AMORIC с ексклузивен концерт в София на 18 януари

11 яну 2017, 08:02 ч. 728 / 7 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Базираната в Ирландия група с български корени - AMORIC, ще направи ексклузивен лайв в София идната седмица. Датата на гостуването е 18 януари, сряда, а мястото е Строежа (ул. Леге 10). Това е едва вторият концерт на бандата тук след заминаването им за Дъблин през 2007-а година. Той ще се случи малко повече от пет години след последния такъв, който се състоя в края на 2011 г. в същия столичен клуб.

AMORIC са сформирани през 2007-а година, като наследник на популярната дотогава, а и днес, група Лора - познати в България с парчета като "Рая", "Нова", "Леко", както и с активната си концертна дейност. Повод за трансформацията става подписването на договор с ирландски мениджър, от което идва решението музикантите да се преместят в Дъблин, където една част от тях все още пребивават. Следват множество радио и телевизионни изяви, участия на фестивали в Ирландия и Великобритания, клубни концерти в цялата страна. AMORIC печелят и East Coast Music Idol Competition, продължил 7 седмици с над 20 съревноваващи се групи. Една от песни им (Photograph - https://www.youtube.com/watch?v=6rldMBCEzGg) е включена в компилацията "Riot On Sunset Vol. 11" и е издадена от 272 Records в САЩ. През 2009 г. банда записва пет подбрани парчета за дебютното си ЕР "AMORIC" в Sun Studio в Дъблин. Продуцентската роля е поверена на номинирания за Грами Bruce Sugar, работил с имена като Ozzy Osbourne, Ringo Starr, Elton John, Steven Tyler, Pink и др. През 2010 г. излиза следващото EP, наречено "Keep Up", плюс видеоклипове към едноименната песен "Keep Up" (https://www.youtube.com/watch?v=GivOcrJSiYk) и "7 a.m." (https://www.youtube.com/watch?v=mgQEbjoTtyo). През 2013-а е реализиран албумът "Means To Sedate", включващ десет песни.

През последните две години AMORIC замразяват активната си дейност, отдавайки се на други обещаващи проекти. Част от музикантите избират кариера в България, включвайки се към актуални у нас в момента групи - като Jeremy? и Saint Electrics. Фронтменът Лора Димитрова и барабанистът Янко Генов към момента продължават развитието си в Дъблин, като освен с концертна дейност, Лора се занимава активно с писане на музика за игри и филми, а Янко се утвърждава като един от най-търсените звукови инженери и музикални продуценти там.

Всичко това прави събитието на 18 януари особено ценно, тъй като събирането на AMORIC, особено в София, носи всички белези на един ексклузивен лайв. На практика това е вторият им тук, и едва четвъртият в България от създаването на групата. Конкретният им състав за предстоящия концерт ще включва Лора Димитрова (Лора, Amoric)- вокал, Станислав Вълчев (Amoric)- китара, Емилиян Бонев (Jeremy?, Amoric) - бас и Янко Генов (Лора, Amoric) - барабани.

Билети за гостуването им в Строежа вече се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цена от 10 лв. Броят им обаче е силно ограничен - само 150 души ще имат възможността да посетят събитието в съответната вечер, поради което организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване на билети! Каси - щанд Eventim - ул. "6-ти септември", щанд Eventim - The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

 

още за:

AmoricСтроежа


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


WTfan 11.01.2017 15:41:25 отговори + 1 0
Доста прилична група. Малко ми звучат като Paramore, но явно са си избрали този стил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

yaneti 11.01.2017 19:58:37 + 0 0
По-скоро Paramore звучат като Лора от началото на века Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Справка 11.01.2017 10:38:45 отговори + 0 1
Това не е ли диско? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 11.01.2017 16:09:35 + 0 0
Не, чак пък диско, по скоро рок, на поменти са леко post-punk дори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".