Български дуум метъл концерт с UPYR и OBSIDIAN SEA на 4 октомври

27 сеп 2013, 15:25 ч. 448 / 10 2
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   UPYR и OBSIDIAN SEA са два музикални проекта, които някак естествено съживиха дуум сцена в България, която последното десетилетие беше изпаднала в оглушително мълчание. Реално у нас няма отъпкана пътека, която двете софийски банди да следват, за добро или зло. Силно изразената идентичност и на двете е впечатляваща, както и атмосферата, която носи музиката им, изпълнена на живо. За UPYR този общ концерт с OBSIDIAN SEA на 4 октомври (петък) в Jet Rock ще е втори опит (след дебютното им шоу с канадците ISKRA и SISTERS OF RADOMIR на 28.07.2013 г.) да отделят душата от тялото с пъклен саунд и черни лирики.

   Стартирали като "инкогнито" проект, днес UPYR вече не репетират с чували на главите и зад сбръчкани вежди и лукави усмивки прозират лицата на: Боро Brodnik - вокали, Spasm - китари, Tymnokryw - китара, V.B. - барабани и Mora – бас. И ако преди само малцина просветени можеха да се доберат до апокрифните репетиционни записи на UPYR, след 4 октомври сцената ще трябва да приеме директно своето ново предизвикателство.

   С коя друга странна и също толкова мрачна и дълбока групировка да свирят UPYR, ако не с OBSIDIAN SEA? Те са другите заклети дуум поклонници у нас, активни през последните 3-4години, и няма по-естествено от това името им да бъде добавено към плаката на черната сбирка "October Ritual". Tиото Антон - вокал, китара, Божидар - барабани и Ивайло - бас е създадено през 2009 г. На следващата година групата издава първото си демо "Promo 2010". През 2012 г. излиза и дебюта "Between Two Deserts". Бандата в момента работи по материал за нов албум.

   4 октомври, "Jet Rock Club", начален час: 22:00 ч., вход: 6 лв.
october ritual

още за:

UpyrObsidian Sea


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Akerfeldt 28.09.2013 10:14:45 отговори + 0 0
Време беше да се събудят малко банди и от този стил. В България сега се тачат свръх брутален дет и траш. Дуум метълът трябва да се събуди от дългия си сън! Свирете, колеги, събирайте фенове! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зоран 27.09.2013 15:58:11 отговори + 0 0
Хаха, браво, така се прави реклама Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".