Американците ROSETTA ще свирят в София на 2 юли

11 фев 2016, 15:53 ч. 750 / 4 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Американската пост метъл банда Rosetta ще посети България за първи път на 2 юли, благодарение на Rawk’n’Roll. Концертът е част от предстоящото европейско турне на групата, което е в подкрепа на излезлия през миналата година албум “Quintessential Ephemera”, и ще се проведе в малката зала на столичния клуб Mixtape 5.

Началото на Rosetta е поставено през вече далечната 2003, като до момента групата има издадени пет дългосвирещи албума, както и няколко сплита с групи като Junius, Balboa и Year Of No Light. Сами определящи стила си на свирене като space metal, Rosetta използват в музиката си елементи на пост-хардкор, шугейз и дроун, които събрани заедно оформят почерковия им звук.

Концертът в София на 2 юли е след датата им в Истанбул и преди тази в Македония, като това е първият път, в който групата свири по тези места. Също така, българската публика ще посрещне групата в обновения й състав: през миналата година към Rosetta като втори китарист се присъедини Eric Jernigan от City Of Ships.

Организаторите от Rawk’n’Roll казват, че вече са получили съгласието на една изключителна българска група да бъде специален гост на събитието и да свири преди Rosetta, като до няколко дни очакват потвърждението и за още една американска банда, която ще бъде официален съпорт по време на европейското турне.

Подробности за начален час и цена на билети очаквайте скоро, като Rawk’n’Roll за пореден път обещават да се постараят тя да бъде по джоба на всеки.

 

още за:

RosettaRawk'n'roll


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


!!!! 11.02.2016 18:33:17 отговори + 5 1
За първи път ги чувам, но щом Рука го прави сме там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джеронимо 11.02.2016 16:18:11 отговори + 7 1
Добре, беее! Добре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пикс 11.02.2016 16:31:25 + 1 11
Кое му е добрето? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джеронимо 11.02.2016 16:34:49 + 13 1
Харесвам групата, харесвам клуба, живея в София. Кое да не му е добрето? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".