Българският фен клуб на MACHINE HEAD коментира предстоящия концерт в София на 24 септември

22 юни 2015, 10:33 ч. 1491 / 6 27
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Както всички знаят на 24 Септември от 19:30 часа в столичната зала Универсиада ще се проведе специалният концерт “An Evening with MACHINE HEAD”. Той е част от световното турне на бандата, представящо по много специален начин творчеството и живота на бандата в два часа и половина шоу.

В момента турнето е в Нова Зеландия и Австралия, като датите вече са напълно разпродадени.

Билети за концерта могат да бъдат закупени почти  от всякъде, след като вече се разпространяват онлайн и в мрежите на Eventim [поръчай онлайн], Ticket Pro и TicketLogic в цялата страна. Някои от местата са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, EasyPay, Fast Pay(Фаст Пей), билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Денонощно можете да закупите билети в бензиностанциите на OMV в цялата страна.    

След като цената на билета стартира на цени от 40 и 45 лева, в момента тя е 50. При налични бройки в деня на събитието и на място в залата цената ще е 60 лева.    
 
MACHINE F*CKING HEAD!
Скандиране, което започва да отеква в главата на всеки един фен, когато си представи бандата на живо. Концертите на Роб Флин и компания са пословични в много отношения – фанатичните фенове (или както са наричани по света – Head Cases), припяващи всяка дума от всяка песен от сетлиста, огромните съркъл питове от началото до края на концерта, отдадеността на банда и публика. Истинска чест е да гледаме банда от ранга на Machine Head на живо в България в пика на кариерата им, слушайки и куфеейки на песни като Davidian, Old, Take My Scars, Ten Ton Hammer, The Blood, The Sweat, The Tears (или както Роб често обича да се шегува и да я нарича The Blood, The Sweat, The BEERS), Imperium, Aesthetics of Hate, Halo, Locust, Now We Die и много, много други. Турнето, от което ще е част и предстоящият концерт, е специално. Неслучайно се казва "An Evening with Machine Head". Няма да има подгряващи банди, а само Machine F*CKING Head и сетлист по-дълъг от два часа и половина, в който има от всеки етап от дискографията им по малко – какъв по-добър начин да се създаде атмосфера за концерт, в която банда и публика да се чувстват като едно голямо, истинско семейство!

Ще видим музиканти, създали метъла такъв, какъвто го познаваме днес
    Музикантите от Machine Head осезаемо помагат за развитието на траш метъла, участвайки в утвърждаването му като жанр и развитието на може би най-силната траш сцена –калифорнийската. Роб Флин и Фил Демъл са били членове на легендарни траш банди като Vio-Lence и Forbidden, а приносът им към тежката музика е признат от метъл величия като Metallica, Slayer, Testament и Pantera. Показателен е и фактът, че бандата е била хедлайнър на едни от най-големите и легендарни метъл фестивали в света – Wacken: Open Air и Bloodstock. Албумът им The Blackening от 2007 г. е световно признат за един от най-силните албуми в историята на жанра, нареждан неведнъж до шедьоври като Master of Puppets на Metallica и Vulgar Display of Power на Pantera. С над 24 години история зад гърба си, 8 албума и непрестанна еволюция, Machine Head са една от най-важните за днешната метъл сцена групи. Силно влиятелни в средите на груув метъла, ню метъла и метълкора, те оставят своя тежък отпечатък дълбоко в музикалната история. Освен смазващите 10-тонни песни от репертоара им, Machine Head имат и редица кавъри, отдаващи почит на банди като Metallica, Pantera, Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Nirvana, Rush, The Police, Bad Brains, Poison Idea и Ignite, като най-вероятно ще чуем на живо и някой кавър на песен от гореизброените имена.

    Кои са Machine Head?
Редица музиканти са преминали през състава на групата, като единствено Роб Флин (вокал/китара) е останал от създаването на Machine Head до днес. Вторият основоположник, Адам Дюс (бас китара, беквокали), напуска групата в началото на 2013 г. след като е уволнен от Флин. Кавгата между двамата, след години горчиви отношения, които на няколко пъти почти не довеждат до края на бандата, са повод за написването на емблематичната Game Over от                най-новия албум на групата – Bloodstone & Diamonds (2014). В песента чувството за предателство и края на една ера в историята на групата са явни и това, заедно с усилените в микса бас партии на новото попълнение Джаред МакИйчърн, само допринася за силно изразената агресия и енергия в нея. Останалите членове са незаменимият Фил Демъл (соло китара), член от 2002 г. насам, и ударникът Дейв Маклейн, член от 1996 г. Роб и Фил са легендарно китарно дуо в метъл средите и откакто творят заедно са успели да напишат едни от най-завладяващите сола и хармонии в жанра за последните 10 години.

“LET FREEDOM RING WITH А SHOTGUN BLAST!”
С естетическата си омраза, рояците скакалци и под 10-тонен чук, Роб Флин и компания със сигурност ще смажат българските си фенове. Остават ни само три месеца, докато видим герба на Machine Head гордо издигнат над сцената в зала „Универсиада“ в София, докато чуем пословичното„Headbang, motherf*cker!!!” на живо от Роб Флин. Готови ли сте, български Head Cases?

machine-head-2015



Коментари   (27)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Slushaite chalga 7.08.2015 13:05:33 отговори + 2 0
Не знам кой може да даде палец надолу, ама простотия има много в БГ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rob Flynn 1.07.2015 05:46:10 отговори + 2 0
гледайте си работата тези дето не харесват Machine Head просто си спестете думите и коментарите тъпи са и ненужни!!!! MACHINE HEAD са велика банда и ако не ви харесват това си е ваш проблем
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

iRock 24.06.2015 15:41:56 отговори + 6 5
тук некви дебили толкова са се разпищяли, все едно в новината пише колко била дебела майка им. не че се кефя на машин хед, ама ми става яко, че ще идват, само щото някои дебилчета го приемат като лична обида Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обективен 23.06.2015 06:15:57 отговори + 10 13
Новина, прес съобщение, ученическо съчинение или каквото и да е - това тук е напълно ненужно. А още по-ненужно е, че явно авторите на тези безмислици са дошли тук да се обясняват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Light 23.06.2015 10:02:52 + 10 8
а обективно погледнато, правейки усилията да го прочетеш, да скролнеш до коментарите, да си играеш да изпишеш това абсолютно нужно на всеки и обективно мнение, че реално и ти си дошъл да се обясняваш, без да има какво да обясниш и без новината, на която си цъкнал да създава и най-малък интерес у теб...не мислиш ли, че не говори много за интелектуалния ти багаж? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обективен 23.06.2015 10:33:30 + 7 10
Не. Поредният ти опит неумел за словоблудство говори за липсата на интелектуален багаж при теб. Това е публичен сайт със свободен достъп и новинарска насоченост. Т.е. той е открит към аудиторията си и всяка негова публикация подлежи на прочит и коментар от всеки юзър тук. Позовавайки се на Петата поправка всеки има свобода на словото и право да коментира всяка новина доколкото не нарушава правилата на добрия тон.
Дали, какви и колко усилия му е отнело да прочете и напише нещо си е изцяло негова работа и това няма как да показва дали коментарът му е верен или неверен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 23.06.2015 10:41:48 + 9 5
Аз само да се включа с това, че живеем в България, не в САЩ, така че си се позовавай на поправки в американската конституция колкото искаш, всичко това само говори колко си незапознат с нещата, за които говориш и ставаш все по-смешен в очите на хората Никой не те спира да коментираш, просто е смешно, когато коментираш нещо, за което не ти пука, обяснявайки, че не ти пука. Все едно нищо не си казал. Точно както и сега направи. Ама то в крайна сметка форуми и секции за коментари са точно за това - всеки идиот да има поле за изява, малко като арменския поп. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

субективен 23.06.2015 10:46:41 + 8 6
Ахахаха, поредния профан, на петата поправка се позовавал. Сладур. Толкова ли ти е скучно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обективен 23.06.2015 10:52:42 + 6 7
Не. Явно баща ти е бил поредния профан. Съдейки по резултата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 23.06.2015 10:54:35 + 6 6
Ясна е работата.. Дай като ни се изчерпат изсмуканите между пръстите и лесно оборени аргументи да започнем с обидите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обективен 23.06.2015 11:03:24 + 7 7
Видимо е че фен клуба започна с обидите. То на тях аргументите им са свършили още преди да си напишат великото "съобщение" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

philly 23.06.2015 02:57:09 отговори + 10 4
Искрено се радвам, че ще гледам любимата си банда за трети път в живота си, и за втори път в България. Радва ме и фактът, че като гледам се е развила и някаква форма на организирана фенска дейност в БГ. Не знам какво сте се разревали, малки човечета. Имам чувството, че получавате по-голямо удоволствие от троленето и хейтенето си, отколкото хората, които ще гледат любимата си банда от факта, че ще я гледат. Тъжно е някак, че има такива, както ги нарече някой по-долу, дребни душици. Ама карай - MachineFUCKINHead да има! Ще сринем Универсиада! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dark 22.06.2015 22:36:32 отговори + 3 8
Група като група, всяка от тях има силни и слаби години и все пак има и уникални музиканти, които са в ъндърграунд средите и са също от висока класа само че ако някой ги спомене ще го разпънат на кръст, че не тачи големите и известни групи, които понякога стигат до комерсиалност(която понякога дразни адски много и групата става продукт за продан) за да поддържат популярност и рейтинг. Самата истина е, слушал съм няколко ъндърграунд групи и са супер. И моля да не се нарича този пост че е тройлване заради казаната истина в него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dark 22.06.2015 21:05:17 отговори + 9 15
Новият им албум не струва, много дълго, повтарящо се и досадно. Предпочитам Bloodbath, Paradise Lost и Primordial- тези групи поне имат развитие и знаят какво е музика и не се надуват като МН за новите си албуми.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Light 22.06.2015 21:30:00 + 18 7
Ми мен пък не ме кефят изброените от теб банди, а Machine Head ме кефят много. Да съм тръгнал да обикалям по новини, свързани с други банди да обяснявам какво и защо ме кефи? Точно за Machine Head да обясняваш, че нямат развитие, явно нещо не е наред Тая тема се напълно с прекалено много тролове, чак не знам как е възможно. Хубаво нещо ни предстои, концерт на голяма група, хубаво, фен-клубче се е сформирало, даже прес-съобщение са разпратили, ама е чак страшно колко дребни душици има, които и в това ще открият лошото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 22.06.2015 17:46:04 отговори + 12 20
най-тъпата "новина" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 22.06.2015 20:58:45 + 18 5
Не е новина. Прес-съобщение е. Жалко, че сигурно не разбираш тънката разлика.
@анти-елек
Относно Linkin Park и Limp Bizkit - да, участвали са на фестивали, на които и Metallica са участвали. В началото на новия век дори участват на нещо като турне за 7 дни, но бандите в него са толкова много, че по-скоро е пътуващ фестивал. Да си виждал Джеймс да излиза с тях на сцената? Свирейки тяхна песен? Да обикаля половината свят с тях? Няколко пъти? Защото с Machine Head е. За Slipknot няма да коментирам, но само ще кажа, че и там положението е същото. Стига сте си смукали между пръстите смотани аргументи, колкото да излеете дневната си доза безсмислен хейт по адрес на някого, като очевидно няма какво да кажете.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 23.06.2015 00:19:39 + 5 6
Страшно безсмислено писание е това, че чак се и публикува по сайтове. Цялата информация относно концерта, която е описана тук вече се знае. Останалото е още по-безсмислено. Чудят се вече какво да пускат ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 23.06.2015 00:28:15 + 6 4
Знае се от теб. От други може и да не се знае. Ама сигурно не си се и замислял в тази насока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 22.06.2015 16:39:30 отговори + 8 16
Те и Linkin park и Limp Bizkit бяха редовно на турнета с Металика.И какво?Slipknot също.МХ са култови,но чак пък нещо уникално не са и няма да бъдат.А и винаги са имитирали модерното.Първо бяха като Пантера,после бяха нео-метъл,сега го раздават некви тру-та с елеци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Комун Сектев 22.06.2015 15:48:47 отговори + 5 18
Факт е, че Green Day са в Залата на славата на рокендрола, редом до разни неталантливи мужитурки, тези трите за пример - Black Sabbath, Cream, Led Zeppelin. Дали това ги прави добри? Вероятно - в продаването на лесно смилаема музика. Просто random fact, не се заяждам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


странник 22.06.2015 15:58:46 + 16 4
Някой да е споменавал залата на славата на рокенрола някъде? И опитай пак, ако се опитваш да наречеш музиката на MH лесно смилаема или да я сравняваш с поп-пънк Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 22.06.2015 15:34:00 отговори + 32 8
Всъщност, щом титани в метъла отдават почит на Machine Head постоянно, не мисля, че подобен хейт, като този на Зиги е релевантен. MH са били канени на МНОГО турнета с Metallica, Джеймс неведнъж е излизал на сцената с тях. Чък Били от Testament също е описвал MH като много важна за метъла банда, а в личен план дори описва музикантите като свои братя. Кери Кинг от Slayer, който години наред води словестни престрелки с Роб Флин, след като MH издават The Blackening просто си признава, че бандата е изкарала огромен албум и няма смисъл да продължава безсмисления спор. Албумът наистина е приет радушно и от фенове и от критици - достига много високи продажби, заема челни места в редица класации по целия свят, а метъл медии като blabberm*uth го определят като "един от най-чистите, най-добрите, най-мощните примери за модерен хеви метъл". Бандата, както вече се спомена, получава дори номинация за Грами за песен от албума. Мога да продължавам и да продължавам да изреждам факти, а вие да си лаете ли, да си лаете, оркчета. За такива като Зиги, всъщност, Роб е написал "Aesthetics of Hate" (именно песента с номинация за Грами), с която искрено поздравявам безсмисленото съществуване на клавиатурните воини. Ти продължавай да си лаеш, а ние, вечните "дечица" ще се размажем на концерта. И по-добре, че няма да има такива като теб там (само да вметна, че бандата е на почти 25 години, за какви дечица изобщо говориш, само ти си знаеш) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 22.06.2015 12:55:08 отговори + 22 8
Зиги, според феновете е така!
Бандата има и номинации за Грами.
На теб какъв ти е проблема?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 22.06.2015 11:32:16 отговори + 27 31
Ало, дечица, не рипайте чак толкова, че ставате смешни. Българският фен клуб на MACHINE HEAD коментира предстоящия концерт в София... По-голяма глупост от това не бях чел!

"Истинска чест е да гледаме банда от ранга на Machine Head на живо в България в пика на кариерата им" Сигурно. За 5-6 стотин дечица може и да е изключителна чест. Ама по-леко с изказванията, че ги изкарахте МХ някакви извънземни. А те далеч не са такива.

"Албумът им The Blackening от 2007 г. е световно признат за един от най-силните албуми в историята на жанра, нареждан неведнъж до шедьоври като Master of Puppets на Metallica и Vulgar Display of Power на Pantera."
Сириъзли?! Ю мъст би джоукинг, райт?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оккккккккк 22.06.2015 11:20:34 отговори + 12 25
Айде сега-чак пък концерта на годината,все още несъстоял се-малко смешно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Там сме! 22.06.2015 11:02:59 отговори + 23 12
Това е концерта на годината!
Откога ги чакам m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".