APOCALYPTICA с концерт в Пловдив на 16 септември 2022 г.

1 сеп 2021, 11:05 ч. 2907 / 11 7
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

EventEase представя:

Apocalyptica ще свирят в България на 16 септември 2022 г.!
Датата е част от световното им турне Cell-0 посветено на последния им студиен албум

Минали са 25 години от излизането на дебютния албум на финланд-ските хедбенг виолонечелисти Apocalyptica, озаглавен Plays Metalli-ca by Four Cellos (Mercury Records)…

Минали са 22 години от магическия първи концерт на Apocalyptica в България. Той се състоя на Античния театър в Пловдив през 1999 г. и спечели фен маса на групата у нас, която помни този концерт и досе-га. През годините възпитниците на Академия „Сибелиус“ в Хелзинки вървяха по свой път, оказал се успешен и като кариерна посока.

През 2022 г. порасналите Apocalyptica се завръщат в града на тепетата за нова среща под звездите със своите почитатели тук. Тя ще се осъществи на 16 септември в Антиния театър в Пловдив по покана на EventEase. Билети Ранно Пиле на цена от 60 лв. са налични онлайн https://bit.ly/ApocalypticaPlovdiv2022 и на каса само в магазини На Тъмно в цялата страна.

Както вече сме се уверили и лично, куфеещите челисти от Финлан-дия са дръзки, истински и отворени. Такива са и хората в аудитория-та на техните представления. Финландците изпъкнаха като истински новатори в метъл сцената веднага щом стъпиха на нея. Те продъл-жиха да се развиват, да експериментират и да изненадват. От квар-тет виолончелисти, изпълняващи кавъри инструментално, те започ-наха да пишат авторски материал, разшириха състава като добави-ха барабанист, а след това включиха и вокални партии. За тях те ка-нят различни популярни вокалисти, като тези колаборации понякога са представяни и с изпълнения на живо със съответния певец.

И макар да им бяха нужни години да бъдат приети и оценени в по-консервативните компании от фенове в световното рок общество, те се настаниха трайно в афиша на големи форуми на метъл жанра.

Днес Apocalyptica все още са глътка свеж въздух с оригиналния си подход на музициране, професионализъм при изготвяне на аранжи-ментите на техните музикални пиеси и със сърцати си изпълнения на сцена. И наистина - енергията и зарядът, които този респектиращ класически инструмент виолончелото носи, в комбинация с музикан-ти, в чиито сърца гори пламъкът на метъла, са сами по себе си пред-поставка за взривяващо шоу.
През пандемичната 2020 г. групата издаде девети студиен албум със заглавие Cell-0 (Silver Lining Music)... Значи е време за концерт с опреснен сетлист с нови козпозиции – имаме го.
Очаквайте подробности за формата на шоуто, сетлиста и други де-тайли около гостуването на квартета у нас.

 

apocalyptica

още за:

ApocalypticaEventease


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Aries 15.06.2022 16:10:31 отговори + 2 0
Вземете да го стегнете тоя античен театър докато дойдат финландците. Само нашата държавица се гордее с поминъка си, но не се развива. Стъпалата са полирани от ходене и без да си на няколко бири, както става по концерти, можеш да се пребиеш. Кенефът е на най- високото място, явно за да изпъква, при предишното ми посещение човек с патерици катери половин час до горе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 2.09.2021 08:54:54 отговори + 0 9
Скука. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aries 15.06.2022 16:11:47 + 1 0
Тъп си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

организатора 1.09.2021 23:50:02 отговори + 2 5
Е...? И к'во? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 1.09.2021 20:04:48 отговори + 5 4
Само вижте организатора .... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нона 1.09.2021 15:22:42 отговори + 10 1
Направихте ми деня, хора! НО! Така написан материала ми казва, че групата идва за втори път у нас, което не е вярно, защото свираха в Античния и през 2015-та. Както и да е! Искрено се надявам, че до тогава тая пандемия няма да прецака нещата с концертите. :/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


torbalan 1.09.2021 14:44:44 отговори + 13 0
Новият албум е много арт, с нетърпение очаквам концерта – мисля, че ще се получи много хубав! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".