COOL DEN с първи сингъл и видео от предстоящия си втори албум

1 сеп 2021, 10:59 ч. 565 / 9 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Младата група Cool Den представи първия си сингъл/видео “Тази земя” от предстоящия им втори албум.

След реализацията на първия им албум “1” през юни 2020 г. и няколко видео клипа към него, музикантите веднага започнаха работа по втори албум. Първият сингъл от него е вече факт, а целият албум предстои да излезе тази есен.

Песента “Тази земя” разказва за дълбоката връзка на всеки човек със земята.

“Земята ни е малка, но силна и пълна с мъдрост”, споделя Никола Симеонов, автор на текста и музиката и допълва “Всеки човек в някакъв момент от живота си води безмълвен диалог със нея”.

Клипът комбинира игрални и анимационни елементи, които улавят дълбоката символика на фолклора и историята.

Зад осъществяването на клипа седят Петър Тухчиев и Мария Колева, които са отговорни за заснемането, монтажа, режисурата и стилистиката му. Анимацията в него е дело на Теодора Михайлова, която стои и зад илюстрациите в обложката на първия им албум.

Група Cool Den комбинира в музиката си много жанрове, сред които рок, фънк, хип-хоп и реге. Характерни с чувството си за хумор, но и ненатрапчивата сериозност на песните, те определят творчеството си с един израз: „песни за хората“.

“Тази земя” черпи от досегашното им творчество, но и надгражда с ново вдъхновение и дълбочина звученето на групата.

 

 

още за:

Cool Den


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".