, но не каза коя е "за да няма после излъгани". Та така...
Жалкото е наистина, че групите и музикантите остават с лоши впечатления от БГ поради такива случки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trin 26.06.2008 15:31:43 отговори + 0 0
"Юзбашия" е началник на 100 души в турската армия навремето...
Що се отнася до конкретната личност - бе, хора, не се ли научихте кои са промоутърите в тази държава, та още се връзвате на разни мошеници? Пък и тези Алкатраз ли са, какви са, не ги знам, обаче толкова ли им е акъла да не направят един прост рисърч. ...Или те са взели хонорара и са се успокоили.
Хубаво, че поне не ги е завлякъл с пари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2008 15:26:30 отговори + 0 0
Blackiel - 2008-06-26 13:54:30
Аз вече не се изненадвам. Къде е сина му да ни се обяснява пак? Между другото какво означава Юзбаши

Чин от турската армия равен на стотник
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bleedy 26.06.2008 14:43:00 отговори + 0 0
кенчо, къде си се скътал пак,а ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2008 13:57:47 отговори + 0 0
"Юз е легендарна личност. Тези, които са виждали как изкопава ушното си съдържимо с нарочно дългия нокът на малкия си пръст и после го депозира в устата, знаят за какво става въпрос."

МУХА-ХА-ХА-ХА!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


S-O-D 26.06.2008 13:56:59 отговори + 0 0
хаха , снимката много ме кефи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 26.06.2008 13:54:30 отговори + 0 0
Аз вече не се изненадвам. Къде е сина му да ни се обяснява пак? Между другото какво означава Юзбаши Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Welcome in Bulgari 26.06.2008 13:43:19 отговори + 0 0
newsted- не е толко голяма работата, че няма да идват...и др групи не са идвали,но проблемът за начина по който се случва това, защото заради такива боклуци като тоя чуждите музиканти ще имат едно на ум като чуят за България...защото и те си споделят в техните си среди....а в този случай това е ужасна реклама и на сериозните хора които си изкарват парите с промоуторска дейност ще им е по трудно да докарват любимите ни групи...крайно време е да се вземат някакви мерки с/у този псевдо "музикант" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 26.06.2008 13:41:50 отговори + 0 0
Този тип вече е направо нахален.Вярно в тази държава изглежда законите не се спазват.Направо в затвора да го вкарат този мошеник. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ARCTURUS 26.06.2008 13:28:36 отговори + 0 0
я тва на некролог ми прилича хехехех Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


уфффффффффф 26.06.2008 13:25:09 отговори + 0 0
пак ли тоя бе, писна ми от него! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 26.06.2008 13:12:32 отговори + 0 0
голяма работа че няма да идват ALCATRAZZ малкатраз Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".